Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator cu servomotor 220V

Blacksmith

Postări Recomandate

Am un stabilizator de retea de tip ES-SVC 5000VA si vreau sa alimentez din el un aer conditionat portabil.Stabilizatorul nu are cablu prin care sa se lege la retea. Are doar niste mufe numerotate cu (L, N)-input, GND, (L, N) output. L si N cred ca inseamna faza si nul, iar GND impamantarea.Problema este cum fac cablarea. Trebuie sa conectez neaparat L la faza si N la nul ? Sa zice ca identific pana la urma care e faza si nulul, dar pe urma nu trebuie sa stau cu grija sa bag stecherul in priza in aceeasi pozitie ? ca daca il bag invers se inverseaza faza cu nulul. Mi se pare o tampenie. Daca nu e neaparat nevoie sa conectez faza la faza si nulul la nul atunci de ce le-a mai notat ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

3

• Dr.L

2

• gica70

2

• costinium6

2

Top autori în acest subiect

se poate conecta si invers doar ca nu mai conectezi impamantarea (portabil fiind cred ca nu va fi conectata niciodata), dar e bine sa respecti ce spune producatorul si e simplu, pui un stecher pe care notezi faza nul si legi de cablu un creon de tensiune de 3 lei si verifici la fiecare introducere in priza. oricum unui stabilizator de 5Kva cu servo nu prea ii plac plimbarile.

Link spre comentariu

Ba da, dar oare chiar conteaza sa fie faza la faza si nul la nul ? Nu am mai auzit de un aparat la care sa conteze cum bagi stecherul in priza...

Link spre comentariu

fa cum spune si Gica70, sa economisesti creonu de tensiune dai un punct cu markerul la toate prizele din casa, in acest mod vei putea lega impamantarea la nul. iti doresc sa nu vezi un motor de 28 de faze alimentat prin convertizor.

Link spre comentariu

Ai grija ce scrii. Nimeni nu e obligat sa faca nimic, pana la urma!Baga-l cum o fi si gata. In mare n-ar trebui sa ai probleme. Sau il poti desface sa vezi daca are cum sa-si dea seama care-i nulul si care-i faza...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări