doru3160 Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Are contact prost la regleta, nu are treaba cu C310.Pe ala poate sa fie, poate sa nu fie tensiune, pe modul daca pleaca din R322, trebuie sa fie tensiune. Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 (editat) Trebuie sa-l iau usurel...ca sa inteleaga ce face...eu ma gandesc la traseu rupt chiar langa piciorusul de alimentare. Editat Octombrie 15, 2019 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 (editat) Da, ceva e putred acolo, pt ca R322 e chiar langa conectorul placii BV, deci cablaj intrerupt mai greu acolo.Doar lipituri reci sau contact prost la pinul 9 al regletei. Editat Octombrie 15, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
quater Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Acum 10 minute, mac01 a spus: Nu este problema cei 2volti...am sa-ti spun eu dupa ce repari baleiajul vertical cum ai sa pui la loc cei 2 volti lipsa......nu din cauza celor 2 volti lipsa nu se deschide imaginea. Ai masurat tensiunea pe C310? C301 are tensiunea de 23.82v Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 (editat) Foarte bine...de la el pleaca tensiunea catre modulul de baleiaj...exact in piciorusul 9 al modului. Vezi daca ai tensiunea de 23,82v pe piciorusul 9 al modulului. Lasa modulul conectat pe placa si masoara la pinul 9. Editat Octombrie 15, 2019 de mac01 Link spre comentariu
quater Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Acum 3 minute, mac01 a spus: Foarte bine...de la el pleaca tensiunea catre modulul de baleiaj...exact in piciorusul 9 al modului. Vezi daca ai tensiunea de 23,82v pe piciorusul 9 al modulului. Lasa modulul conectat pe placa si masoara la pinul 9. Acum 3 minute, mac01 a spus: Foarte bine...de la el pleaca tensiunea catre modulul de baleiaj...exact in piciorusul 9 al modului. Vezi daca ai tensiunea de 23,82v pe piciorusul 9 al modulului. Lasa modulul conectat pe placa si masoara la pinul 9. Am tensiune 23.86. Inca odata multumesc pt timpul pierdut cu mine. Nu pot crede ca mai sunt si persoane asa. Respect! Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Deci alimentare este pe modul...masoara inca odata pe piciorusul din mijloc al tranzistorului Bd135 si spune-mi ce tensiune ai....firul minus tot la sasiu. Link spre comentariu
quater Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 (editat) Acum 29 minute, mac01 a spus: Deci alimentare este pe modul...masoara inca odata pe piciorusul din mijloc al tranzistorului Bd135 si spune-mi ce tensiune ai....firul minus tot la sasiu. -cand am aprins tv-ul din nou, imaginea full tot ecranul.... iar dupa 25 sec, gata. -tensiunea pe bd135, piciorusul din mijloc si sasiu, am 0.00v, spuneti-mi va rog, acel condensator dintre pinul 9 si piciorusul lui bd 135 e bine ce da el ? https://ibb.co/cwgNpB1 https://ibb.co/nPcQNSR https://ibb.co/RPZfTpF https://ibb.co/GWkbVjt https://ibb.co/M9TynKx Editat Octombrie 15, 2019 de quater Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 (editat) Vezi ca ai intreruperi la traseul de alimentare...lasa condensatorul acela in pace...nu de la el provine defectul....iar tensiunea masurata la piciorusele condensatorului este foarte buna. Pe piciorusul din mijloc al bd-ului 135 trebuie sa ai permanent cei 24volti...nu ai voie sa ai 0,00 volti. Verifica unde-i intreruperea...poate sa fie din regleta de pe modul...sa nu faca contact cu piciorusul de pe placa....acolo este defectul tau. Pune aparatul de masura pe ohmi si verifica cu buzzer-ul aparatului continuitatea traseului de alimentare.... Editat Octombrie 15, 2019 de mac01 Link spre comentariu
quater Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Acum 13 minute, mac01 a spus: Vezi ca ai intreruperi la traseul de alimentare...lasa condensatorul acela in pace...nu de la el provine defectul. Pe piciorusul din mijloc al bd-ului 135 trebuie sa ai permant cei 24volti...nu ai voie sa ai 0,00 volti. Verifica unde-i intreruperea...poate sa fie din regleta de pe modul...sa nu faca contact cu piciorusul de pe placa....acolo este defectul tau. Pune aparatul de masura pe ohmi si verifica cu buzzer-ul aparatului continuitatea traseului de alimentare a modulului. Am cei 24v pe modul, incepand de la baza de pe pinul 9 si pana sus la pinul condensatorui de care v-am zis, apoi circuitul continua dupa el pana la piciorusul din mijlocul lui bd 135 , de asta am zis, dar o sa mai verific, nu odata, de doua ori :D Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 (editat) Pai mai devreme ai zis ca ai 0.00 volti pe piciorusul din mijloc al bd-ului 135. Verifica toate contactele de la regleta care se afla pe moduluL de baleiaj...eventual baga o surubelnita subtire si incearca sa mai strangi un pic cele doua cleme de la fiecare piciorus al regletei....sigur este un contact imperfect al modulului cu placa de baza. Editat Octombrie 15, 2019 de mac01 Link spre comentariu
quater Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Acum 9 ore, mac01 a spus: Pai mai devreme ai zis ca ai 0.00 volti pe piciorusul din mijloc al bd-ului 135. Verifica toate contactele de la regleta care se afla pe moduluL de baleiaj...eventual baga o surubelnita subtire si incearca sa mai strangi un pic cele doua cleme de la fiecare piciorus al regletei....sigur este un contact imperfect al modulului cu placa de baza. Am spus ca am 24v pana la pinul condensatorul ala mic, daca pun multumetru pe pinul piciorusului din mijloc al bd-ului, am 0.00v. Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Nici acum nu l-ai facut? Pe pinul din mijloc bd-ului 135 trebuie sa ai 24volti permanent....deci verifica lipituri reci, trasee intrerupte pe modul si regleta modulului. La tine este vorba de un contact imperfect. Trebuie sa plec la munca si abia pe seara pe la orele 20 putem continua. Pana atunci poate te ajuta alt coleg.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Pe spatele BD-urilor, ai o parte metalica.Pe aia poti sa masori mai usor si fara risc de a face scurt intre pini la tranzistor. Acea parte metalica este conectata la colector, adica la piciorusul din mijloc de care iti povesteste de ceva vreme colegul mac01.Daca tranzistorul are radiator si nu este montat cu folie de mica (adica nu este izolat), poti masura direct pe tabla radiatorului.Numai masoara odata, ca sa se lamureasca treaba...ori ai ori nu ai tensiune acolo, pe acel BD. Link spre comentariu
quater Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 (editat) 1 oră în urmă, mac01 a spus: Nici acum nu l-ai facut? Pe pinul din mijloc bd-ului 135 trebuie sa ai 24volti permanent....deci verifica lipituri reci, trasee intrerupte pe modul si regleta modulului. La tine este vorba de un contact imperfect. Trebuie sa plec la munca si abia pe seara pe la orele 20 putem continua. Pana atunci poate te ajuta alt coleg.... va multumesc foarte mult, cand puteti dvs, si eu sunt la serviciu acum... ziua programator, noapta depanator :)) . o zi buna, Editat Octombrie 16, 2019 de quater Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum