Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent TIP35

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• HelliosSun

7

• misuraelectronic

5

• UDAR

4

• sebastian1970

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...

dintre  cele  3  de  mai  sus , cel  mai  bun  este  2sa1943-tos ,  insa  ar  trebui  de  vazut  cit  de  toshiba  este  el  in  realitate .  foarte  multi  furnizori  dezinformeaza  mai  mult  sau  mai  putin  voit  cumparatorii  referitor  la  calitatea  produselor  vindute . 

Link spre comentariu

Da exact BD250F asa am gasit pe mivarom.Referitor la 2sa1943-tos uitati aici caracteristicile SI-P 230V 15A 150W 30MHZ.Deci poate inlocui cu succes un tip36?Eu am nevoie de el in schema asta.Daca stie cineva cat de mare trebuie sa fie radiatorul pe care vine montat

post-232399-0-31234200-1412506745_thumb.gif

Editat de HelliosSun
Link spre comentariu

TIP36 și 2SA1943 sunt oricum , numai echivalente nu. Totuși, în schema de mai sus,  se poate folosi oricare din ele. La circa 36V intrare și 1V ieșire ai 35V pe tranzistor . Înmulțit cu 3A rezultă 105W . Nici unul din cele două nu suportă mult timp disipația asta pe un radiator decent . Deci trebuie să mai tai din coada vulpii - fie micșorezi curentul maxim , fie mărești tensiunea minimă, fie le lași așa dar pui o protecție termică pe radiator.

La datele inițiale radiatorul ar trebui să fie de mai multe mii de cmp și cu o talpă suficient de groasă (5-10mm ).

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Păi , am spus clar . Îl poți folosi pe oricare , dar cu niciunul nu obții parametrii pe care ți-i propui. Nu contează foarte mult tranzistorul - radiatorul trebuie să fie mare dacă puterea este mare . De obicei , în astfel de scheme se folosesc mai mulți tranzistori în paralel. Radiatorul rămâne mare dar nu mai e monstruos. Ca să facem o comparație - poți să pui cea mai șmecheră centrală termică dacă ai calorifere cât palma ...

Din cauza acestor radiatoare mari s-au inventat sursele în comutație .... 

Link spre comentariu

La circa 36V intrare și 1V ieșire ai 35V pe tranzistor . Înmulțit cu 3A rezultă 105W . 

eu  as  zice  sa  nu  mai  bagati  omul  in  ceata ,  daca  nu  stiti  sa  calculati  corect .   in  schema  aceea  scrie  NEGRU  PE  ALB  ca  avem  un  trafo  care  scoate  20 volti  alternativ....asta  inseamna  redresat  si  filtrat  20 x 1,38 =  27,6 volti  .  daca  scadem  minimul  de  1,25  volti ,  atunci  avem  un   maxim  de  cadere  de  tensiune  pe  tranzistorul  de  putere  de  26,35 volti .   26,35 volti  x  3  amperi  fac  79 w  ,  care  este  o  cu  totul  alta  mincare  de  peste  fata  de  105w . 

referitor  la  dl  helliosSun ,  in  prima  postare  a  sa  ,  adica  cea  cu  #5 ,   nu  a  specificat  si  destinatia  tranzistorului  tip36 .  sa  o  luam  in  ordine  si  sa  le  analizam  pe  rind ...

1--   bd250f ,  ca  piesa  originala ,  nu  exista  nicaieri  pe  teritoriul  rsr .  bd250f -inc  inseamna  ca  este  marca  inchange  semiconductors  china ,  adica  este  o  pocnitoare  chinezeasca  de  cea  mai  joasa  speta posibila .  firma  pomenita  de  domnul  helliosSun  este  renumita  pentru  o  serie  de  semiconductoare  tzepe  comercializate . 

2--   2sa1943-tos  este  cu  predilectie  folosit  ca  final  de  aaf  ,  nu  ca  element  regulator  serie  intr-un  stabilizator  de  tensiune .  teoretic  ar  trebui  sa  fie  fabricat  de  firma  toshiba .  practic ?  deocamdata  nu  stim , insa  si  pretul  de  vinzare  este  unul  din  criteriile  de  originalitate  a  componentelor  electronice . 

3--  2sa1943-div  este  o  clona  mai  mult  ca  sigur  chinezeasca  a  punctului  2--  de  mai  sus .  caracterizarea  de  la  2--  i  se  potriveste  si  div-ului . 

4--  strict  din  punct  de  vedere  al  CALITATII ,   2sa1943-tos  este  cel  mai  bun  dintre  cele  3  tranzistoare  prezentate  mai  sus ,  de  la  acel  furnizor .  strict  din  punct  de  vedere  al  UTILITATII  ,  bd250f  ar  fi  cel  mai  potrivit  in  schema  prezentata ,  insa  nu  se  poate  gasi  absolut  nicaieri  o   astfel  de  componenta  originala ,  ci  numai  piraterii . 

5--  recomandarea  mea  pentru  aceasta  schema  este  exact  tip36c ,  care  se  poate  gasi  mbr  pe  ici- pe  colo .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări