mapo13 Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Buna Ziua !As vrea un sfat ...un celular Panasonic din vechea generatie - un telefon simplu dar foarte eficace si simplu de folosit - de ce nu mai imi recunoaste SIM-ul ?SIM-ul este perfect functional in orice alt telefon merge inclusiv in alt telefon Panasonic tot GD 90 deci nu este problema de compatibilitate .Am deslipit soclul de pe board sa vad daca nu cumva este ceva pe cablaj dar totul este impecabil .Am relipit soclul dar degeaba ... puteti va rog sa imi dati o idee daca as mai putea avea o sansa , ce sa mai fac !Multumesc Link spre comentariu
8429kyd Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Verifica daca ai tensiune pe pinul Vcc al SIM-ului.Daca nu, verifica traseul care vine de la SIM IC la suport SIM.E un model foarte vechi si nu mai gasesc poze sa atasez. Link spre comentariu
mapo13 Postat Iulie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2013 Multumesc pentru raspuns si ajutor - mare domn !Esti dragut sa imi indici care este pinul de alim. al soclului SIM .Chiar nu am idee - acolo sunt sase contacte daca nu ma insel ...Multumesc mult ! Link spre comentariu
mapo13 Postat Iulie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2013 Inca ceva .., apare tensiune si daca nu este SIM -ul introdus ?Adica se poate masura tensiune alim.si fara SIM introdus ? Link spre comentariu
8429kyd Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 https://lh5.googleusercontent.com/-op2A ... /photo.jpg Ai pinii mai sus in link si da trebuie sa ai tensiune fara sim introdus. Mare avantaj ca ai inca un model identic si te poti lua dupa placa lui la masurat. Succes! Link spre comentariu
mapo13 Postat Iulie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2013 Oooooo...mersi mult !In seara asta fac masuratorile ...mai mult ca sigur ca nu am alimentare acolo pe Vcc !Mie imi place mult acest model pe care il am de multi ani Am unul care este perfect functional si am intrat in posesia altuia si are aceasta problema, adica nu citeste SIM in rest merg toate comenzile inclusiv cheama apelul de urgenta etc !Stima maxima Link spre comentariu
mapo13 Postat Iulie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2013 Salutare din nou ...am facut masuratorile si culmea este ca nu am tensiune acolo pe Vcc !Faza este ca nu am tensiune nici pe cel care functioneaza ...ceva ne scapa aici cred ...Nu cumva doar cu cartela conectata apare acolo tensiune - adica cu SIM -ul pe pozitia lui ?In gol nu apare nici o tensiune ...ce ziceti ?Multumesc Link spre comentariu
8429kyd Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Nu are voie sa nu aiba tensiune acolo deoarece la initializare telefon cartela se alimenteaza si se citesc datele din ea-agenda,mesaje,retea,etc.Poate taie alimentarea dupa un anumit timp cand a sesizat lipsa sim.Verificati imediat la bootare telefon. Link spre comentariu
voodoo Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Cu o cartelă cu chip vechi ai încercat ? Link spre comentariu
mapo13 Postat Iulie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2013 Da ...am o cartela activa perfecta intr-un alt telefon identic functional - foarte probabil la bootare apare si pe urma o taie tensiunea !Multumesc de toate ideile ! Link spre comentariu
Vizitator poisson Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Tensiunea de alimentare apare doar cand se realizeaza efectiv un transfer de date inspre/dinspre SIM catre telefon... Din motive de economie de energie... Verificat de mine, la mai multe telefoane, apare un impuls de cateva zeci de microsecunde... timp in care se citeste continutul la bootare, apoi se taie alimentarea... Timp suficient de scurt incat un multimetru nu va citi nimic ... Deci, trebuie verificat cu osciloscopul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum