Vizitator g_fane39 Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Intamplarea a facut sa-mi "pice" in mana un UT70B,din pacate insa defect...adica nu afiseaza nimic...cel ce l-a detinut spunea ca a murit dintr-o data insa nu prea cred...buuunnn...deci,masurand prin el am constatat ca totul este OK,mai putin U3,adica o sursa de 3,0V (NJU7201L,regulator de tensiune pozitiva,tehnologie CMOS),care este "decedata"...zis si facut,caut prin Doamnei-Bucuresti dar nimic...echivalente iok...ulterior,intamplarea face sa dau de un alt regulator,tot V+ si CMOS, dar 7333-A (adica scoate 3,3V),il montez,isi face treaba,insa aparatul tot nu functioneaza...doar la actionarea butonului de luminare temporizata a LCD-ului e OK,adica functioneaza facilitatea,nu si aparatul in sine......intre pinii 99,100 si 1,2 ai lui ES51962Q (integratul care e "inima" aparatului),din masuratorile facute de mine, rezistenta este cca 5 ohmi iar tensiunea 0V...si tare mi-e teama ca este dus intergratul mentionat...rog sprijinul colegilor de forum ce au experianta in depanarea aparatelor digitale de masura,eventual cei ce detin acest tip de aparat...multumesc anticipat pentru disponibilitate si ajutor...toate cele bune... Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 In datasheet par a fi comuni ...1-2 , 99-100 ... incearca sa izolezi integratul ( pinii in cauza ) de restul montajului si sa repeti masuratoarea , desi daca a fost " dusa " alimentarea de 3 V ... cu parere de rau , sanse mici ... http://www.alteredrealms.com/wp-content ... 3234_1.pdf Link spre comentariu
Vizitator g_fane39 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Multumesc gauss pt bunavointa!Intr-adevar,am uitat sa mentionez ca,potrivit datasheet,pinii 1 si 2 sunt legati impreuna,aceeasi situatie fiind si in cazul lui 99 si 100..."pe teren",rezinstenta masurata,intre cele doua perechi,este,dupa cum am mentionat,de cca 5 ohm...referitor la sursa de 3V,despre care am mentionat,era "dusa" in sensul ca scotea 0V,deci nu au trecut cei 9V din baterie,si inca mai sper sa nu fie afectat integratul...stiti cumva ce tensiuni ar fi trebuit sa am pe pinii integratului,astfel incat,masurand in anumite puncte, sa ma edific daca integratul este OK sau "busit"?Multumesc anticipat tuturor pentru sprijin!Toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator g_fane39 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 ...de asemenea,completez cu rugamintea de a ma ajuta sa ma edific in privinta afisajului LCD...cum l-as putea verifica daca e bun sau "dus"?Cu respect! Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 La OSC1 , OSC2 ar trebui sa ai ceva oscilatie ... dreptunghi , 4 MHz conform datasheet ... pune un osciloscop , eventual printr - un condensator de zeci de picofarazi , sa nu dezamorsezi oscilatorul . Daca nu oscileaza , nimic nu merge ... logica interna se bazeaza pe oscilator . Ceva tensiuni ar trebui sa fie pe iesirile de segmente ale afisorului ... dreptunghi cu frecventa de ceva zeci de hz ... s - ar putea " simti " si cu un multimetru , apare si o variatie de nivel ... Afisorul nu se prea duce ... incearca cu un conductor subtire infasurat pe ansa pistolului de lipit , conectat la retea dar butonul neapasat ... se induce o tensiune de 50 Hz , ar trebui sa " aprinda " ceva segmente ... Daca nu ai " scapat " de cei 5 ohmi . prognosticul e rezervat , dupa cum se enunta medicii in cazuri grave ! Link spre comentariu
Vizitator g_fane39 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Multumesc gauss,esti tare!...voi incerca sugestiile tale si voi posta rezultatul...totodata,am mai gasit ceva indicatii pe forum despre ES51966...sa vedem ce-o iesi...Toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator g_fane39 Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 ...problema nerezolvata inca...rog cine are o schema a acestui tip de aparat sa o posteze...de asemenea as fi recunoscator celor ce dispun de alte detalii,gen tensiuni de masurat in anumite puncte si care sa te edifice in privinta integritatii IC-ului care este "inima" aparatului...multumesc anticipat! Link spre comentariu
salsa Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Prima si prima data intreaba-l pe respectivul daca nu cumva a alimentat aparatul dintr-o sursa externa. Am facut si eu greseala asta, cand eram tanar, cu un aparat "de 2 lei" (norocul meu ca UT70B l-am cumparat ulterior...). Am constatat ca, pana la urma, e mai "ieftin" sa schimbi bateria... O schema gasesti aici http://elektrotanya.com/multimeter_ut70 ... nload.html Oricum, din ce zici, e posibil ca integratul sa aiba alimentarea in scurt, daca nu cumva scurtul e extern. Iti tin pumnii! L.E. 1) Verifica Q1, Q2, C3, C18 (sper ca bine vad in schema, conzii dintre pinii 1,2 si 99,100) Vc se pare ca e generat de integrat? Nu gasesc cum se formeaza. Daca e cazul pot sa te ajut cu niste masuratori pe al meu. 2) Da, asa e: 1,2: Positive supply voltage, output of on-chip DC-DC convertor... http://www.cyrustek.com.tw/spec/ES51962.pdf R.I.P. Pacat, e un aparat foarte bun, practic indestructibil :cry: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum