Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inatriculare autoturism epoca

yo9hnf

Postări Recomandate

Buna ziua, Stie cineva in ce consta (acum) procesul de inmatriculare a unei masini vechi ? As vrea sa cumpar o Skoda 120L (a avut tata asa ceva...vreo 3 la numar - prima (noua), a tinut o saptamana si apoi a dus-o la garantie si i-a dat alta (noua iar), pe a doua a tinut-o pana prin 1991 cand vroia sa scape de ea si sa-si ia Dacia iar pe a treia i-a dat-o o matura care nu o mai folosea de mult timp...si deci pana prin 1993 nu a reusit sa scape de Skoda). Inca nu sunt convins ca vreau acest model sau marca. Optez intre Skoda 120L, Skoda MB 1000, Dacia 1100 sau altceva relativ comun - adica piese cu preturi decente. Ma intereseaza care ar fi exact procedeul de inmatriculare. Se mai plateste taxa actuala imensa ?Pot omologa masina la FIA ca autoturism de epoca inainte de a o inmatricula ? Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

2

• yo9hrb

1

• bercioiu

1

• GEO 53 BN

1

Top autori în acest subiect

Nu vad o problema in a inmatricula o masina,care este la fel de veche,cit batrina Dacie.Daca din punct de vedere tehnic sint bune,de ce nu ar putea fi inmatriculate?.Am vazut masini Dacia 1100,Skoda 120L,Scoda 105S,Skoda 1000MB,Skoda S100,circulind pe drumurile patriei,cei drept putine,dar am vazut.Toate cele enumerate mai sus au fost niste masini remarcabile pentru vremea lor,comun la toate fiind motorul si tractiunea,in spate .Singura problema a Daciei 1100 a fost, racirea deficitara a motorului.Skoda 120L si Skoda 105S aveau radiatorul in fata,pe cind celelalte doua Skode aveau radiatorul in spate,lateral.Skoda 120L Am avut si meu pina in 2000 si am fost foarte multumit de ea. Piese de schimb se gaseau la un magazin din Tirgu Mures.

Link spre comentariu

O inregistrezi ca automobil istoric (daca are cel putin 30 de ani de la incetarea fabricatiei modelului).Trebuie sa fie destul de originala.Verifica pe retromobil.

Link spre comentariu

Ok. Practic cand sa o inregistrez ? Dupa ce o cumpar ? Inainte de a o cumpara ?Ce inseamna "30 de ani de la incetarea fabricatiei modelului" mai exact ? De exemplu in cazul unei Dacia 1300, cand a incetat fabricarea modelului ? Atunci cand s-a trecut la prima restilizare (4 faruri si masca groasa si iesita in afara), sau cand a iesit ultima Dacia 1310 cu injectie din fabricatie ?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Conform OUG 9/2013 timbrul de mediu sau taxa de poluare nu se plateste daca:

1. Autovehiculul este acordat unei institutii a statului, politie, institutii de invatamant, pompieri, spitale etc

2. Autovehiculul a fost confiscat sau intrat in proprietatea privata a statului cu titlu gratuit

3. Autovehiculul este incadrat in categoria vehicule istorice

4. Autovehiculul este destinat competitiilor sportive

5. Autovehiculul este dobandit prin mostenire

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări