Administratori Badman Postat Iulie 3, 2013 Administratori Partajează Postat Iulie 3, 2013 vreau sa ma duc in Delta, nu am fost niciodata si de cand am fost mic ma fascinat ideea de a ajuge acolo macar odata in viatava rog sa imi recomandati ceva, as vrea sa am cazare in ceva regiune unde azi pot fi la Dunare si tot azi la mare...cred ca Sulina sau Sf Ghe ar fi cele mai indicat aici dar ceva idei nu ar strica Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Pun un mic "semn de carte" si eu aici. Si eu doresc sa ajung in delta dar la fel nu am nicio informatie.De la Sulina spre Cetatea Alba sunt vaporase ?Sau de undeva (de oriunde...) spre Cetatea Alba sunt vaporase? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 3, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Iulie 3, 2013 nu stiu de aia am intrebat... dar e bine sa ne informam impreuna Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Eu am fost de doua ori in Delta si nu imi mai trebuie sa merg acolo vara! Poate pe toamna..... Vara e mult prea cald acolo. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 3, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Iulie 3, 2013 si la mare nu e la fel ? Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Da, e adevarat, dar la mare nu te "papa" tantarii. Cel putin asa era acum vreo cativa ani, adica la cateva zile veneau echipe care dadeau cu nu stiu ce substante prin imprejurimile hotelurilor si nu vedeai tantari. Insa in delta, cand amurgeste, zici ca sa innoreaza cand vin tantarii. Ca ziua nu prea sunt, dar pe seara, e jale. Pe de alta parte, in delta e mai fain daca esti pescar si daca nimeresti o zona linistita unde nu te freaca la cap toata ziua salupele si iti sperie pestii. In primul an am fost langa Pardina, aproape de granita cu Ucraina. Am prins peste grupa mare acolo. Al doilea an am fost la Dunavatul de Jos. Acolo era faina zona, erau si vile in care te puteai caza, dar nu tragea pestele pe bratul unde eram. Era curentul foarte puternic si toata ziua se plimbau cu salupele cetatenii. Dar macar privelistea era faina...pe botul salupelor mai vedeai cate o tipa sau doua, topless. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 3, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Iulie 3, 2013 nu ma intereseaza pescuitul, mai mult peisajele sunt atractia exista substante antitantari, nu ma tem de asta Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Atunci puteti sa va interesati de Dunavatul de Jos. V-am zis ca sunt vile care ofera cazare, mare majoritate a proprietarilor au salupe si ofera calatorii pana in lagunele de la varsarea Dunarii in mare. Acuma nu stiu ce sa zic despre substante....eu am avut un spray luat de la farmacie, dar nu a avut nici un efect. Sunt rai tare tantarii din delta, te inteapa si prin haine. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 3, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Iulie 3, 2013 imi iau costum de apicultor as vrea in sulina sau sf gheorghe ca de acolo poti sa pleci in orice parte ai chef Link spre comentariu
AndreiIr Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Este adevarat ca sunt extrem de multi zumzaitori , chiar si ziua daca stai pe malul apei te mai saluta cativa de pe malul apei .In rest este cald , praf unde nu este verdeata , daca mergi in un satuc , apa ii calda si buna sa faci baie .Peisaje frumoase , si liniste . Link spre comentariu
Vizitator gsteph Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 @Vasile: iti recomand Sf. Gheorghe pentru ca e mai linistit. cazare de toate conforturile si toate buzunarele (de la 90RON cu 2 mese la 350RON fara mancare). mancarea cea mai buna (peste) o gasesti la oamenii din sat. tocmesti un om cu o barca si poti vizita lacurile Erenciuc, Belciug, canal Crasnicol, lacurile de la nord de Sf. Gh., Sahalin si coloniile de pasari (pelicani si nu numai), Perisor...poti iesi la plaja cu "trocariciul" - sunt vreo 3-4 km de mers - se poate si pe jos dar e o portiune de stepa si uscaciune...nu sunt terase sau alte locuri de "socializare" :-) in afara de carciuma din sat.cu alte cuvinte - e "ca la tara".gasesti pe net destule despre Sf. Gh., dar daca doresti iti pot da pe mp informatii punctuale, exacte si proaspete.pe mine m-a prins atat de tare Sf. Gh. ca merg numai acolo de cativa ani. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Cu detaliile mai ''lumeşti'' cum e? Adică apa de băut şi de spălat, instalaţiile sanitare, ceva asistenţă medicală la nevoie, farmacii... Link spre comentariu
Vizitator gsteph Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Cu detaliile mai ''lumeşti'' cum e? Adică apa de băut şi de spălat, instalaţiile sanitare, ceva asistenţă medicală la nevoie, farmacii...o sa mai adaug un rezumat:in Sf. Gheorghe sunt cateva magazine, preturile sunt ceva mai mari pentru ca marfa vine pe apa din Tulcea (rareori din Sulina, cu tractorul, unde tot pe apa vine).gasesti apa de baut, mancare - adica altceva decat peste, cam tot ce e necesar oricarui om.apa din reteaua de apa a satului e ok, eu am baut si nu am avut probleme. copii pot fi mai sensibili, asa ca lor le luati apa de la magazin.in sat mai toti au baie/wc/dus, au si cabine de dus in aer liber, unii si aer conditionat (desi o casa acoperita cu stuf nu are asa mare nevoie). nu exista canalizare in sat - e in faza de proiect...toti au fose, inclusiv maretele complexe turistice. asa ca "no toilet paper in closet" e regula.exista un dispensar si o farmacie (pe langa "centru", langa primarie). de regula eu imi iau la minie doar antihistaminice (pentru alergie la intepaturi de insecte) pastile si unguent, aspirine cardio (ca sunt gata "dozate"). spirale si pastile anti tantari se gasesc acolo.sunt si cateva pensiuni... nu pot sa fac recomandari pentru ca eu prefer sa-mi las banii celor care traiesc acolo.la gazda pretul merge de la 90 pana pe la 110 RON/zi, cu 2 mese f. copioase de peste gatit in fel si chip.sunt 2 complexe turistice.unul e pe malul Dunarii, cu lacusoare amenajate, cu tot dichisul, de fitze mari si preturi mari (pe la 350 / pers / zi). mancare proasta si scumpa.celalalt are camere la vila, casute sau spatiu de campat la cort. pretul e variat, nu am informatii. mancarea oferita ca mai sus.multi dintre cei care prefera sa stea la complex vin si mananca in sat.sunt 2 festivaluri in iulie-august, unul de rock si celalalt e de film. satul se aglomereaza si se cam creeaza haos. vin si unii cu elicopter si avioane usoare pentru zboruri de agrement (scump). nu recomand perioadele alea daca vreti sa petreceti in pace cateva zile.in afara de "trocarici" - mijlocul de transport la plaja (2 lei calatoria) mai sunt cateva masini (evoluand spre rable), vreo 2-3 scutere si ATV-uri care circula pe drumul de pamant si nisip.pentru plimbari cu barca sunt si oferte "la alegere" - adica iti propun ei niste trasee. in afara de Sahalin mie celelalte mi s-au parut o pacaleala. cel mai bine tocmesti pe cineva cu o barca, negociezi (plata + benzina pt. motor) si te duce unde vrei in masura in care e capabila barca. includ si marea. in august se poate iesi pe mare si pentru pescuit de stavrid cu undita (de fapt la tzaparina cu lanseta).nu stiu foarte sigur (acum eu am o barcuta si sunt independent), cred ca se practica inca pretul de 50RON/pers, va plimba cateva ore. de aceea zic sa negociati, si alegeti voi traseul.nu e un loc de fite. pitzi cu posetute si zulufi insotite de masculi se mai vad rar, se satura repede si dispar.si e bine sa stiti ca localnicii au pe parcursul anului 2 surse de venit de baza: pescuitul scrumbiei primavara si vara turismul. pescuitul "obisnuit", stuful, agricultura... tot ce muncesc in restul anului sunt pentru subzistenta. iarna acolo nu exista surse de venit, numai facturi.daca totusi o sa aveti sentimentul ca sunteti jefuiti, comparati cu statiunile de pe litoral... Link spre comentariu
dorian 70 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 vreau sa ma duc in DeltaS-ar putea sa merg pe alaturi... totusi poate incap si eu aici: Am fost de vreo cateva ori in Delta (de la Suceava), cum ajung la bac la Galati deja simt ca devin alt om, desi am trecut si pe la Braila cu bacul, cand ajung la trecerea de la Galati este pentru mine ceva aparte ... Ajuns pe malul drept al Dunarii, deja ma simt pe alta lume. Prima data am fost in "Delta Dunarii" la Manastirea Saon, aflata la cca 20km de Tulcea, la o maicuta calugarita acolo, maicuta sora cu un amic de-al nostru (deci suntem mai multi impatimiti de Delta!), ulterior am constatat ca manastirea nu este dacat in Lunca Dunarii, iar Delta Dunarii incepe, efectiv, dincolo de Tulcea. Oricum mirosul de Delta era pe aproape si microbul ne-a prins pe toti. Prima plimbare spre Tulcea a fost cu un Opel Ascona, o coaja, fara caldura, plecat de acasa pe 26 octombrie, oricum din loc in loc ne dadeam jos ca sa ne pi$am, la intoarcere am constatat ca daca obturam partea din fata a radiatorului aveam caldura suficienta ... O alta plimbare a fost cu Trabantul, al carui detinator am fost, si asta acum 7 ani in urma! Pacat ca am poze doar pe film si nu le pot pune aici. A fost o adevarata aventura atat pentru mine cat si pentru colegul de drum, cat si pentru cei de acasa, aveam la mine: set motor, ambielaj, garnituri etc etc. In afara de un cablu de ambreiaj rupt la intrare in Roman, restul a fost acceptabil -nu ma intrebati cum urcam dealurile dintre Galati si Tulcea cu viteza I, deabia, deabia ! Cablul de ambreiaj a fost inlocuit in Roman cu o sarma, sarma care o aveam la noi pentru orice eventualitate, si cu acea sarma s-a urcat Trabi pe trailerul care l-a dus la Rabla . Am fost si pe bratul Sf. Gheorghe, nu am fost pe Sulina, insa ma atrage Bratul Chilia, desi de cate ori ma intorc din directia aceea ma dezamageste faptul ca drumurile sunt foarte, foarte rele si imprevizibile, fiind un adevarat test pentru masini. Am fost la Chilia Veche de vreo cinci ori si este destul de greu de ajuns, se merge de la bac din Tulcea vreo 60-70km, pe drumuri de tara, iar dupa ce treci de Pardina, daca tii soseaua(asa zic localnicii la un drum pietruit, nefolosit de nimeni) faci 4-5 ore pana la Chilia Veche, daca tii la masina... Interesant este ca pe drumurile facute pe la capetele ogoarelor se poate merge lejer cu 60-70 km/h, de doua ori mai repede, insa trebuie sa stii traseul. Stiind ca este traseu alternativ, intr-una dintre plecarile spre Chilia Veche, pana spre Pardina nu prea ai rute alternative, asadar am urmat traseul standard, cca jumatate din distanta, apoi din Pardina am cerut ajutorul unei Dacia Papuc care ne-a ajuns din urma, pentru a usura diferenta de vreo 30km spre Chilia Veche. Cum ar fi sa mergi cca 30km pe lut, pe la capetele ogoarelor, in spatele unuia care goneste cu 60km/h ? Foarte mult praf si dorinta de a te tine aproape de el, altfel l-ai pierdut vizual si esti ratacit total... Este ceva deosebit si nu ai mai vrea sa repeti, praful intrand peste tot... Ajunsi in Chilia Veche, ne-am facut ceva prieteni, cu barci, cu motor, cu vasle, pentru noi a fost ceva deosebit, sa mergi 70 km prin pustiu si sa gasesti o asezare omeneasca, iar satul seamana cu oricare sat de la noi (daca mai traia raposatu' -probabil il facea oras, din cate am inteles de la localnici). In anul 2004, cand a fost mare sarbatoare la Putna lui Stefan cel Mare, o grupa de copii veniti la noi in ospetie, de la Chilia Veche, cu autocarul din Tulcea, nu au avut dorinta mai mare decat sa se urce si sa calatoreasca cu trenul... spre Putna. Noi vroiam cu barca, ei vroiau cu trenul... Intr-unul din ani am locuit cca o saptamana pe o insula aflata la vreo 14 km de Chilia Veche, in aval de Chilia Veche undeva unde draglinele ucrainenilor scobeau zi si noapte pe Bistroe, a fost zic si eu, dar si amicii mei, cea mai interesanta experienta pe Delta, o saptamana deconectat total de la iuresul vietii actuale, pe o insula pustie, aveam omul localnic care ne vizita zilnic si ne aproviziona cu alimente si altele necesare traiului, fara goagale, fara tv, chiar si radioul nu ne atragea... Asa am vazut cum dimineata cand mergi sa te speli la apa, pe radacinile unui copac, poti avea surpriza sa-ti treaca un sarpe printre degete, sarpe inofensiv, de altfel, iar daca te indepartezi nitel de tabara si vrei sa te usurezi, s-ar putea ca in copacul alaturat sa ai un viespar ... Intr-un alt an am fost lasati la pescuit pe o alta insula, la fel de indepartata, fara urma de civilizatie, fara telefon mobil, iar fiindca persoana care trebuia sa ne recupereze a intarziat mai mult de 2 ore de la lasatul intunericului, fiind ocupata cu alte probleme urgente, am fost nevoiti sa aprindem un foc cu cele 4-5 bete de chibrit uitate prin bagaje si copiile xerox de la buletine. Noroc ca aveam la noi o toporisca cu care am putut taia ramuri uscate de copaci, oricum eram destul de panicati dupa ce vazusem ce ganganii misunau ziua, pe lumina, in locul unde ne stabilisem noi. Altfel oamenii sunt si arata la fel ca la noi, am inteles dupa cum spunea un localnic ca sunt si putin rautaciosi sau poate, mai bine zis, invidiosi, insa cu ceva tarie, deci alcool sub diverse forme, s-ar putea sa treci in randurile mai din fata... Am scris astea mai ales pentru cei care vor confort si alte cinci stele la o iesire in draga noastra Delta. Consider ca adevarata iesire inseamna a te confunda cu viata localnicilor pe o perioada mai lunga sau mai scurta, fiecare dupa straduinta si posibilitate. Poate de asta imi place Chilia Veche, fiind mai departata de Tulcea. Mi-as dori ca in urmatorul voiaj sa las masina in Tulcea, in parcare, sa iau de acolo Pasagerul (nava care face transportul persoanelor) spre localitatile de pe bratul Sulina, ramane de vazut... Pun si trei poze de acum doi ani. Link spre comentariu
bluey Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Eu am fost ani de zile in fiecare vara de cateva ori la Mila 23. Firma la care lucram pe vremea aceea ne scotea gratuit vara in delta si iarna la munte. Tantarii cred ca sunt vreun experiment biologic scapat de sub control al rusilor, am vazut exemplare infipte cu trompa in termopane. Solutiile antitantar te ajuta dar cred ca trebuie sa te scufunzi in ele ca altfel te sug prin trening,ciorapi,iti intra in gura, eh o sa vedeti.Oricum merita. Cazarea noastra era peste balta de o familie de pelicani d-aia adevarati cum vedeai la teleenciclopedia. Am fost de atatea ori si tot nu m-am plictisit. Baie faceam in lacuri, de pescuit numai cei amatori.Deplasare numai cu barca sau cu rapida. Rapida e un fel de rata , o salupa mare care face curse regulate din Tulcea. D-aia de se ridica deasupra apei cand merge. Primavara se inunda tot dar era ceva normal, toamna scadea apa atat de mult ca mergeam cu catamaranele numai pe rute bine stiute. Firma avea un minihotel la Mila si un teren in Mahmudia unde lasam masinile. Mai aveam si doua catamarane de cate 12 persoane. Faceam 4 ore de la Mahmudia la Mila. Inainte de catamarane era o d-aia batraneasca cu motor de tractor romanesc si paturi inauntru. Faceam 7 ore pe aceeasi ruta. Dar aveai timp sa vezi multe. E fantastic. Merita fiecare secunda petrecuta acolo. Va aratam si poze dar ma enerveaza atat de mult sistemul ca renunt. https://www.facebook.com/danube.boats/photos Astea sunt barcile si se vede si o parte din locatie. Se vede si urma nivelului apei de primavara. Nu era foarte mare luxul dar nu cred ca asta cauti in delta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum