Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre Tv-urile alb negru

om_bland

Postări Recomandate

1 oră în urmă, doru3160 a spus:

O vreme am folosit si eu un Sport in bucatarie pe semnal de la cablu tv dar ii montasem un selector de tv color. Cu al lui, chiar daca era varianta FIF-UIF nu prindeam mare lucru.De atunci s-au mai schimbat treburile, si au urcat in frecventa cu posturile analogice, dar macar cateva de pofta ar trebui sa vezi.N-am folosit alta schema, ci doar ce ai postat tu.Am si eu schemele pe undeva dar mi-a fost lene sa le caut. Dar cel mai bun indiciu pana inveti simbolurile, pune macar ce a avut. Tu scoti din montaj o rezistenta de 22 ohmi/0,5W si montezi la loc una de 22 ohmi/0,25W. E normal sa scoata fum. Iar pt combinatii, cauta in manualul de fizica legarea in serie si paralel a rezistentelor. Dupa aia o sa-ti fie mult mai usor.

buna ziua,

Dl doru, eu am inteles ce spuneti dvs, stiu simbolurile, inteleg diferenta, stiu ce inseamna serie si paralel, doar ca eu nu am vazut in nicio schema sa scrie de 0.5w pt rezistentele respective. Daca gaseam undeva unde spunea exact, respectam cerintele din prima. Am folosit doar ce am avut la indemana. Va mai rog, daca doriti si daca aveti timp, ajutati-ma cu schema exacta pt acest model, pt ca nu vreau sa tot deranjez, eu sunt genul de pers care pune foarte multe intrebari(dc aia, dc aia), iar unele pers se enerveaza, altele te catalogheaza ca prostut, etc. Va mutlumesc dvs, si dl cu username-ul @mac01 si la toti care mi-au rasp.

o zi buna,

Editat de quater
Link spre comentariu

Pe fiecare schema tv ai o legenda cu simboluri. Poate le gasesti si pe net. Nu e nici un mare secret, doar ca mi se pare atat de simplu si la indemana, incat nu mi s-a parut necesar sa insist pe aspectul asta.Ai acolo in colt, felul cum sunt simbolizate rezistentele in functie de putere.M-am gandit ca daca ai schema, e imposibil sa-ti scape asa ceva.Nici la condensatoare nu sunt trecute tensiunile, dar asta nu inseamna ca nu tii seama...te uiti la simbol si stii tensiunea.Nu te apuci de depanare, fara minim de informatie in domeniul pe care vrei sa-l ataci.

Untitled1.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Sunet o sa ai, daca o sa-i adaugi un modul bistandard pe calea de sunet. Sport-ul a fost facut dupa norma est europeana pe sunet, de 6,5MHZ.Norma vest europeana este pe 5,5MHz.Existau la comercializare acele module, daca nu aveai chef sa le ciocanesti singur. Sunt mai multe metode de a introduce acest bistandard,dar toate au in final functionarea caii de sunet pe ambele norme. Cred ca mai am ceva prin smelturile mele, totul e sa dau de ele. La Sport-ul meu i-am modificat modulul sunet,in sensul ca i-am adaugat inca o bobina cu C-urile aferente pe cablajul modulului, dupa ce l-am macelarit, nu aparusera modulele bistandard de vanzare. Un exemplu, chiar daca nu il mai au pe stoc...trebuie sa mai fie pe undeva ramas, doar trebuie cautat, sau il faci cu manuta proprie.

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/convertor-sunet-bistandard-smd-p-2881

Acum 9 ore, quater a spus:

m-am jucat cu el circa 30min

Ce inseamna mai exact asta? Ai butonit prin semireglabile sa vezi ce se intampla, sau doar ai reglat cum ti-a spus colegul mac01 tensiunea de alimentare de 10,8V pe iesirea stabilizatorului, si ai masurat sa vezi daca modulul vertical consuma conform schemei, cei 75 mA ?

Editat de doru3160
Link spre comentariu
La 18.10.2019 la 8:36, doru3160 a spus:

Sunet o sa ai, daca o sa-i adaugi un modul bistandard pe calea de sunet. Sport-ul a fost facut dupa norma est europeana pe sunet, de 6,5MHZ.Norma vest europeana este pe 5,5MHz.Existau la comercializare acele module, daca nu aveai chef sa le ciocanesti singur. Sunt mai multe metode de a introduce acest bistandard,dar toate au in final functionarea caii de sunet pe ambele norme. Cred ca mai am ceva prin smelturile mele, totul e sa dau de ele. La Sport-ul meu i-am modificat modulul sunet,in sensul ca i-am adaugat inca o bobina cu C-urile aferente pe cablajul modulului, dupa ce l-am macelarit, nu aparusera modulele bistandard de vanzare. Un exemplu, chiar daca nu il mai au pe stoc...trebuie sa mai fie pe undeva ramas, doar trebuie cautat, sau il faci cu manuta proprie.

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/convertor-sunet-bistandard-smd-p-2881

Ce inseamna mai exact asta? Ai butonit prin semireglabile sa vezi ce se intampla, sau doar ai reglat cum ti-a spus colegul mac01 tensiunea de alimentare de 10,8V pe iesirea stabilizatorului, si ai masurat sa vezi daca modulul vertical consuma conform schemei, cei 75 mA ?

buna seara,

cum pot masura mai sa vad daca modulul vertical cunsuma cei 75mA, intreb pt ca  nu stiu cum :(

-am 10.29v pe plusul lui c608

Editat de quater
Link spre comentariu

Nu am acum in față schema dar modulul se alimentează printr-o rezistență , pui testerele ap. de măsură pe acea rezistență ș i vezi ce tensiune ai pe acel rezistor , calculezi și vezi consumul sarcinei (baleiajul vertical).

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Nostalgic a spus:

Nu am acum in față schema dar modulul se alimentează printr-o rezistență , pui testerele ap. de măsură pe acea rezistență ș i vezi ce tensiune ai pe acel rezistor , calculezi și vezi consumul sarcinei (baleiajul vertical).

am o intrebare, pot pot pune o rezistenta de 46ohmi in loc de una de 33ohmi?

iar pe BC 171B, e ok sa tiuie buzzerul pe pini 1 si 3? sau e scrut, si stiu ca am gresit cand am pus rezistente de 1/4 w pe tot blocul baleaj vertical, si vreau sa imi confirmati daca se le schimb cu 1w pe toate ??

bc 171b il pot inlocui cu ceva de aici: S9012, S9013, S9014, S8050, S8550, 2N3904, 2N3906, BC327, BC337, Tl431, MPA42, MPA92, A1015, C1815, 13001, S9015, S9018, A1015, C1815, A42, A92, 2N5401, 2N5551, A733, C945

Editat de quater
Link spre comentariu

parca era postata schema baleiajului vertical de tv-ul acesta ?

posteaza schema si-ti spun ce rezistente trebuiesc de putere mai mare

bc 171 poate fi inlocuit cu S9013-14,   C1815 

atentie la pini sint invers fata de bc.

TL431 nu e tranzistor este o referinta programabila.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Nostalgic a spus:

parca era postata schema baleiajului vertical de tv-ul acesta ?

posteaza schema si-ti spun ce rezistente trebuiesc de putere mai mare

bc 171 poate fi inlocuit cu S9013-14,   C1815 

atentie la pini sint invers fata de bc.

TL431 nu e tranzistor este o referinta programabila.

aveti aici o schema a BV, dar e putin diferit fata de al meu :(  nu am schema exacta a modulului meu, uitati o poza cu el: 

https://ibb.co/xD7Yh4v

https://postimg.cc/s1GSBgc6 

sport_BV.jpg

Editat de quater
Link spre comentariu

singura rezistenta ce trebuie sa fie de ceva mai mare putere e R322 pe placa de baza 0,5w celelalte de pe modul pot fi si de puteri mai mici.

Pentru a masura cit curent trage modulul pui testerele ap. de masura pe capetele lui R322 si la un curent de 75mA trebuie sa gasesti cca 2 volti.

Link spre comentariu
Acum 20 minute, Nostalgic a spus:

singura rezistenta ce trebuie sa fie de ceva mai mare putere e R322 pe placa de baza 0,5w celelalte de pe modul pot fi si de puteri mai mici.

Pentru a masura cit curent trage modulul pui testerele ap. de masura pe capetele lui R322 si la un curent de 75mA trebuie sa gasesti cca 2 volti.

in loc de npn-ul bd135, care am ars vreo 3, as putea pune si altceva gen bd136, bd 137, bd 138, bd139, bd140 ?  sau ceva mai bun, daca mi recomandati, ca daca vreau sa testez, sa nu iard inca un bd135 :(

-mentionez ca am 10.29v pe plusul lui c608, si diseara vad cat am si pe R322

Va multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări