Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa auto stop frana

Vizitator ratnicu

Postări Recomandate

Vizitator ratnicu

Salutare,Deschid acest subiect deoarece nu am gasit nimic concret pe forum in legatura cu problema mea.Vreau sa achizitionez o lampa suplimentara cu 30- 40 de leduri care sa se aprinda in momentul franarii, similara celei deja existente centrale de pe haion sau luneta.Intrebarea mea este cum ar trebui s-o leg si unde o voi conecta?Motivul pentru care vreau sa fac asta, este o serie de tamponari posterioare din cauza unor cascati.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• philipo4you

2

• Toni Marginean

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In principiu in paralel cu cea existenta dar apare problema legalitatii.Aduceti in acest fel modificari sistemul de iluminare-semnalizare al masinii si sanctiunea in astfel de cazuri este retinerea certificatului de inmatriculare al autovehicolului !!!Mai bine verificati daca aveti becurile de puterea indicata de producator, daca reflectoarele din interiorul lampilor sunt curate, daca nu sunt intrerupte firele de la lampa de la haion si mai face "glume" in mers si, nu in ultimul rind, cit de bine reglat este switch-ul de la pedala de frina.Nu de multe ori am vazut Logan-uri care frinau si nu li se aprindeau stopurile de frina decit dupa o cursa destul de lunga a pedalei !!! Se vedeau stopurile celui din fata Logan-ului, prin luneta si parbriz, aprinse dar cele de la Logan nu erau aprinse !!!!!In astfel de cazuri "cascatul" din spate este vinovat de "nerespectarea distantei in mers fata de auto din fata", dar ma intreb cit de vinovat este cu adevarat !?!?!

Link spre comentariu
Vizitator ratnicu

In principiu in paralel cu cea existenta dar apare problema legalitatii.Aduceti in acest fel modificari sistemul de iluminare-semnalizare al masinii si sanctiunea in astfel de cazuri este retinerea certificatului de inmatriculare al autovehicolului !!!Mai bine verificati daca aveti becurile de puterea indicata de producator, daca reflectoarele din interiorul lampilor sunt curate, daca nu sunt intrerupte firele de la lampa de la haion si mai face "glume" in mers si, nu in ultimul rind, cit de bine reglat este switch-ul de la pedala de frina.Nu de multe ori am vazut Logan-uri care frinau si nu li se aprindeau stopurile de frina decit dupa o cursa destul de lunga a pedalei !!! Se vedeau stopurile celui din fata Logan-ului, prin luneta si parbriz, aprinse dar cele de la Logan nu erau aprinse !!!!!In astfel de cazuri "cascatul" din spate este vinovat de "nerespectarea distantei in mers fata de auto din fata", dar ma intreb cit de vinovat este cu adevarat !?!?!

Merg toate asa cum trebuie doar ca lampa de pe haion este putin cam mica si neobservabila se pare.Dar ca sa evit problema ilegalitatii, as putea sa mut lampa de pe haion cu una mai puternica cumparata separat?
Link spre comentariu

Incercati cu un bec de putere mai mare dar verificati si daca firele suporta cresterea de curent.Sau, cautati becuri cu fasung compatibil cu soclu existent, dar cu leduri de flux luminos mai mare !Se gasesc astfel de becuri, care au mai multe led-uri de putere - cu lumina peste cea emisa de becurile normale, si care consuma mai putin decit un bec normal. Si astfel nu aveti probleme cu instalatia masinii.

Link spre comentariu
Vizitator ratnicu

Incercati cu un bec de putere mai mare dar verificati si daca firele suporta cresterea de curent.Sau, cautati becuri cu fasung compatibil cu soclu existent, dar cu leduri de flux luminos mai mare !Se gasesc astfel de becuri, care au mai multe led-uri de putere - cu lumina peste cea emisa de becurile normale, si care consuma mai putin decit un bec normal. Si astfel nu aveti probleme cu instalatia masinii.

Cred ca asta ar fi solutia, fara sa stric masina. Multumesc pentru sfaturi.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări