Vizitator ellyvas Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Buna seara? Am o intrebare !! Vreau sa achizitionez cu o placa de dezvoltare arduino tensiunea de la iesirea unei surse de comutatie de 5V, si sa afisez pe un ecran LCD 2 X 16. Este bune conexiunea asta? http://arduino.cc/en/Tutorial/LiquidCrystal SI intrebarea cea mai imporatanta care ma intereseaza: Pot sa achizitionez direct de pe alimentarea tip mufa 2.1mm? sau trebe sau utilizez intarrile analogice ? Si tot o data trebe sa schimb si configuratia pinilor? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 -Schema normal ca este buna. In primul rand este pe site-ul oficial Arduino;-Nu inteleg faza cu mufa;-Tensiunea sursei pe care vrei sa o masori trebuie sa o aplici unei intrari analogice (A0-A5), dar nu direct !!! Trebuie sa folosesti un divizor rezistiv, de exemplu 1:2, care sa0ti reduca tensiunea de 5v a sursei la 2.5V (sau orice alta tensiune mai mica de 5v) pentru a nu risca sa arzi microcontrolerul. Sursa s-ar putea sa debiteze la un moment dat 5.5V sau 6V. Link spre comentariu
Vizitator ellyvas Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 La faza cu mufa, ma refeream ca nu pot sa achizitionez direct de pe alimentarea placii, fara sa mai utilizez o intrare analaogica. Adica sa vin de la sursa mea in comutatie si sa intru, vb ta nu direct , ci cu div de tensiune, si alimetez prin Power Jack. Fara a utiliza o intrare analogica? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Oau !!! Greu cu vorbele ....!!!! Sa inteleg ca tu ai o sursa in comutatie care va alimenta un Arduino si aceleiasi surse vrei sa-i masori si tensiunea de iesire? Link spre comentariu
Vizitator ellyvas Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Exact !!! Asta daca se poate, daca nu abordez tactica cu o intrare analogica. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Nu, nu se poate ce vrei tu. Link spre comentariu
Vizitator ellyvas Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Aham, pai o sa fac cu intarare analogica !!! dar mai am o o intrebare , cand iau tensiunea nu imi trebuie si o conexiune care duce la masa surse de comutatie ? sau conectez doar o intrare analogica la iesirea de 5V si apoi o program sa imi afiseze pe ecran LCD? Link spre comentariu
Vizitator ellyvas Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Multumesc pt solutie !! App sursa mea de tensiune am masurat-o cu volmetru si imi da 5.22 V . Acum, dupa parerea ta, sa nu ma risc sa pun direct pe arduino? Si de cat ar fin vlorile la rezistante? Link spre comentariu
suirammarius Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Amandoua de 10k si nu o sa ai probleme.Ca sa fii si mai sigur, foloseste si un zener de 5,1V pe intrare. Link spre comentariu
mars01 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Ideea este ca rezistenta echivalenta la intrarea analogica (ADC) a uC-ului sa nu fie mai mare de 10Kohmi (vezi datasheet Atmel uC). Preferabil sa fie mai mica de 1K. Dar pe masura ce rezistentele sunt mai mici creste curentul in ele si deci este necesar sa fie de putere mai mare, se degaja caldura, energie consumata aiurea.De aceea ....Eu ca sa nu am probleme folosesc intotdeauna un buffer (un opamp in configuratie repetor) inainte de intrarea ADC-ului (in cazul tau inainte de intrarea analogica a Arduino) care sa faca adaptarea de impedanta. In felul acesta pot sa folosesc rezistente in divizor de ordinul megaohmilor fara probleme.Si ca sa nu depinda masuratorile de tensiunea de alimentare a circuitului (avand in vedere ca masori tot tensiunea de alimentare) este bine sa nu folosesti ca referinta pt ADC tensiunea de alimentare de 5V ci sa folosesti o sursa de referinta la intrarea Aref (facuta de ex cu un TL431 si 3 rezistente) setata poate la 2.048V sau 4.096V. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Ca sa nu deschid alt topic despre arduino adresez o mica intrebare aici:daca am o placa de dezvoltare Arduino uno v3 pot programa cu ea un atmega2560 al carui program il voi scrie in arduino? practic trebuie sa emulez ca programez pe o placa arduino mega2560. teoretic ar trebui sa mearga pentru ca din ce am vazut se poate folosi pe post de programator. Link spre comentariu
suirammarius Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Daca are bootloader-ul incarcat, da. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 O sa incarc prima data in el un bootloader si dupa o sa fac ceea ce am descris mai sus. Link spre comentariu
suirammarius Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Hmmm... nu e asa simplu de scris bootloader intr-un 2560. Iti trebuie un programator destul de scump, nu merge cu placuta arduino.Poti scrie bootloader in 1280 cu placuta arduino, dar o sa ai "doar" 128k de flash si acelasi nr de pini. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum