liv1305 Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Sint sceptic ca vor reusi.Am avut un urma cu 5 ani un IBM 3650 - dual procesor cu 4 core, 16G RAM, 10 HDD - pentru teste timp de 2 saptamini. Am incercat sa sparg o parola de 8 caractere pe o arhiva criptata de 2K facuta de mine.Fara succes. Dupa 4 zile m-am lasat pagubas. E adevarat ca intre timp programele au evoluat.Pe viitor daca vrei sa pastrezi ceva doar backup-ul te salveaza. Si facut pe ceva care e mentinut offline cu exceptia copiatului fisierelor. Nu pe calculator, nu pe retea, nu in cloud.Pe CD/DVD (doar sa-ti aduci aminte ca dupa 2-4 ani dau erori si sa le faci din nou), pe HDD extern, sau stick. Din ultimii 20 de ani vreau sa sa pastrez cca. 50Go (proiecte diverse si programele cu care au fost facute - fara poze si filme). Am o copie la servici, una pe serverele de fisiere companiei la care lucrez si 4 acasa pe HDD-uri externe. Criptate si arhivate cu parole memorate. Sper sa nu am niciodata nevoie de ele.La pozele si filmele mele am totusi o copie pe un HDD extern. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 24, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2013 Pe viitor daca vrei sa pastrezi ceva doar backup-ul te salveaza. Si facut pe ceva care e mentinut offline cu exceptia copiatului fisierelor. Nu pe calculator, nu pe retea, nu in cloud.Pe CD/DVD (doar sa-ti aduci aminte ca dupa 2-4 ani dau erori si sa le faci din nou), pe HDD extern, sau stick. Din ultimii 20 de ani vreau sa sa pastrez cca. 50Go (proiecte diverse si programele cu care au fost facute - fara poze si filme). Am o copie la servici, una pe serverele de fisiere companiei la care lucrez si 4 acasa pe HDD-uri externe. Criptate si arhivate cu parole memorate. Sper sa nu am niciodata nevoie de ele.La pozele si filmele mele am totusi o copie pe un HDD extern.Tot patitul e invatat,aveam 2 HDD de 1500 G externe dar din comoditate pe ele tineam numai muzica si filme,acum pacat de pozele pierdute si de cartile si documentatia adunata in ani in format .pdf Link spre comentariu
liv1305 Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 Chiar daca ai patit-o o data sa stii ca va interveni rutina, lipsa de timp, plictiseala, ...Si o sa uiti peste 2-3 ani sa mai faci backup.Dar gindeste-te ca orice hardisk se va defecta cindva (intotdeauna). Recunosc ca am un HDD de 8Go din 1992 complet functional, dar si un teanc de 10 HDD pina la 500G defecte. Oricum interfetele IDE au cam disparut si probabil in 10 ani o sa dispara si varianta actuala de SATA. De caderea unui HDD te poti feri prin RAID1 (doar de defectarea HDD), dar la asta trebuie sa te gindesti cind faci/cumperi calculatorul (adica la placa de baza si HDD-uri).Gindeste-te la ceva ce poti face saptaminal (sau cit crezi de des).Prima saptimina backup la documente, a 2-a programele, a 3-a la filmele si pozele facute de tine. Sau alta organizare.Dupa prima copiere (care o sa dureze foarte mult) sau folosesti backup-ul diferential sau folosesti o aplicatie de sincronizare - ambele copiaza doar diferentele care au aparut de la ultimul backup.Ar fi bine sa folosesti hardisk-uri externe diferite si o data la 2-3 ani stergi unul din HDD, il formatezi, ii dai o scanare pentru bad-uri (cu HD Tune sau alt program - nu din Windows), copiezi toate datele inapoi si repeti operatia pe 2-lea HDD. Sau al 3-lea. Asta ca sa verifici daca HDD-urile externe au BAD-uri. Daca au le inlocuiesti. Sa activezi intotdeauna SMART-ul la placa de baza (de obicei e dezactivat) si folosesti un program de supraveghere al HDD-urilor (sa zicem Hard disk sentinel) si un program de defragmentare automata (eu prefer Diskeeper - cel din Windows nu functioneaza destul de bine).Cauti hardisk-uri externe cu eSATA si transformi unul din porturile SATA de pe placa de baza in eSATA - se gasesc si conectori eSATA separat. Sau pui un NAS Gigabit (de exemplu Synology DS21xJ). Si faci si reteaua ta pe gigabit. Asta pentru viteza de transfer a datelor. Sau adaogi un USB 3.0 la placa ta de baza si folosesti HDD externe cu USB 3.0 .Cam toate masurile de mai sus le folosesc (am 2 RAID1 pe calculator, 4 HDD-uri externe eSATA si un DS210J).Ca spatiu ocupat - pozele si filmele facute de mine (cu diverse aparate - de la 200lei la 3500lei) ocupa spatiu mult fiindca sint comprimate foarte putin de toate aparatele pe care am pus mina. Daca nu esti fotograf profesionist sau operator de film poti sa le comprimi fara probleme. O poza de 5-15Mo o poti comprima la 300-800ko si sa se vada foarte bine pe un monitor de 22". Inmulteste diferenta cu citeva mii si poti sa vezi diferenta de spatiu. La filme e cam la fel - am vazut de curind un DIVX de o ora care avea 60Go. Nu ar trebui sa aiba mai mult de 400-500Mo. Dar (e valabil si la poze si la filme) compresia lor dureaza foarte mult. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 24, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2013 Mersi de sfaturi ,personal am 2 calculatoare : unul http://www.asrock.com/nettop/NVIDIA/ION ... ifications si celalalt http://www.asrock.com/nettop/Intel/ION% ... ifications si nu stocam pe extern pentru ca in ambele calculatoare am hdd de 750 G asa ca nu pot aplica solutiile cu raid sau alte placi ,dar pe unul am usb3 dar din pacate hdd externe sant ambele pe usb2. Intentionez sa cumpar unul cu usb 3 dar inca nu am bani . Link spre comentariu
liv1305 Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 In 2009 am cumparat 4 HDD SATA la o diferenta de 3 luni. Cite o pereche de 500 Go. O pereche era din seria Enterprise (performante ceva mai bune, 5 ani garantie, Seagate se lauda cu componente mai bune, ...). Povesti de marketing.In urmatoarele 6-9 luni au cazut pe rind toate. 2 inlocuite in garantie, la urmatoarele 2 returnati banii (am luat de 1T cu o diferenta mica). Dupa inca 3 luni a mai cazut unul si din nou returnati banii.La 2 a fost problema de firmware de la Seagate, la alte 2 s-a dezactivat cache-ul (scria si copia cu 3-4 Mo/s). Mai am doar unul (primul inlocuit, dar are un BAD asa ca tin muzica pe el)Dupa ce mi-a cazut primul la 2 saptamini de la cumparare (cu cache dezactivat - un enterprise) am folosit mereu RAID1. Dupa ce am inceput sa folosesc RAID1 de 2 ori am observat ca s-a defectat un HDD doar dupa citeva ore de lucru.Teoretic sansele sa cada 4 HDD in primul an de la cumparare sint foarte mici. Pentru mine e doar teorie. Link spre comentariu
Vizitator jonnyjonnas Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 buna ziua buna ziua buna ziua buna ziua Link spre comentariu
mihaighe Postat August 1, 2013 Autor Partajează Postat August 1, 2013 buna ziua buna ziua buna ziua buna ziuaCe vrei sa spui fi mai explicit sa te inteleg. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 cred ca a vrut sa zica buna ziua Link spre comentariu
mihaighe Postat August 8, 2013 Autor Partajează Postat August 8, 2013 Inca nimic,cei de la echipa bitdefender mi-au cerut clarificari si ceva fisiere infectate dar deocamdata nimic,poate mai are cineva o idee ? Link spre comentariu
Vizitator alino Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Buna ziua Am fost infectat si eu de acest virus,se mai poate face ceva sa recuperez datele pierdute? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Nu prea cred dar puteti colabora cu dl. mihaighe pentru a trimite o copie a virusului pentru analiza sa se vada daca se poate descoperi criptarea pe care o face.O intrebare. Fisierele pe care le aveti acum, infectate fiind, le puteati accesa corect? adica, inainte de devirusare erau accesate in mod normal fara restrictii si apoi dupa devirusare nu au mai putut fi accesate? mai aveti o copie a virusului in vre-un fisier?Daca da, puteti salva fisierele infectate in eventualitatea unei solutii. In functie de raspunsul de mai sus se poate infecta intentionat un calculator slab ca apoi sa se poata recupera fisirele prin printare la o imprimanta virtuala din retea.LE: pastrati si o copie a virusului ca nu se stie... dar foarte mare atentie cu acea copie. Nu recomand aceasta metoda dar s-ar parea ca e cea mai corecta in situatia de fata. Link spre comentariu
Vizitator alino Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 Da, inainte intram in acele fisiere fara problele ,poze pdf, word etc, pozele in fisiere se vad ,dar cind intru pe fiecare in parte imi apare dirtydecrypt Link spre comentariu
liv1305 Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 Ai putea incerca sa le copiezi prin retea (neaparat prin retea) pe alt calculator cu Linux.Nu stiu ce ar putea iesi. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 De citit (Eng): http://www.bleepingcomputer.com/forums/ ... -uses-efs/ se pare ca incepe sa miste ceva la aceasta problema, macar la nivel de explicatii. Link spre comentariu
liv1305 Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 Daca nu ai cheia de criptare sau parola (ambele metode sint folosite) sau nu ai cunostiinte foarte bune la NSA (National Security Agency - aia de car ese tot vorbeste in ultimele luni) cred ca poti sparge o parola in citeva mii de ani de calcul pe citeva zeci/sute de calculatoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum