zal Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Asta e, întotdeauna se pierde mai mult timp în discuţii şi ghicitori cînd informaţiile sînt date cu zgîrcenie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Aveti amandoi dreptate si-mi pare rau ca nu am adus in discutie si ce am in vedere sa fac. Asadar: Este vorba despre un amplituner DUX, caruia i s-a dus un canal din etajul final si pe care nu am putut sa-l repar pentru ca m-a bagat in ceata. Asa ca am apelat la un coleg de pe forum, care m-a refuzat. Niciun bai. Am hotarat in final sa-i elimin amplitunerului etajele finale si sa-i montez eu unul de pe forum, care este la vanzare. In functie de raspunsurile primite in legatura cu nenorocita de alimentare diferentiala (toate ofertele de pe forum de etaje finale sunt alimentate diferential), probabil tot in urma unor sfaturi, cumparam etajul care se potrivea cel mai bine. Ma gandeam totusi poate gasesc 2 etaje distincte ce nu se alimenteaza diferential. Va rog sa-mi dati niste idei!Toate bune!Cornel Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Asta-i amplitunerul: Cam atat. Recunosc faptul ca mi-ar placea sa fie reparat, daca investitia renteaza. Toate bune ! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Partea radio functioneaza ok? daca doar amplificarea finala pe unul din canale este dusa atunci ar trebui sa se poata rezolva, daca nu ma insel vad acolo tranzistori 2N3055 ca si finali... nu poti merge la un atelier cu el? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Parte radio este in regula. Finalii din dreapta au fost inlocuiti (2N3055). Prefinalii de asemenea. Rezultatul: ioc ! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Ok dar finalii originali de care erau? ( si repet intrebarea, de ce nu mergi cu el la un atelier? ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 C 1051. Nu sunt ateliere de specialitate. Cel putin eu nu stiu despre vreunul. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Sigur ambii finali originali erau 2SC1051 ( NPN )? PS: Cine a zis ceva de atelier de specialitate? vad ca la profil ai afisat domiciliu Bucuresti, ma indoiesc temeinic ca nu poti gasi un electronist depanator care sa fie dispus sa se uite la el. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Ambii finali sunt 1051. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Nu pricep... de ce tot ocolesti intrebarile? sau tii neaparat sa-l repari tu? ca n-ai cum sa spui ca in Bucuresti nu poti gasi un atelier de depanare radio-TV...pana si in orase mici sunt destule.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Am sa caut un atelier, daca nu ma descurc eu. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Interesant e că e o sculă din seriile astea, lucrate în orient sub diverse mărci şi destul de diferite în interior, parcă au adunat plăci de unde au găsit.Schema trebuie să fie destul de simplă, de ce nu scoţi piesele să le verifici în afara montajului, sigur ai rez devalorizate şi trz defecţi, alţii decît cei finali şi prefinali. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 zal.........Pe ea scrie ca ar fi facuta in Belgia !?!?E o varianta buna cea propusa de tine, sa scot majoritatea pieselor de pe placa si sa le verific. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Daca tot tii neaparat sa repari tu ampli atunci pune mana si masoara daca ai alimentare la nivel corespunzator pe canalul defect, verifica de eventuale lipituri reci, verifica daca se poate regla curentul de mers in gol ( in caz ca exista asemenea reglaj ), verifica sa nu ai trasee intrerupte, rezistente intrerupte sau carbonizate, schimba electroliticii de pe acel canal cu altii noi ( aparatul e vechi deci e normal ca condensatorii sa cedeze ), nu te mai obosi sa-i verifici, schimba-i direct cu altii noi, verifica ceilalti tranzistori de pe canalul respectiv, inverseaza intrarile intre canale ca sa te asiguri ca problema nu este pe calea de semnal... etc, sunt multe ce se pot face in demersul depanarii unui astfel de aparat, dar cum esti extrem de zgarcit cu detaliile nu prea ai cum sa fii ajutat, si pana nu-ti vei schimba putin atitudinea nu cred ca vei obtine rezultate prea mari. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 zal.........Pe ea scrie ca ar fi facuta in Belgia !?!?Cîteodată şi Philips erau loviţi de lene şi apelau la orientali să le facă scule ptr alte mărci ca Erres, Pye, Continental Edison, Schneider... etc. Ulterior au colaborat strîns cu Matsushita pînă să achiziţioneze Marantz.E o varianta buna cea propusa de tine, sa scot majoritatea pieselor de pe placa si sa le verific.Aşa se procedează. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum