Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator reglabil cu tiristor

Vizitator bejan2000

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

1

• gauss

1

• miron1947

1

• vera

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pt. incepatori, nu este recomandata aceasta schema, deoarece iesirea nu este izolata galvanic, fata de retea. Deci, mare atentie.PS-din Tehnium nr. 10/1976

post-68644-13982965018_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator bejan2000

Merci...Dar e putin cam slabut la 1A.Izolarea galvanica cred ca se poate realiza cu un transformator bobinat 1:1.Eu as avea nevoie pentru testarea aparatelor radio.Pe alimentatorul prezent imi baraie continuu.As avea nevoie sa duca 15-20A daca se poate.

Link spre comentariu
Vizitator bejan2000

De curiozitate ... la ce folosesc 20 A la aparate de radio ? ... mai ales la testare ...

Am un radio-Cd de masina cu iesiri 4X40W si la prezenta sursa(de calculator) baraie cand il duc de la jumate in colo...si as avea nevoie de una mai tare.Am vorbit cu tata si mi-a recomandat una cu tiristor(tata e si el electronist amator), dar nu am avut schema si am cerut-o aici.Daca aveti ceva si fara tiristor nu e nicio problema.Multumesc!
Link spre comentariu

"Am vorbit cu tata si mi-a recomandat una cu tiristor(tata e si el electronist amator), dar nu am avut schema si am cerut-o aici.Daca aveti ceva si fara tiristor nu e nicio problema.Multumesc!"

Nu cred ca ai primit cel mai bun sfat de a construi sursa cu tiristor. Tot cea mai buna este cea clasica, cu transformator, redresare, filtrare si stabilizare. Uite aici o schema care are si cablaj

http://www.electronics-lab.com/projects/power/002/

Da o cautare pe Google dupa "power supply 13,8v 20a" si o sa gasesti multe scheme.

Sa nu ma intrebi de ce-ti recomand o sursa de 13,8v, cand tu vrei sa fie de 12v.

Succes!

Link spre comentariu
Vizitator bejan2000

"Am vorbit cu tata si mi-a recomandat una cu tiristor(tata e si el electronist amator), dar nu am avut schema si am cerut-o aici.Daca aveti ceva si fara tiristor nu e nicio problema.Multumesc!" Nu cred ca ai primit cel mai bun sfat de a construi sursa cu tiristor. Tot cea mai buna este cea clasica, cu transformator, redresare, filtrare si stabilizare. Uite aici o schema care are si cablajhttp://www.electronics-lab.com/projects/power/002/ Da o cautare pe Google dupa "power supply 13,8v 20a" si o sa gasesti multe scheme.Sa nu ma intrebi de ce-ti recomand o sursa de 13,8v, cand tu vrei sa fie de 12v. Succes!

Multumesc Mult !! :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări