Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari amplificatoare audio

Rila

Postări Recomandate

Salut,Am facut ieri un amplificator bazat pe tda7377,imediat dupa ce l-am terminat au aparut si curiozitatile si m-am gandit sa apelez la cei mai buni :da Am cautat inainte pe forum si nu am gasit raspuns la aceste intrebari(ma scuzati daca s-a mai postat si nu am gasit)1)Cum se poate lega un tda in punte?De exemplu eu am facut tda7377 varianta pe 2 canale si am incercat sa leg canalele in serie si sa pun plus si minus pe difuzor dar nu am reusit.2)Daca imi doresc o amplificare mai mare pot pune 2 amplificatoare bazate pe tda 7377 in serie?Sau voi avea distorsiuni prea mari?3)Daca doresc sa fac o schema cu 2 integrate,cum ar arata acea schema?Exista vreo cale sa fac in acelasi montaj?Adica sa nu fac 2 amplificatoare(montaje)(si sa le leg iesirea la primul la intrarea celui de al 2 lea si iesirea celui de al 2 lea la boxe)Va multumesc frumos pentru atentie!Respect,Alex

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rila

4

• gauss

2

• Cilibiu

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am studiat datasheetul si am vazut acolo cum se leaga in punte dar eu ma asteptam ca dupa legarea in punte sa imi scoata toata puterea pe un singur canal,aici vad ca imi scoate pe 3?De ce ?

Link spre comentariu

Din prima postare eu am inteles altceva ... poate am gresit . Ca ai pus plus si minus pe difuzor si inserierea amplificatoarelor ... Mai incearca o data cu datasheet - ul . Exista o schema CLARA cu legarea in punte cu 2 DIFUZOARE . ( fig . 2 ) .

Link spre comentariu

Bun,m-am prins cum e cu puntea.Acum apare alta problema.Bazaie usor cand nu primeste semnal sau cand e dat mai incet(daca pun mana pe radiator se opreste bazaitul).Daca il pun la pc face urat rau,bazaie haraie.Ce filtru de deparazitare sa ii fac?

Link spre comentariu

Ai grija mare la buclele de masa, pleaca cu masa exact de la codesatori de filtraj, radiatorul separal prin mica+niple de TAB-ul integratului, dupa care conecteazal la masa (radiatorul) dar tot in masa de la condesatori de filtraj.Cablul de intrare trebuie sa fie ecranat, ecranul il conectezi la pinul de minus al integratului, iar la celalalt capat il legi la masa sursei de semna (cd-player....mp3-player).

Link spre comentariu

Asta este schema pe care am facut-o si am un singur condensator de filtrare(1000uf) eu am pus un 1000uf la 35v.Imi recomandati sa schimb valoarea?Sa pun unul de 2000 sau 3000?Si radiatorul nu l-am legat la masa dar face masa surubul care trece prin tabul integratului si prin radiator.

post-42289-139829652842_thumb.jpg

Link spre comentariu

Capsula integratului e legata intern la pinul 8, deci la masa. Ca sa nu mai bazaie fara semnal pune o rezistenta de 10K intre fiecare intrare si masa si obligatoriu trebuie sa folosesti un cablu ecranat.Nu are voie sa bazaie cand iei semnal din placa de sunet, cel mai probabil cablul audio e conectat gresit sau intrerupt. Inca ceva, sper ca nu alimentezi TDA7377 din sursa PC-ului, nu ?

Link spre comentariu
Rila, acel cond de 1000uF din schemă e pus cît mai aproape de integrat ptr decuplarea acestuia pe alimentare. În sursă poţi avea o valoare cît mai mare a cond de filtraj, 2200...10000uF sau chiar mai mult dacă suportă trafo şi puntea redresoare. Dacă ai pus doar acel cond de 1000uF e normal să ai şi ceva brum de alimentare, în afară de cel dat de legăturile de masă defectuoase.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări