Vizitator picutz Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 problema suna cam asa.... sper sa intelegeti ce zic ...am de facut un mic proiect in care folosesc 3 butoane cu revenire... legate la un microcontroler...in momentul apasarii butonului.... se trimite impuls la microcontroler care face o incrementare....ideea este ca vreau sa scap de partea asta cu butoanele si incrementarea sa o fac prin IR.... dar nu stiu exact ce imi trebuie... adica stiu ca imi trebuie un emitor si un receptor IR... insa numai atat?!....Help!!!!! Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Ai nevoie de o dioda IR (38 sau 40kHz), un receptor IR (un TSOPxxxx), un PIC care stie PWM hardware (fie un 16F627a). De la primul buton (conectat la 16f627a) generezi un puls PWM de 10ms (sa zicem). Al doilea 50ms iar al treilea 200ms sa zicem. TSOP (receptorul) va avea iesirea 10ms sau 50ms sau 200ms ON in functie de butonul apasat la emitator. Masori durata acestui puls ON de la receptor si stii astfel care dintre butoane a fost apasat. Vezi hardware pentru emitator aici (o idee): Poti sa ai PWM mereu ON pe o iesire, si apoi o alta iesire o pui ON sau OFF in functie de durata aleasa (butonul apasat). Adica dioda IR conectata intre iesirea PWM si iesirea de o pui ON sau OFF. Am facut un astfel de proiect, pot sa ti-l dau daca nu-s clare ideile mele de mai sus. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Uite aici ce-ti explicam cu ledul IR intre 2 iesiri ale PIC-ului: http://www.rentron.com/Micro-Bot/IR_Nav_Demo.htm Link spre comentariu
Vizitator picutz Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Ai nevoie de o dioda IR (38 sau 40kHz), un receptor IR (un TSOPxxxx), un PIC care stie PWM hardware (fie un 16F627a). De la primul buton (conectat la 16f627a) generezi un puls PWM de 10ms (sa zicem). Al doilea 50ms iar al treilea 200ms sa zicem. TSOP (receptorul) va avea iesirea 10ms sau 50ms sau 200ms ON in functie de butonul apasat la emitator. Masori durata acestui puls ON de la receptor si stii astfel care dintre butoane a fost apasat. Vezi hardware pentru emitator aici (o idee): Poti sa ai PWM mereu ON pe o iesire, si apoi o alta iesire o pui ON sau OFF in functie de durata aleasa (butonul apasat). Adica dioda IR conectata intre iesirea PWM si iesirea de o pui ON sau OFF. Am facut un astfel de proiect, pot sa ti-l dau daca nu-s clare ideile mele de mai sus. partea de emisie am inteles..... dar la partea de receptie nu prea inteleg...... cum voi face ca reciverul sa il leg la 3 intrari in microcontolerul meu... nu voi avea nevoie de 3 receivere?!... Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Uite asa legi receptorul IR (TSOP48xx - unde xx este 38, 40 = frecventa PWM in kHz): Pe pinul 1 al lui TSOP48xx ai iesirea catre PIC care este "0" logic cand nu ai receptie, si "1" cat timp ai receptie de semnal de la dioda TSAL48xx = emitator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum