sebastian1970 Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 buna ziua,stie cineva un echivalent pentru tip35 si tip 36?sunt doi tranzistori de la un amplificator ma5040,si doar atat marcaj au,tip35 si tip36.va multumesc Link spre comentariu
cristybadea Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Vedeti datashetul lorTIP35A.pdf Link spre comentariu
zal Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 BD249C/250C sau chiar 2SA1943/2SC5200 dacă ai loc de montare. Link spre comentariu
sebastian1970 Postat Iunie 29, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2013 multumesc mult,am loc destul,toata stima Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Care dintre echivalenti este pt tip36? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 tip36 este pnp , deci echivalentii lui ar fi bd250c , respectiv 2sa1943 . Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Ok multumesc pt raspuns.Eu am bd250f-inc si 2sa1943-tos si 2sa1943/div.Care sar potrivi mai bine in locul tip36? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 dintre cele 3 de mai sus , cel mai bun este 2sa1943-tos , insa ar trebui de vazut cit de toshiba este el in realitate . foarte multi furnizori dezinformeaza mai mult sau mai putin voit cumparatorii referitor la calitatea produselor vindute . Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 BD250F ? S-au produs foarte puţine acum zeci de ani, fiind la 160Vce0. Sigur e altceva, vre-un BUxxx înăuntru. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 (editat) Da exact BD250F asa am gasit pe mivarom.Referitor la 2sa1943-tos uitati aici caracteristicile SI-P 230V 15A 150W 30MHZ.Deci poate inlocui cu succes un tip36?Eu am nevoie de el in schema asta.Daca stie cineva cat de mare trebuie sa fie radiatorul pe care vine montat Editat Octombrie 5, 2014 de HelliosSun Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 (editat) TIP36 și 2SA1943 sunt oricum , numai echivalente nu. Totuși, în schema de mai sus, se poate folosi oricare din ele. La circa 36V intrare și 1V ieșire ai 35V pe tranzistor . Înmulțit cu 3A rezultă 105W . Nici unul din cele două nu suportă mult timp disipația asta pe un radiator decent . Deci trebuie să mai tai din coada vulpii - fie micșorezi curentul maxim , fie mărești tensiunea minimă, fie le lași așa dar pui o protecție termică pe radiator. La datele inițiale radiatorul ar trebui să fie de mai multe mii de cmp și cu o talpă suficient de groasă (5-10mm ). Editat Octombrie 5, 2014 de UDAR Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Si atunci ce sa montez in locul lui? Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Păi , am spus clar . Îl poți folosi pe oricare , dar cu niciunul nu obții parametrii pe care ți-i propui. Nu contează foarte mult tranzistorul - radiatorul trebuie să fie mare dacă puterea este mare . De obicei , în astfel de scheme se folosesc mai mulți tranzistori în paralel. Radiatorul rămâne mare dar nu mai e monstruos. Ca să facem o comparație - poți să pui cea mai șmecheră centrală termică dacă ai calorifere cât palma ... Din cauza acestor radiatoare mari s-au inventat sursele în comutație .... Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Cum as putea sa pun doi tranzistori in paralel de acest tip?Cu un cooler de 12v nu s-ar rezolva problema raciri? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 (editat) La circa 36V intrare și 1V ieșire ai 35V pe tranzistor . Înmulțit cu 3A rezultă 105W . eu as zice sa nu mai bagati omul in ceata , daca nu stiti sa calculati corect . in schema aceea scrie NEGRU PE ALB ca avem un trafo care scoate 20 volti alternativ....asta inseamna redresat si filtrat 20 x 1,38 = 27,6 volti . daca scadem minimul de 1,25 volti , atunci avem un maxim de cadere de tensiune pe tranzistorul de putere de 26,35 volti . 26,35 volti x 3 amperi fac 79 w , care este o cu totul alta mincare de peste fata de 105w . referitor la dl helliosSun , in prima postare a sa , adica cea cu #5 , nu a specificat si destinatia tranzistorului tip36 . sa o luam in ordine si sa le analizam pe rind ... 1-- bd250f , ca piesa originala , nu exista nicaieri pe teritoriul rsr . bd250f -inc inseamna ca este marca inchange semiconductors china , adica este o pocnitoare chinezeasca de cea mai joasa speta posibila . firma pomenita de domnul helliosSun este renumita pentru o serie de semiconductoare tzepe comercializate . 2-- 2sa1943-tos este cu predilectie folosit ca final de aaf , nu ca element regulator serie intr-un stabilizator de tensiune . teoretic ar trebui sa fie fabricat de firma toshiba . practic ? deocamdata nu stim , insa si pretul de vinzare este unul din criteriile de originalitate a componentelor electronice . 3-- 2sa1943-div este o clona mai mult ca sigur chinezeasca a punctului 2-- de mai sus . caracterizarea de la 2-- i se potriveste si div-ului . 4-- strict din punct de vedere al CALITATII , 2sa1943-tos este cel mai bun dintre cele 3 tranzistoare prezentate mai sus , de la acel furnizor . strict din punct de vedere al UTILITATII , bd250f ar fi cel mai potrivit in schema prezentata , insa nu se poate gasi absolut nicaieri o astfel de componenta originala , ci numai piraterii . 5-- recomandarea mea pentru aceasta schema este exact tip36c , care se poate gasi mbr pe ici- pe colo . Editat Octombrie 5, 2014 de misuraelectronic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum