Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dimensionare faza si nul trifazat

nickxyzt

Postări Recomandate

"Reţea cu 220V trifazat? Sau 380V trifazat? Care e enunţul corect?"Da, sunt si retele trifazate de 220V, adica 127V tensiune de faza, de ex. am avut pe o platforma de foraj (in Romania).In general retelele de medie tens. si inalta sunt fara neutru iar cele de joasa cu neutru.Spre exemplu daca alimentez un motor trifazat in conex. triunghi nu am nevoie de nul de lucru; nulul de protectie e obligatoriu.(prin el, in mod normal, nu circula curent).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vera

4

• gica70

3

• nickxyzt

2

• iuli09

2

Top autori în acest subiect

Eu am inteles, ca discutam de Romania (si Europa) actuala. La noi, au fost retele trifazate de 220V pana prin anii '65. Sunt, probabil, instalatii vechi care mai functioneaza. Sunt tari, pe glob, care mai au acest sistem in functiune. Despre ce discutam ?

Link spre comentariu

Cred ca intrebarea cu care s-a deschis topicul si-a gasit raspuns ; as vrea sa mai observ doar ca autorul topicului n-a spus ca ar trebui sau ar vrea ca nulul sa fie de sectiune mai mare (asa cum spunea cineva ) , el doar a observat un fapt si a pus o intrebare ca sa inteleaga acest aspect ; mie intrebarea nu mi se pare stupida , asa cum par unii sa considere , dimpotriva : dintr-o anumita perspectiva are logica ; pe de alta parte, eu prefer oamenii care incearca sa inteleaga lumea in care traiasc in detrimentul celor care deja stiu TOT si nu au nevoie vreodata sa intrebe ceva .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Aș vrea să mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.

Am fost plecat din țară, și abia acum m-am întors.

Am înțeles că prin nul nu poate trece niciodată un curent așa de puternic cât mi-am închipuit eu.

(Clarificare: este vorba de un sistem trifazat de 380V, dar nu există consumatori decât la 220V).

Ultima remarcă, a lui iuli09, este de belea :) Cred că surprinde esențialul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări