Vizitator m.technik Postat August 17, 2006 Partajează Postat August 17, 2006 La o incinta de tip sealed, daca respect volumul recomandat de producatorul difuzorului, conteaza lungimea/latimea/inaltimea cutiei? Se poate modifica sunetul in functie de acestea sau ramane la fel? Link spre comentariu
FIXVID Postat August 17, 2006 Partajează Postat August 17, 2006 dimensiunile nu influenteaza sunetul incintei, dar vezi sa pui si ceva fonoabsorbant Link spre comentariu
victor_wts Postat August 17, 2006 Partajează Postat August 17, 2006 din ce am mai citit si eu pe net nu conteaza daca faci un subwoofer daca faci boxa (full range) ar tr sa nu fie lata incinta pt a nu influenta negativ inaltele asta nu stiu sigur poate sunt altii pe aici care intradevar se pricep si pot sa te lamureasca Link spre comentariu
radue Postat August 17, 2006 Partajează Postat August 17, 2006 important este sa nu faci incinta cub in rest nuconteaza, dar daca o folosesti pe tim pde subwoofer nu cred ca conteaza deloc forma incintei... Link spre comentariu
Vizitator m.technik Postat August 17, 2006 Partajează Postat August 17, 2006 ok am inteles. Subwoofer ma intereseaza nu full range.Acu am ales acesti tip de incinta (sealed) pentru ca am auzit ca au volumul mai mic decat cele bass reflex si desi suna mai incet se aud mai bine, mai natural. Asa este, pentru fidelitatea cea mai buna trebuie incinta sealed? sau e mai bine bass reflex sau badpass? Link spre comentariu
victor_wts Postat August 18, 2006 Partajează Postat August 18, 2006 ai grija ca nu toate difurile accepta si saled si bassreflex asa ca uitate atent la parametrii difuzorului Link spre comentariu
radue Postat August 18, 2006 Partajează Postat August 18, 2006 ok am inteles. Subwoofer ma intereseaza nu full range.Acu am ales acesti tip de incinta (sealed) pentru ca am auzit ca au volumul mai mic decat cele bass reflex si desi suna mai incet se aud mai bine, mai natural. Asa este, pentru fidelitatea cea mai buna trebuie incinta sealed? sau e mai bine bass reflex sau badpass?nu este o regula delimitata...in general difuzoarele care suna bine ( sau mai bine spus se potrivesc cu incinta inchisa ) sunt difuzoarele cre au Qts peste 0.6-0.7 ...acelea au un peak care pe un bassreflex suna foarte aiurea, dar care mai liniarizeaza raspunsul la o incinta inchisa, coborand astfel mai jos in fr fata de una cu un Qts mic ( sub 0.4 ) ...Incintele sealed se aud mai bine decat cele bassreflex ( supa parerea mea ) dar unele necesita vooume destuld e mari pt a putea cobora destul de jos pentru subwoofer... Link spre comentariu
felixx Postat August 18, 2006 Partajează Postat August 18, 2006 Daca difuzorul este de calitate,montat intr-o cutie decenta...si nu mare....va suna foarte bine....mai ales ca posibilitatile ca sa-l impingi spre un raspuns cit mai jos(spre 20hz) sunt foarte bine suportate..... in astfel de incinta inchisa.Corectorul va face legea. Dupa parerea mea....incinta inchisa are un sunet mult mai potrivit pentru auditii. Mai multe despre asta: http://www.linkwitzlab.com/thor-intro.htm Un proiect extraordinar.......incinta inchisa. Link spre comentariu
Sharky Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Corectorul va face legea. http://sound.westhost.com/linkwitz-transform.htmAsta e corectorulAtentie doar ca e nevoie de un dif cu cursa lunga daca se doresc basi josi si puternici in cutie mica. Link spre comentariu
felixx Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Eu cred ca un Peerless XLS chiar daca e de 10" sau de 12"....este driverul cel mai potrivit pentru o incinta inchisa.Acel link...este o baza de plecare.....din pacate nu este complet....f. util totusi.Thor-ul de la Linkwitzlab este o demonstratie de performanta si calitate.Putine difuri pot face fata la Peerless.....Multe sub-uri suna prost datorita corectorului dar si mai multe suna prost datorita incintei si/sau difuzorului.Sunt momente in care se observa ca diful mai poate dar corectiile aplicate sunt prost facute. Link spre comentariu
LostCell Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Dimensiunile incintei influenteaza sunetul acesteia!!!si raspunsul ei.. Link spre comentariu
piglett Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 adevarat ce spui lostcell. a, sipt cei care lucreaza cu fonoabsorbant in subwoofere: ia calculati voi lungimile de unda ale incintei si armonicile lor... si o sa vedeti. Link spre comentariu
radue Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 @piglett s-a demonstrat ca nu se afecteaza sunetul fara fonoabsorbant, doar daca am avea un subwoofer cu cutia lunga de cel putin 1.5-2 m...Totusi vreau sa te intreb ceva:1 cantitatea materialului fonoabsorbant scade vibratiile incintei ?2 se mai considera a fi adevarat faptul ca cu cutia plina de fonoabsorbant difuzorul vede o incinta aproximativ cu 40 % mai mare decat cea adevarata ?La intrebarile acestea as putea raspunde eu pt ca am facut o incinta inchisa destinata unui subwoofer cu 2 difuzoare eurotec...in cazul meu la prima intrbare raspunsul este: nesemnificativ iar la a 2-a nu stiu pt ca nu am folosit deloc asa ceva...daca am timp o sa o umplu cu un sac de vatelina si o sa va raspund...totusi in legatura cu prima intrebare raspunsul la mine era nesemnificativ din cauza ca incinta era foarte bine ranforsata, iar atunci cand am umplut-o am folosit burete normal, dar am folosit o coala cam de 2-3 mp...Raspunsurile as vrea daca se poate sa fie la modul general... Link spre comentariu
VTP Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 La incinta inchisa, unda spate trebuie absorbita integral!Incinta nu trebuie sa vibreze! De aceea se face din material gros!Dimensiunile nu influenteaza mult sunetul mai ales daca difuzorul e utilizat ca subwoofer!Incinta se umple cu minet netasat ca sa absoarba unda spate si sa nu apara unde stationare! Link spre comentariu
radue Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 Totusi daca e utilizat ca si subwoofer atunci ce influenta vor avea undele stationare ? Influenteaza prin subarmonici ( nu stiu daca m-am exprimat corect dar sper ca intelegeti voi ) ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum