traianpop Postat Iulie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2013 Dar perechea de fire maro/alb+maro nu e folosita cu precadere pentru telefonie, in reteaua RDS?Voi urma sfatul dumneavoastra, cablul de intrare se va opri la prima priza, si apoi se va folosi un router. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 La intrarea în apartament se poate păstra mufa RDS, şi folosi un adaptor RJ45-RJ45, dacă se va folosi un singur calculator în casă. Numai dacă vor fi mai multe e nevoie de router. Link spre comentariu
traianpop Postat Iulie 9, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2013 Dar perechea de fire maro/alb+maro nu e folosita cu precadere pentru telefonie, in reteaua RDS?Voi urma sfatul dumneavoastra, cablul de intrare se va opri la prima priza, si apoi se va folosi un router.Azi am vazut ca pt telefon era folosita perechea albastru/alb+albastru..., deci nu se respecta culorile, la nivelul unei retele: RDS, UPC sau oricare ar fi ea) ?Internet nu era inainte in acel apartament.Momentan, am pus un cablu de la intrarea in apartament(mai bine zis din casa scarii) pana la prima posibila priza de internet, si de acolo inca doua cabluri, pentru celelalte doua prize.Legaturi sau conexiuni inca nu sunt facute, pana dupa finisare.Pt dl. mihaicozac: - va rog sa-mi spuneti cum e cu acel adaptor RJ45-RJ45; google mi-a oferit adresa, poza si pret, dar cum se foloseste?Multumesc. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Se foloseşte ca prelungitor de cablu de reţea, în general. E o capsulă cu 2 porturi de reţea cap în cap şi cablate 1 la 1. nu conţine electronică. În cazul ăsta se poate plasa pe mufa cablului RDS de la uşa de intrare, dacă există aşa ceva, iar pe cablul care merge în continuare în apartament se montează 2 mufe de reţea, una pe perechile albastru-portocaliu de ex., cealaltă pe verde-maro. În funcţie de ce priză din apartament se foloseşte se va introduce unul sau altul din cele 2 ştechere în prelungitorul RJ45. Dacă vreodată va fi nevoie de ambele legături adaptorul respectiv se poate înlocui în 2 minute cu un router. Link spre comentariu
traianpop Postat Iulie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2013 Am inteles, va multumesc frumos pentru informatii. Link spre comentariu
danb1974 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Mama frate ce inventii pe aici. Nu e ca la cablu tv pui splitere pina ametesti.Iei un router wireless, astea uzuale au integrat si un switch cu 4 porturi (cele marcate cu lan). Sint ieftine mai ales daca nu-ti trebe wireless de super viteza.Bagi rds in router (pe mufa de wan/internet) - configurezi routerul - conectare rds, securitate wireless si cam atit, are manual cu poze frumos colorate, are si rds linie de suport tehnicFiecare priza din casa o tragi din cite una din porturile lan, fara bifurcatii, fara inventii, se gaseste pe net cum se mufeaza corect un cablu (culori, perechi de fire), fir de retea cat5e sau mai bun, nu alte inventii si improvizatiiSi pace buna, legi pina la 4 computere deodata pe cablu si cite device-uri vrei pe wireless (laptop-uri, telefoane, tablete) Link spre comentariu
Vizitator saiph Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Salutare. Aveti idee daca se gaseste pe undeva un adaptor/splitter de forma asta? In caz ca exista deja pe forum, ar fi util si un link la topicul cu pricina - m-am uitat, dar nu am dat de ceea ce caut. Ce ma intereseaza, de fapt, este sa pot intra cu o mufa RJ45 si sa ies pe doua RJ11, in asa fel incat semnalul cules de pe cele patru perechi din UTP sa se bifurce/separe (nu cloneze!) pe cele doua iesiri pe cablu de telefon (ca e mai flexibil). Imi trebuie sa distribui comenzi spre doua steppere folosind un controller la care am doar o iesire pe RJ45 si la care nu prea mai are loc inca una; dar nici sa umblu cu improvizatii, innadituri sau cabluri suplimentare. Sa arate cat de cat profi'. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum