Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor LG

shark020

Postări Recomandate

am o problemaq cu unmonitor lg si anume se apronde pt o sec (afiseaza imaginea iar apoi dispare) ledul ramane verde nu se face portocaliu cond sunt buni lipituri nu par a fi reci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• shark020

5

• sebastian1970

2

• lavynyu

1

• cristybadea

1

Top autori în acest subiect

lg flatron L1715S am desfacut monitoru am dat alimentare statea aprins ok, am montat la loc se aprinde se stinge am desfacut monitoru problema persistaAm verificat invertoru acu cu o lampa separat se aprinde si se stinge deci trebuie sa verific mai amanuntit invertorul

Link spre comentariu

am avut mare bataie de cap cu acees problema,dupa ce am schimbat toti condensatorii problema persista,am verificat lampile si am gasit una arsa.am desfacut eu meseriasul displayul,am schimbat lampa,dar din neatentie am deslipit banda aia de pe afisaj si nu am mai reusit sa o lipesc la loc.la final aveam lumina pe display,dar numai jumatate de imagine. :nas:

Link spre comentariu

am luminat cu o sursa de lumina se vede imaginea pe ecran. Lampa ce am conectato pentru a verifica invertoru se aprinde o sec si apoi se stinge. Sa fie o lampa de vina sau cond. care ii suspectez a fi uscati

Link spre comentariu

faceti o greseala ...conectand numai o singura lampa la invertor...majoritatea invertoarelor LCD intra in protectie imediat ce sesizeaza lipsa (sau uzura )unei lampi ...deci e posibil sa fie si o lampa defecta/uzata ...dar nu e exclus ca altceva sa fie defect ...de ex. tensiune alimentare invertor cu probleme, o "ramura" de iesire a invertorului cu defect...

Link spre comentariu

In completare la ceea ce s-a spus aici:

- verifica ce rezistenta ai pe secundarul transformatoarelor din invertor. Am avut cazuri ca s-a intrerupt unul din ele. Rezistenta este intre 1 si 2 kOhmi.

Invertorul functioneaza corect doar cu toate tuburile CCFL conectate.

Eu recuperez tuburile CCFL din ecranele sparte, chiar si din cele de monitor. Pentru teste sunt foarte bune. In ceea ce priveste inlocuirea lor, e pierdere de vreme, mai ales daca este pentru client. O inlocuire de tuburi dureaza minim 4 ore si, asa cum spunea sebastian1970, exista riscul sa se intrerupa contacte intre ecran si acea folie cu multe contacte. Muncesti cateva ore ca sa constati la final ca ai o dunga verticala pe care nu o poti remedia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări