zal Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Am întrebat ptr că exact în aceeaşi aşezare culcată a celor trei trafo, fie cu cel de alimentare în centru sau în lateral şi axele orientate la 90* am văzut amplifuri cu brum perceptibil (indus, nu de redresare), chiar şi mie mi-a reuşit o astfel de ''performanţă'' mai demult. Să nu fim aşa sensibili, ce-i făcut de mîna omului se poate corecta tot de el. Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2014 Am întrebat ptr că exact în aceeaşi aşezare culcată a celor trei trafo, fie cu cel de alimentare în centru sau în lateral şi axele orientate la 90* am văzut amplifuri cu brum perceptibil (indus, nu de redresare), chiar şi mie mi-a reuşit o astfel de ''performanţă'' mai demult. Să nu fim aşa sensibili, ce-i făcut de mîna omului se poate corecta tot de el. eu nu m-am supart am vrut doar sa demonstrez contrariul obiectiilor adus la amplificator fara a se simti cineva nebagat in seama sau ignorat, doar demonstratia practica la cele spuse de antevorbitorii mei Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 23, 2014 Partajează Postat Iulie 23, 2014 Ieri am reusit sa termin partea electronica. Ca si preamplificator am renuntat la 2a6 si am pus ecc83 defazorul a ramas tot 6dj8 dar am modificat putin schema. Azi am fost la un prieten care are un osciloscop si am facut cateva teste: intrare 60mV putere iesire 7w, trafurile incep sa lucreze de pe la 11Hz dar curba e cam ,,botita,, de la 20 Hz e asa cum trebuie pana pe la 65kHz totul fara reactie negativa. Prietenul tot face amplifuri cu pentode si a ramas putin surprins de cat de bine functoneaza. Un fapt surprinzator e acela ca caderea de tensiune pe rezistentele din catozi sunt foarte apropiate pt triodele din acelasi balon, cu o diferenta cam de 0.1V intre ele iar intre baloane cam de 0.8V, ne asteptam sa fie mai mult.... Pe mine nu ma surprinde, aveam de mult o banuiala ca e alta calitatea la tuburile 6AS7 sau 6080 fata de surorile lor rusoaice...Prea am citit de bine despre folosirea acestor triode, inclusiv in revista Elektor, e descris acolo un amplificator PP...si prea multe pareri negative pe forum despre acest tub, dar varianta ruseasca 6N13S...sau 6N5S. Poate e un caz fericit, sau poate tuburile au fost cumva selectionate...dar din ce am observat eu, dispersia parametrilor la tuburile rusesti e sensibil mai mare decat la cele europene sau americane - sau macar la unele... Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2014 Pe mine nu ma surprinde, aveam de mult o banuiala ca e alta calitatea la tuburile 6AS7 sau 6080 fata de surorile lor rusoaice...Prea am citit de bine despre folosirea acestor triode, inclusiv in revista Elektor, e descris acolo un amplificator PP...si prea multe pareri negative pe forum despre acest tub, dar varianta ruseasca 6N13S...sau 6N5S. Poate e un caz fericit, sau poate tuburile au fost cumva selectionate...dar din ce am observat eu, dispersia parametrilor la tuburile rusesti e sensibil mai mare decat la cele europene sau americane - sau macar la unele... Probabil americanii aveau mai multa grija la realizarea acestor tuburi chiar daca nu erau pentru audio si nu conta deloc daca triodele nu au valori foarte apropiate iar sovieticii realizau aceste triode precum norma la hectar adica cantitate si calitate mai putin. Imi e teama ca acest principiu sa nu fie valabil si la tuburile pt audio sovietice. 6AS7 pe care le-am folosit au acelasi cod acelasi lot de fabricatie saptamana 21 din anul 1953 Inca o data se demonstreaza ca daca vrei performanta trebuie sa investeti ceva bani si sa alegi tuburi de calitate de la producatori de renume. Pacat sa sunt prea putine proiecte pe forum realizate cu tuburi americane. Mie imi e greu sa cred ca utilizatorii americani si vest-europeni nu folosesc sau folosesc foarte putin tuburi sovietice doar pe principiu ca au stocuri din productia nationala, sa nu uitam ca cele sovietice sunt mai ieftine uneori mult mai ieftine, probabil stiu ei ceva ce multi dintre noi nu am aflat inca Link spre comentariu
klauss00 Postat Martie 25, 2015 Autor Partajează Postat Martie 25, 2015 varianta finala Link spre comentariu
klauss00 Postat Aprilie 6, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Zilele trecute am fost cu amplificatorul la un prieten care are un PP cu 6S3P plus NFB si mai multe tipuri de boxe unele cu SPL98 si am facut o auditie comparativa. El a fost mult mai multumit de sunetul aplificatorului cu 6AS7 decat cel cu 6S3P. A se avea in vedere ca exista o diferenta de putere de 33W. Concluzia.... o trage fiecare Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Felicitari pentru finalizarea amplificatorului si nu ma mir ca suna bine fiindca PP in clasa A este cea mai buna solutie, a stiut bine Valderama de ce a sugerat sa faci amplificatorul cu triode avind schema proiectata absolut corect .Uneori tuburile rusesti sint foarte ciudate si cu noroc poti gasi exemplare foarte bune , am vreo zece bucati de 6N13C si doar unul este foarte asemanator cu cele doua 6080 RCA, practic pe catometru masurat in trei puncte de Ik diferentele sint mai mici de 5% si chiar vizual acest tub difera un pic de celelalte noua, o fi o alta fabrica din Rusia ?Evident transformatorul de retea este corect amplasat fata de cele de iesire asa ca nu poate fi vorba de brum indus Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Zilele trecute am fost cu amplificatorul la un prieten care are un PP cu 6S3P plus NFB si ... Banuiesc ca este o confuzie cu 6P3S - binecunoscuta lampa finala... Nu vanez greseli, insa chiar va recomand sa testati/folositi aceasta trioda minunata - 6S3P; merita... Link spre comentariu
klauss00 Postat Aprilie 6, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2015 da e vorba de 6p3s. scuze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum