Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tirajul natural

em2006

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

5

• cristian_draghiescu

3

• gica70

2

• eugeniusro

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cum adica? la horn sa se ataseze o elice cu un mic generator? cred ca este posibil! insa cred ca doar o putere mica s-ar obtine, pentru ca elicea va opune o rezistenta gazelor arse calde, iar evacuarea lor va fi o problema! La asta va referiti?

Link spre comentariu

S-au experimentat asemenea instalatii si s-au obtinut rezultate incurajatorii. S-au combinat efectul corpului negru, diferenta de presiune si de temperatura.Cauta solar tower.

Link spre comentariu

Foarte adevărat, însă nu cred că domnul em2006s-a referit la asemenea tehnologii, care implică şistructuri foarte mari.

Link spre comentariu

am vazut un documentar interesant de la BBC in care era prezentata tehnica de realizare a semineelor, si pentru un semineu de bucatarie am vazut o instalatie care cu o mica elice extragea energie din viteza ascensionala a gazelor arse si invartea un rotisor pe care era infipta friptura respectiva, o instalatie din epoca victoriana.

Link spre comentariu

A fost un reportaj pe tema dvs.Un cos de 100 si ceva m avea imprejurul sau prevazut cu acoperitori etanse pe o suprafata destul de mare.Acoperirea acelei suprafete era dintr-un material semiflexibil gen policarbonat dar,clar situat cam la 2-3m inaltime..La baza cosului era pozitionata o elice(turbina) pusa in miscare de curentul de aer produs datorita diferentei de temperatura.

Link spre comentariu

...la asemenea tehnologii, care implică şistructuri foarte mari.

Ba da, la asta m-am referit, e deja facuta statia pilot, e inventia unui prieten, un talentat inginer mecanic (mai are la activ cateva nazbatii originale), e inregistrata la OSIM de ceva timp, eu urmeaza sa ma ocup de partea electrica (generare, stocare, distributie energie), monitorizarea si inregistrarea unor parametri pe statia pilot, etc.Voiam sa aflu si alte pareri intrucat sunt putin sceptic in privinta randamentului, insa dupa calculele autorului previziunile sunt foarte optimiste.
Link spre comentariu

Domnule em2006, dar numai dvs. cunoaşteţi datele cuprinse înacele planuri şi calculele (măcar o parte din ele) pe baza căroraa fost realizată staţia-pilot, nu noi !În aceste condiţii nu cred că putem emite nici măcar o părereşi cu atât mai puţin am putea confirma sau infirma justeţeacalculelor privitoare la randamentul instalaţiei, făcute de chiarprietenul dvs.

Link spre comentariu

Scopul in care am deschis acest topic a fost de a afla despre alte realizari similare pentru a putea face comparatii.Iata ca am deja o informatie de la colegul gcom61 (caruia ii multumesc) pe care nu o aveam, de fapt n-am absolut nici o informatie despre constructii similare, nu am gasit nici pe internet.

Link spre comentariu

In turnurile de racire apa cu tiraj natural daca stai in interior zici ca bate vantul chiar daca afara nici nu adie.Dar acolo intervine caldura cedata de apa.Fara apa nu stiu cat tiraj ar mai fi,adica sigur mai exista dar nu stiu cat de eficient.

Link spre comentariu

Eu am avut experienta de a simti ce curent puternic de aer era intr-un CAF (cazan de apa fierbinte) la care ajutam! (caram cu roaba caramizile refractare pentru inlocuirea celor arse).Turnurile de racire au o forma mai deosebita (evazata spre varf) ce le ajuta la un randament mai bun.

Link spre comentariu

Am mai discutat recent cu un electrician din Giurgiu care a lucrat la inst de iluminat din cosurile de fum de la CET - uri. Am inteles ca acestea au pereti dubli, si din 10 in 10m sunt balustrazile pe care lucrau ei la iluminatul interior, spunea ca tirajul este extraordinar de puternic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări