Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre Tv-urile alb negru

om_bland

Postări Recomandate

Acum 1 minut, doru3160 a spus:

Sa nu uiti sa pui ceva mai sanatos si pe locul lui R316. Rezistenta aia transpira in scurta vreme.

ce valoare sa pun? deci daca ma credeti la cate am comandat din china, mai fac un tv ca asta :)) https://ibb.co/jM2YxZZ

Acum 2 minute, mac01 a spus:

Ma gandeam eu ca se inhiba un tranzistor final...masoara rezistenta R316.

va multumes pt rabdare, sunteti un super domn, o dau jos si o masor imediat.

Link spre comentariu

Valoarea rezistentei probabil ca e buna, din moment ce a inceput sa mestece, dar puterea ei e mica. Aceeasi valoare dar putere macar cat a avut, adica 0,5W. De multe ori si de juma' de watt o gaseam prajita, intrerupta. Daca era de 10 ohmi, se ardea instant.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Iar acum la final....regleaza tensiunea de alimentare din semireglabilul R607 ca sa ai pe plusul condensatorului C608 tensiunea de 10,8 volti. O sa-ti creasca si tensiunea pe cadre si in loc de 24 volti vei avea 26 volti...asta ca tot te intrebai unde sunt cei 2 volti lipsa.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, doru3160 a spus:

Valoarea rezistentei probabil ca e buna, din moment ce a inceput sa mestece, dar puterea ei e mica. Aceeasi valoare dar putere macar cat a avut, adica 0,5W. De multe ori si de juma' de watt o gaseam prajita, intrerupta. Daca era de 10 ohmi, se ardea instant.

1.16 ohmi

https://ibb.co/3fFKM7Q

ce fac o pun la loc?

Editat de quater
Link spre comentariu

De 0,5W sau chiar de 1W. Asta care o ai acum e de 0,25W din cate am putut vedea din pozele tale.Si nu uita de reglajul tensiunii de care vorbea colegul mac01.E important.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 13 minute, quater a spus:

asa am cumparat,, kitul acesta:

Sunt bune, dar asa cum spuneam, sunt de 0,25W. Daca ai valoare de 2,2 ohmi (ideal era bine sa fie de 2 ohmi), baga doua in paralel, in locul celei care e acum si ai rezolvat-o. De multe ori o faceam din manganina de 0,25mm, ca nu prea ne alintam atunci cu chituri de rezistente.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 53 minute, doru3160 a spus:

Sunt bune, dar asa cum spuneam, sunt de 0,25W. Daca ai valoare de 2,2 ohmi (ideal era bine sa fie de 2 ohmi), baga doua in paralel, in locul celei care e acum si ai rezolvat-o. De multe ori o faceam din manganina de 0,25mm, ca nu prea ne alintam atunci cu chituri de rezistente.

ok, am sa o schimb cu ceva bun. spuneti -mi semireglabilul R607 e pe placa de baza nu?

am facut o greseala, am umblat la semireglabilul r607 cred eu ala de langa cei 3 pini ce alimenteaza placa de baza, si a iesit fum din r322, cu ce valoare o schimb?

am schimbat cu una de 1/4w - 22ohmi si tot iese fum :(  de cati w trebuie? Oare am mai ars si altceva ? :(

Editat de quater
Link spre comentariu

E aceeasi poveste. Crezi ca cele de 0,25w sunt universale. Acolo ai in schema o rezistenta de 22 ohmi cu 0,5W. De aia pui. Nu are rost sa intrebi ce trebuie sa pui. Tocmai de asta iti spuneam si de R316. Daca nu ai decat de 0,25w, pune cate doua in paralel si obtii o rezistenta echivalenta de 0,5W. Pt cea de 22 ohmi, cel mai probabil o sa gasesti doua de 47 ohmi, pe care le cuplezi in paralel si vei obtine 23,5 ohmi, ceea ce nu e chiar rau in acel punct. Probabil ai crescut mult tensiunea de alimentare din R607 si ai supravoltat (si) modulul baleaj vertical.Rezistenta aia si-a facut datoria, probabil aveai sa bulesti si BD-urile. Spun asta in speranta ca nu le-ai bulit deja. Schimba rezistentele conform valorilor de pe schema si ai grija in ce pozitie ai lasat R607, pt ca nu prea e indicat sa lasi sasiul alimentat cu tensiune mai mare, mult timp.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 6 ore, doru3160 a spus:

E aceeasi poveste. Crezi ca cele de 0,25w sunt universale. Acolo ai in schema o rezistenta de 22 ohmi cu 0,5W. De aia pui. Nu are rost sa intrebi ce trebuie sa pui. Tocmai de asta iti spuneam si de R316. Daca nu ai decat de 0,25w, pune cate doua in paralel si obtii o rezistenta echivalenta de 0,5W. Pt cea de 22 ohmi, cel mai probabil o sa gasesti doua de 47 ohmi, pe care le cuplezi in paralel si vei obtine 23,5 ohmi, ceea ce nu e chiar rau in acel punct. Probabil ai crescut mult tensiunea de alimentare din R607 si ai supravoltat (si) modulul baleaj vertical.Rezistenta aia si-a facut datoria, probabil aveai sa bulesti si BD-urile. Spun asta in speranta ca nu le-ai bulit deja. Schimba rezistentele conform valorilor de pe schema si ai grija in ce pozitie ai lasat R607, pt ca nu prea e indicat sa lasi sasiul alimentat cu tensiune mai mare, mult timp.

ok dl Doru, asa fac, dar pe schema gasita pe net pt acest sasiu, nu sunt scrise aceste valori, daca dvs aveti o schema mai corecta sau ceva, va rog dati-mi-o si mie.

https://ibb.co/DDCJFYp

Multumesc, am cumparat rezistente mai batoase :D

O zi placuta si mii de multumirii.

p.s. Inca o intrebare va rog, am televiziune de la upc acasa, am voie sa il conectez la cablu, va cunoaste acest model si va sti sa caute frecvente?  sau e prea mult pt el?

Editat de quater
Link spre comentariu

O vreme am folosit si eu un Sport in bucatarie pe semnal de la cablu tv dar ii montasem un selector de tv color. Cu al lui, chiar daca era varianta FIF-UIF nu prindeam mare lucru.De atunci s-au mai schimbat treburile, si au urcat in frecventa cu posturile analogice, dar macar cateva de pofta ar trebui sa vezi.N-am folosit alta schema, ci doar ce ai postat tu.Am si eu schemele pe undeva dar mi-a fost lene sa le caut. Dar cel mai bun indiciu pana inveti simbolurile, pune macar ce a avut. Tu scoti din montaj o rezistenta de 22 ohmi/0,5W si montezi la loc una de 22 ohmi/0,25W. E normal sa scoata fum. Iar pt combinatii, cauta in manualul de fizica legarea in serie si paralel a rezistentelor. Dupa aia o sa-ti fie mult mai usor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări