Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre Tv-urile alb negru

om_bland

Postări Recomandate

10uF și 220uF sunt valori foarte uzuale/comune, se gasesc pretutindeni, la magazinele de profil, se pot comanda pe net, etc.

Poti pune de exemplu 10uF la 200V sau 220uF la 80V, ideea e ca tensiunea înscrisă pe noul condensator să fie cel putin egală sau mai mare decat tensiunea înscrisă pe condensatorul original de pe placă. 

Atenție la polaritate. 

Link spre comentariu
Acum 13 ore, +_Florin_+ a spus:

10uF și 220uF sunt valori foarte uzuale/comune, se gasesc pretutindeni, la magazinele de profil, se pot comanda pe net, etc.

Poti pune de exemplu 10uF la 200V sau 220uF la 80V, ideea e ca tensiunea înscrisă pe noul condensator să fie cel putin egală sau mai mare decat tensiunea înscrisă pe condensatorul original de pe placă. 

Atenție la polaritate. 

ok. multumesc! ar fi ok sa inlocuiesc "470uf 25v" cu "680uf 25v"?, momentan nu am, dar am dat comanda. iar pt acest condensator https://ibb.co/MZgkpqv ce inlocuitor as putea gasi, ce valoare are acesta?

Editat de quater
adaugare informatie
Link spre comentariu
Acum 3 ore, quater a spus:

ok. multumesc! ar fi ok sa inlocuiesc "470uf 25v" cu "680uf 25v"?, 

Merge și 680uF in loc de 470uF.

Condensatorul de filtraj de după redresare era într-adevăr 4700uF cum spune @Nostalgic, dar la 25V. Eu aș pune unul la 40V, e mai fiabil.

P.S. Apropo de "fiabilizare", n-ar fi rău să inlocuiești și puntea redresoare cu una de 5A , ocazie cu care poți îmbunătăți filtrajul (de ex 6800 uF). acel 3PM1 fiind cam la limită. 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Acum 4 ore, +_Florin_+ a spus:

Merge și 680uF in loc de 470uF.

Condensatorul de filtraj de după redresare era într-adevăr 4700uF cum spune @Nostalgic, dar la 25V. Eu aș pune unul la 40V, e mai fiabil.

P.S. Apropo de "fiabilizare", n-ar fi rău să inlocuiești și puntea redresoare cu una de 5A , ocazie cu care poți îmbunătăți filtrajul (de ex 6800 uF). acel 3PM1 fiind cam la limită. 

Ok dl Florin. Pt inlocuirea condensatorului de filtraj am gasit asa ceva: “35v 4700uf”, de “40v 4700uf” nu am gasit :( . Iar pt puntea redresoare este ok acesata: “GBU608 Glass Passivated Bridge Rectifier Single Phase 6A 800V S6X9” ??

p.s. nu am inteles ce ati spus de “6800uF” ...

multumesc frumos.

Link spre comentariu

E foarte ok pentru filtraj condensatorul de 4700 uF la 35V sau 40V. În principiu, e mai fiabil decât originalul, care era la 25V.

Am spus că s-ar putea îmbunătăți filtrajul punând un condensator cu valoare mai mare, de exemplu 6800 uF la 35 sau 40V, în locul celui de 4700. În acest caz, nu-i rău să pui și o punte redresoare "mai potentă", ca de exemplu cea de care vorbești  (6A si 800V).

Puntea e binevenită și în cazul condensatorului de 4700.

Aceste modificări sunt opționale, dacă vrei un filtraj mai bun si un plus de fiabilitate.

Dacă nu, aparatul funcționează normal și cu valorile din schemă. Adică puntea originală 3PM1 și condensator de 4700.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, +_Florin_+ a spus:

E foarte ok pentru filtraj condensatorul de 4700 uF la 35V sau 40V. În principiu, e mai fiabil decât originalul, care era la 25V.

Am spus că s-ar putea îmbunătăți filtrajul punând un condensator cu valoare mai mare, de exemplu 6800 uF la 35 sau 40V, în locul celui de 4700. În acest caz, nu-i rău să pui și o punte redresoare "mai potentă", ca de exemplu cea de care vorbești  (6A si 800V).

Puntea e binevenită și în cazul condensatorului de 4700.

Aceste modificări sunt opționale, dacă vrei un filtraj mai bun si un plus de fiabilitate.

Dacă nu, aparatul funcționează normal și cu valorile din schemă. Adică puntea originală 3PM1 și condensator de 4700.

Ok. Am inteles, dar voi facem cum m-ati sfatuit dumneavoastra. Am sa revin cu detalii. Multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Intrebare: bobinele de baleiaj sint intregi? Ce rezistenta au? Se masoara pe conector.

Nu mai stiu cum era la TV-urile sport dar lacele "normale" existau 2 variante de baleiaj vertical: cu tranzistori si cu integrat iar codesatorul de cuplaj trebuia inversat ca polaritate cind inlocuiai un modul ci IC cu unul cu tranzistori si invers.

In mod normal trebuia sa ai desfasurare chiar si fara impulsuri de la sincro. Semireglabilul este ok?

Pe modul este un oscilator cu 2 tranzistori care trebuie sa oscileze imediat ce-i pui alimentare. Nu mai stiu, ai schema?

Daca toate componentele sint ok atunci trebuie sa mearga. Ai acces la un osciloscop?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Mai verifica si alimentarea modulului cadre...se alimenteaza cu tensiune recuperata din traful de linii....vezi daca ai acea tensiune...parca in jurul valorii de 26volti...nu mai imi aduc bine aminte.

Rezistentele de pe modul le-ai schimbat corect ...nu cumva te-ai pacalit cu codul culorilor si ai montat vreuna gresit? 

Link spre comentariu
Acum 44 minute, sesebe a spus:

Intrebare: bobinele de baleiaj sint intregi? Ce rezistenta au? Se masoara pe conector.

Nu mai stiu cum era la TV-urile sport dar lacele "normale" existau 2 variante de baleiaj vertical: cu tranzistori si cu integrat iar codesatorul de cuplaj trebuia inversat ca polaritate cind inlocuiai un modul ci IC cu unul cu tranzistori si invers.

In mod normal trebuia sa ai desfasurare chiar si fara impulsuri de la sincro. Semireglabilul este ok?

Pe modul este un oscilator cu 2 tranzistori care trebuie sa oscileze imediat ce-i pui alimentare. Nu mai stiu, ai schema?

Daca toate componentele sint ok atunci trebuie sa mearga. Ai acces la un osciloscop?

Buna seara, uitati va la imaginile uploadate de mine, nu inteleg la care bobine va referiti. Am invartit semiregabilul, dar nimic. Nu am schema :( daca m ar ajuta cineva cu schema exacta, ar fi superb. Si nici osciloscop nu am. Mi as comanda unul de pe ebay, ce spuneti despre modelul acesta, hantek 6022bl ???

Acum 38 minute, mac01 a spus:

Mai verifica si alimentarea modulului cadre...se alimenteaza cu tensiune recuperata din traful de linii....vezi daca ai acea tensiune...parca in jurul valorii de 26volti...nu mai imi aduc bine aminte.

Rezistentele de pe modul le-ai schimbat corect ...nu cumva te-ai pacalit cu codul culorilor si ai montat vreuna gresit? 

Buna seara,

va rog spuneti mi unde anume as putea verifica pe placa aceasta valoare de 26v.??

da rezistele, eu zic ca le-am schimbat ok, am fost atent :D

multumesc

Link spre comentariu

Sesebe s-a referit la bobina de deflexie de pe gatul tubului...ai doua bobine puse la paralel sau in serie (nu mai tin bine minte).

Verifica daca ai tensiunea de 26 de volti pe colectorul tranzistorului final npn BD135, 137, 139..sau ce tranzistor npn este pe modul.

Editat de mac01
Link spre comentariu
La 07.10.2019 la 23:58, mac01 a spus:

Sesebe s-a referit la bobina de deflexie de pe gatul tubului...ai doua bobine puse la paralel sau in serie (nu mai tin bine minte).

Verifica daca ai tensiunea de 26 de volti pe colectorul tranzistorului final npn BD135, 137, 139..sau ce tranzistor npn este pe modul.

sincer, nu reusesc,  va rog frumos ghidati-ma putin sa masor bobina de deflexie?

va multumesc

Editat de quater
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări