mihaighe Postat Iulie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2013 incarcati un fisier aici sa incercam si noi sa il deschidemIncerc sa pun un fisier sa vedeti despre ce e vorba.Mentionez ca nici unele poze nu pot fi deschise ca apare acelasi mesaj.EUPEC DD 90 N 16 K (1).pdf Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2013 eu cred ca ti-a fost afectat readerul (adobe).. incearca sa-l reinstalezi.Am incercat dar acum am observat ca nici anumite fisiere text sa word sau poze nu pot si deschise ca apare acelasi mesaj. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2013 cred ca degeaba dezinfectati calculatorul....fisierele sunt criptate de virus ...incercati sa le accesati de pe un sistem live cd linux...poate asa ve-ti avea acces la ele ...si poate sa le salvati in formatul normal(nu cel criptat)S-ar putea sa fie o solutie dar spre rusinea mea nu stiu nimic de linux,poate ma indrepti spre o distributie usor de folosit si care sa se incarce de pe cd ,eventual ceva usor de folosit care sa semene cu windows ca altfel imi prind urechile. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 incearca fedora merge si de pe stick Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 O solutie mai avantajoasa pentru cei ce "prind" astfel de virusi inclusiv cel in cauza, este "Acronis True Image". Si eu am luat virusul asta odata si cand mi sa stins calculatorul, fiind destul de vigilent in astfel de cazuri, am bagat cd-ul cu acronis si am facut o formatare dupa care am facut tot cu el un restore la partitia C:\ si gata!!!! Bine asta necesita si ceva spatiu pentru arhiva de back-up, eu mi-am facut o partitie "ascunsa" pe care tin arhivele de back-up pentru desktop si pentru laptop, iar cand, si daca am o mica problema, inclusiv cand fac un update dau un restor total, iar partea cea mai convenabila este faptul ca imi ia pentru laptop 20-25 minute, iar pentru desktop in jur de 15-20 minute pentru un restor total. Deci intr-o situatie ca aceasta, ar fi mai convenabila varianta propusa de mine avand in vedere si timpii care sunt destul de acceptabili decat sa dai un scan la PC. Mai mult de atat este ca iti pastrezi setari, softuri Update-uri etc... exact asa cum erau inaintea problemei, dezavantajul este faptul ca "papa" spatiu arhiva de backup, si nu recomand sa se tina aceasta arhiva pe DVD ca eu am facut odata "prostia" asta si ma saturasem din 4 dvd-uri sa le tot schimb (cand 1, cand 3, cand 1, cand 2, cand 1, cand 4 etc). Eu asa m-am descotorisit de virusul asta si nu mi-a luat decat 20 minute cel mult si fara bataide cap...practic cat am fumat 1 tigara si schimbat 2 vorbe cu un vecin!!!!O solutie pentru problema in cauza nu am, dar pentru viitor credca e mai usor ce am recomandat eu, chiar pentru diverse probleme nu doar pentru problema in cauza! Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Backup la partitia C cu Acronis este o idee foarte buna, din pacate in cazul de fata fisierele sunt deja corupte, nimic nu le mai poate aduce inapoi (decat o reinfectare voluntara in cazul in care informatiile sunt extrem de importante). Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 am incercat eu sa deschid pdf-ul atasat din linux si rezultatul e zero...tot asa se dechide... e criptat de virus...si nu stiu daca se mai poate face ceva ...exista pe net "binevoitori" care in schimbul unei sume de bani se ofera sa decripteze fisierele....dar eu unul nu m-as baga la asa ceva!de alta data sa faceti copii pe CD/DVD la lucrurile importante din calculator...eu asa am pe un calculator nu se pot tine ceva care oricind poate fi virusat sau o problema hardware si totul se pierde....o copie back-up e buna sa o faci pe un hard(separat sau extern ...desi stiu bine ca si acestea se pot defecta) care sa-l folosesti(conectezi) doar cand ai nevoie de back-up/restaurare ...altfel ,hardiscul(folosind-ul zi de zi) se poate defecta si se pierde...si copia ...si originalul! Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2013 Pe calculator aveam instalat bitdefender cu licenta dar atunci cand a aparul virusul cu politia romana antivirusul nu era instalat pentru ca din greseala il stalcisem si nu am mai apucat sa-l reinstalez. Calculatorul s-a blocat cu mesajul de la politia romana si vazand ca nu merge am intrat de pe leptop pe net si am citit cum scap de virusul cu politia,am scapat de virus si calculatorul mergea normal pana ce un coleg forumist m-a intrebat de cartea bobinatorului pe care i-am trimis-o pe mail.Rspunsul a venit ca nu o poate deschide si abia atunci am vazuit si eu ca nu pot deschide pdf si poze si alte fisiere txt sau word .La toate scanarile cu toti antivirusi la care am avut acces rezultatele au fost negative. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Poate ar trebui cautat ceva programel care gaseste parola. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Daca ma iau dupa ce scrie aici (Eng): http://blog.yoocare.com/remove-dirty-de ... irus-scam/ se pare ca fisierele sunt convertite in format .zip sau .html. Fisierele acelea pdf sau altele care afiseaza acest mesaj au aceeasi dimensiune? daca da, atunci fisierul original este in alt loc. Deschideti cu notepad sau un editor hex si observati primul rand de caractere. De obicei acela "spune" ce tip de fisier este (eventual dati cautare pe sirul de caractere specific inceputului de pdf, poate este "mutat" fisierul original in cadrul fisierului existent). In cel mai rau caz fiecare fisier contine numai acea poza iar datele originale sa nu mai existe. LE: fisierul este in format pdf. Nu ma pricep prea mult dar pare sa fie setat doar pe imaginea aceea iar restul sa fie "umplutura" pana la 209kB. Cred ca in "umplutura" aceea se pot afla datele originale. Incercati sa deschideti cu adobe pro in modul editare, nu pare parolat, ca sa vedeti ce gasiti in plus. Modelul acesta de comportament era odata la faimosul player video "dom" unde se afisa 3 minute de "acest fisier poate fi rulat doar cu DomPlayer" si fisierul avea dimensiunea normala a unui film. La fel de bine "umplutura" poate fi doar "gunoi" fara date in ea. Verificati dimensiunea fiecarui fisier. Ca ultima idee, drastica dealtfel si mentionata anterior, se poate revirusa calculatorul sau altul de sacrificiu unde se pot transfera acele documente si a se incerca vizualizarea lor. In functie de comportament se poate constata si daca se poate recupera ceva sau nu. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2013 Fisierele sant vazute de win ca fisiere adobe si au extensia pdf,au dimensiuni diferite ,spre exemplu am o carte care win zice ca are 10M si adobe cand o deschide zice ca are tot atat dar la inchidere m-a intreaba daca vreau sa salvez si daca zic da atunci dimensiunea ajunge la cateva zeci de Kilo.La fel si cu pozele . Link spre comentariu
riderinblack Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Poti spune adio fisierelor. Iar data viitoare incearca sa-ti tii documentele in cel putin 2-3 locatii diferite (dvd, stick, hard portabil etc). Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Ori aveti virusul inca activ ori adobe "scapa" de "gunoi" sau "umplutura" care poate fi fisierul original. Setati read-only pe fisier si repetati operatia pe o copie. Daca face la fel cel mai probabil aveti virusul activ (altfel ar trebui sa dea eroare precum ca fisierul e read-only). Daca calculatorul face parte dintr-o retea puneti un router intre el si retea si inchideti toate porturile inafara de portul 80 pentru ca presupun ca aveti un alt calculator in retea care "imprastie" virusi (sa le spunem virusi chiar daca sunt si alte categorii).Incercati un program de recuperare date sterse, poate aveti noroc asa. Link spre comentariu
nel65 Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 si eu am avut calculatorul blocat cu politia romana,ca sa-l deblochez zicea sa virez niste bani intr-un cont,probabil nu era acelasi virus .Solutia a fost reinstalare windows xp si apoi antivirusul ,abia dupa aceea celelalte drivere si programe cu care lucrez ,pentru mai multa siguranta -luate de pe cd-uri ,nu din folderul in care aveam aceste kituri,pe care oricum l-am sters de buna voie Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2013 Solutia a fost reinstalare windows xp si apoi antivirusul ,abia dupa aceea celelalte drivere si programe cu care lucrez ,pentru mai multa siguranta -luate de pe cd-uri ,nu din folderul in care aveam aceste kituri,pe care oricum l-am sters de buna voiePot face usor asa dar problema este la fisierele pe care nu le pot deschide si la poze.Am trimis o intrebare si la forumul de pe bitdefender sa vad poate stie cineva de acolo. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum