dorinromeo Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 buna ziua. va rog putin ajutor pentru instalatia electrica la un proiect mai vechi de-al meu. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Iulie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2013 doresc sa fac instalatia electrica asa: sa intru cu firele in blocul de sigurante, apoi sa merg cu un traseu la o priza de 380V si cea de 220V iar cu alt traseu sa merg la intrerupator/schimbator de sens care sa comande motorul trifazic printr-o priza de 380v Link spre comentariu
dorinromeo Postat Iulie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2013 mai intai leg blocul de sigurante. este numerotat cu 1,3,5 si N pe o parte si 2,4,6 si N pe cealalta parte. cea cu 1,3,5 este intrarea iar cealalta este iesirea. corect? Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Ce arati tu in foto , nu e bloc de sigurante ci Comutator - On-Off-On (3 poizitii) x 4 perechi contacte, probabil 380V/10A (3kW) Link spre comentariu
dorinromeo Postat Iulie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2013 va rog putin ajutor la legaturile de la intrerupator! Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Spune ce cod e trecut pe ... comutator .Dar cel mai sigur , identifici contactele utilizand un aparat de masura setat pe dioda sau ... ohmi. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 am cumparat un comutator nou cu schema de legare pe el. multumesc pentru ajutor.am o intrebare: comutatorul stea-triunghi care l-am vazut in comert poate sa schimbe tensiunea de alimentare a motorului trifazic in monofazic? sau altfel spus, poti alege din comutator ce tensiune folosesti pentru alimentarea motorului trifazic, adica 220V (reteaua obisnuita) sau 380V (unde ai la indemana)? Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Functie de modul de conectare , da. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 mai am o rugaminte: spuneti-mi va rog cum sa fac legaturile la motorul trifazic din imagine. am legaturile la cablu dupa cum urmeaza: maro-L1, negru-L2, gri-L3, albastru-N si galben/verde-pamantare. daca leg maro, negru si gri la w1, V1 si U1, iar galben/verde la pamantare (simbolul incercuit din imagine), unde sa leg albastru-N (nul)? Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Nu'l legi , ramane izolat. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 am folosit doar fazele si pamantarea la motor, dar la priza de 220V folosesc firul albastru si o faza? corect? scuze pentru insistenta dar vreau sa fac corect legaturile si sunteti singurii pe care ii pot intreba fara sa se supere. multumesc pentru rabdare. Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 http://2.bp.blogspot.com/_Jq7bNXIqX9Q/S ... _fazic.JPG Link spre comentariu
dorinromeo Postat Iulie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2013 multumesc, sunt bune schemele trimise dar astept un raspuns clar, la obiect. multumesc. Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Ai nevoie si de condensator . http://www.misiuneacasa.ro/forum/showth ... monofazata Link spre comentariu
dorinromeo Postat Iulie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2013 am alimentarea de la un generator de 380V/6,5 Kva. am inteles ca la alimentare trifazica nu e nevoie de condensator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum