messu Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Incerc sa realizez un generator DIY, urmand schema de aici: http://www.vk5tm.com/homebrew/dds/dds.php insa am consatat, cu tristete, ca nu genereaza si semnal dreptunghiular, asa cum speram si cum sugereaza schema. Intrebarea mea este daca poate cineva sa-mi sugereze o schema de conversie din sinusoida in dreptunghi, care sa functioneze, de preferat, pana la 20 Mhz ? Eventual una verificata in functionare Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Ia legatura cu userul Iora el face generatoare dar pana pe la 65KHz. Link spre comentariu
messu Postat Iulie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2013 Am clarificat problema. Vorba unui coleg de forum, "cand nimic nu mai functioneaza, citeste manualul utilizatorului ! "Si asta am si facut. Concluzia, modulul genereaza semnal dreptunghiular, dar trebuia "acordat", un pic, din semireglabil. Problema e ca unda, atat cat am reusit s-o analizez (cu un "osciloscop" de PC d-ala de merge pe placa de sunet), n-arata prea bine. Adica peste vreo 2-3 KHz numai dreptunghi nu mai e... Sinusoida, in schimb, arata mult mai bine....Cand imi ajunge osciloscopul adevarat, o sa analizez din nou si va spun cum stam, ca poate mai vrea cineva sa construiasca asa ceva.Pana la urma e foarte usor de realizat practic si e si ieftin... Link spre comentariu
messu Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 Am facut verificari si modulul functioneaza ok, in anumite limite.Sinusoida arata foarte bine pana la cel putin 20 MHz. Mai sus nu stiu ca nu mai poate osciloscopul meu.Semnalul dreptunghiular, insa, e in regula pana doar pe la 800-900 KHz. Dupa aceasta valoare se deformeaza destul de grav si arata mai mult a sinusoida.Oricum, schema e simpla si tentanta.Are totusi, din punctul meu de vedere, o lipsa. Si anume reflajul, in mod direct, in cateva intervale de frecvanta.Practic autorul a inclus posibilitatea incrementarii frecventei doar cu pasi de 1 Hz, 1 KHz, 100 KHz si 1 MHz.Stie cineva sa-mi spuna cum sa modific hex-ul ca sa mai introduc cativa pasi ?Ma gandesc ca ar mai trebui 10 Hz, 100 Hz, 10 KHz si poate si 10 Mhz.Stiu ca pare un moft dar, credeti-ma, ca sa ajungi la unele frecvente trebuie sa rasucesti de encoder de ti se acreste.Atasez si asm-ul poate resueste cineva sa-mi dea o vreo sugestie. generator.txt Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Comparatorul din AD9851 care face conversia sinus/dreptunghi e destul de performant , ar trebui sa mearga mult mai sus in frecventa corect . Ori ceva din schema limiteaza frecventa maxima sau osciloscopul/sondela de masura nu te ajuta . Link spre comentariu
messu Postat August 25, 2013 Autor Partajează Postat August 25, 2013 E posibil sa fie o limitare. Eu folosesc un modul ca acesta http://www.miniinthebox.com/ad9850-dds- ... 21784.html asa ca e posibil sa functineze un pic diferit. Dar de modificat codul *.asm, nu stie nimeni sa-mi spuna cum ? Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Nu ma pricep la asamblare ca sa ma bag , cel mai bine posteaza la sectiunea "microcontrolere" , aici are putina vizibilitate cererea ta Link spre comentariu
messu Postat August 26, 2013 Autor Partajează Postat August 26, 2013 Am dat veste, sa vedem cat succes o sa am....Revenind la AD9850, se pare ca nu stie dreptunghi la mai mult de 1MHz. N-am gasit alte explicatii dar peste tot specificatiile tehnice spun ca este capabil de square wave in intervalul 0-1 MHz.Asta ca idee.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum