Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent TIP35

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• HelliosSun

7

• misuraelectronic

5

• UDAR

4

• sebastian1970

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

din ce se discuta aici, se discuta doar despre tranzistorul din schema, dar sa rinul cont si de lm317 care deja poate furniza pana la 1,5A? nu contrazic pe nimeni , ca nu am facut pana acum astfel de combinatii intre stabilizator si tranzistor si poate gresesc. din ce stiu eu daca lm-ul furnizeaza deja 1,5A atunci Tip36 trebuie doar 1,5A sa furnizeze....ceea ce inseamna ca la 30V are 45Wcred ca ar fi suficient doar radiatorul fara ventilator...dar cum am spus mai sus nu am facut combinatia asta pana acum. sa vedem ce spun si ceilalti colegi...

Link spre comentariu

din ce se discuta aici, se discuta doar despre tranzistorul din schema, dar sa rinul cont si de lm317 care deja poate furniza pana la 1,5A? nu contrazic pe nimeni , ca nu am facut pana acum astfel de combinatii intre stabilizator si tranzistor si poate gresesc. din ce stiu eu daca lm-ul furnizeaza deja 1,5A atunci Tip36 trebuie doar 1,5A sa furnizeze....ceea ce inseamna ca la 30V are 45Wcred ca ar fi suficient doar radiatorul fara ventilator...dar cum am spus mai sus nu am facut combinatia asta pana acum. sa vedem ce spun si ceilalti colegi...

Da , și cei 1,5A * 30V de pe LM317 unde se duc ? Oricum , în schema asta nu trec 1,5A prim LM317 ci doar , aproximativ, 0,15-0,20 A.

eu  as  zice  sa  nu  mai  bagati  omul  in  ceata ,  daca  nu  stiti  sa  calculati  corect .   in  schema  aceea  scrie  NEGRU  PE  ALB  ca  avem  un  trafo  care  scoate  20 volti  alternativ....asta  inseamna  redresat  si  filtrat  20 x 1,38 =  27,6 volti  .  daca  scadem  minimul  de  1,25  volti ,  atunci  avem  un   maxim  de  cadere  de  tensiune  pe  tranzistorul  de  putere  de  26,35 volti .   26,35 volti  x  3  amperi  fac  79 w  ,  care  este  o  cu  totul  alta  mincare  de  peste  fata  de  105w . 

Din nou jigniți @misuraelectronic. ( Nu folosesc ”domnule” , am reținut că nu vă place ). Am calculat cu 1,41 nu cu 1,38 ( ??? ) , cu +10% variație posibilă a rețelei și cu 1,5V cădere pe punte ( dacă o fi punte , că dacă e cu priză mediană e mai puțin ). Calculul meu a fost aproximativ ( inclusiv curentul a fost estimarea mea de pe schemă , OP nu l-a menționat ) , vă las plăcerea să vă jucați ci zecimalele.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Din nou jigniți @misuraelectronic. ( Nu folosesc ”domnule” , am reținut că nu vă place ). Am calculat cu 1,41 nu cu 1,38 ( ??? ) , cu +10% variație posibilă a rețelei și cu 1,5V cădere pe punte ( dacă o fi punte , că dacă e cu priză mediană e mai puțin ). Calculul meu a fost aproximativ ( inclusiv curentul a fost estimarea mea de pe schemă , OP nu l-a menționat ) , vă las plăcerea să vă jucați ci zecimalele.

nu  v-a  jignit  nimeni ,  nu  mai  pozati  in  victima  degeaba .  postarea  dvs  este  o  insulta  la  adresa  inteligentei  noastre  si  am  sa  demonstrez  ceea  ce  spun...

daca  luam  tensiunea  retelei  de  230 volti  ,  atunci  o  variatie  in  plus  de  10%  inseamna  ca  vom  avea  253  volti  la  priza ,  iar  cresterea  din  secundar  va  fi  direct  proportionala ,  adica  vom  avea  22  de  volti  in  loc  de  20 .   22 volti  alternativ ,  redresati  plus  filtrati  fac  22 x  1,38 =   30,36 volti  ,  din  care  scadem  1,25  volti  ,  rezulta  o  tensiune  maxima  pe  tranzistor  de   29,11  volti  dc ...  inmultiti  cu  acei  3  amperi  ai  dvs   =  87,33 w  .   parca   tot  nu  ies  105 w  ,  nici  macar  in  conditiile  fff  putin  probabile  in  care  reteaua  ar  fi  de  253 v  ,  nu-i  asa ...?   stiu  si  eu  ca  se  inmulteste  cu  radical  din  2 ,   insa  caderea  de  tensiune  pe  punte  in  sarcina  eu  am  invatat  ca  fiind  exact  acea  diferenta  intre  1,41  si  1,38 ,  asa  ca  de  aceea  am  folosit  coeficientul  1,38 .

ar  fi  bine  sa  nu  ne  luati  de  prosti  si  sa  aveti  decenta  sa  recunoasteti   deschis  ca  ati  gresit ,   ca  doar  nu  va  taie  nimeni  capul .  

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Mai am si eu doua intrebari. Daca alimentez placa cu 25v in loc de 20v se va arde lm-ul si tranzistorul?Depasesc valoarea de 35v pe care o suporta lm-ul daca alimentez cu 25v placa? Pt lm am un radiator cu urm dimensiuni 6cm lungime 5cm latime si 1.8cm grosime ar merge ?

Editat de HelliosSun
Link spre comentariu

@misuraelectronic

Am recunoscut din capul locului că a fost aproximativ . Chiar dacă nu sunt 105W ci 80 sau 90 sau 100 , nu se schimbă cu nimic esența postului meu. Nu știu de unde luați 1,38 dar nici asta nu schimbă radical lucrurile . Dar , ca să fiu sincer până la capăt , da , am înmulțit 35V cu 3A ( 35V nu știu de unde , poate de la transformatoarele de 24V ) .

Asta nu vă dă dreptul să afirmați că nu știu să calculeaz ci doar , cel mult , că am greșit la calcule . Iar în ce privește inteligența - cred că nu se rezumă la a face calcule cu două zecimale ( cu calculatorul ) .

Link spre comentariu

la  faza  cu  inteligenta  ...sint  complet  de  acord . 

in  fine ,  ca  sa-l  ajutam ,  totusi  pe  dl  helliosSun  ,  iata  ce-i  recomand  eu  personal ...

1--    cautati  un  tip  36c  ,  sa  scrie  pe  el  ST  maroc  ,  exact  ca  in  poza  din  link-ul  urmator ...

http://www.ebay.com/itm/TIP36C-Power-Transistor-25A-100V-125W-PNP-Pinball-Machine-Circuit-Board-TO-247-/280764796965

sau   ca  in  poza  din  link-ul  urmator ...

http://www.aliexpress.com/item/20PCS-TIP36C-TRANSISTOR-PNP-100V-25A-TO-247-HOT-SALE-BEST-QUALITY-FREE-SHIPPING/1033671039.html

2--   cautati  un  lm317k ,   in  carcasa  de  metal ,to3  ,   fabricat  de  national semiconductors  sau  de  st  microelectronics  

si  totul  va  merge  struna ,  garantat .   daca  nu  gasiti  lm317k ,  atunci  ar  merge  si  un  lm317t ,  insa  musai  un  mbr...

http://shop.diyrealaudio.com/popup_image.php?pID=1069&osCsid=f8fbf3fa1dc7e0a62ba1076317

ori  ca  acela ,  adica  motorola  nos ,   sau  un  st  facut  in  maroc ,   sau  un  fairchild .  mare  atentie  la  motorola  modelele  noi...radiatorul  de  la  capsulele  to220  sint  un  pic  mai  groase  decit  o  coala  de  hirtie .  pe  cit  se  poate , recomand  evitarea  lor !

link-urile  externe  prezentate  de  mine  nu  le-am  postat  cu  scop  comercial ,  ci  doar  ca  sa  evidentiez   pentru  cei  care  nu  stiu  cum  mai  arata la  moaca  niste  piese  originale  101%  !

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări