Vizitator valentin19 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Salut. As dorii sa ma ajutati sa confectionez un sistem de alarma ,mai intai sa va spun ce as vrea apoi sa ma luminati cu ideeile voastre: Doresc un sistem pentru stpina mea. Stupii sa fie legati cu sarma subtire de la un bobinaj unul de altul ,iar cand se rupe sarma sa fiu apelat de un telefon GSM ascuns intr un stup. Multumesc. Astept sugestii . Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 ,,Ideeeia" mea,un montaj simplu care prin sarma de bobinaj sa mentina un potential negativ pe baza unui tranzistor npn iar cand este rupta tranzistorul sa conduca si sa aclanseze un releu care e in paralel pe o tasta de apelare rapida a unui nokia vechi sau alt tip.Deci sarma rupta-releu cuplat,mobilul suna,albinele se aduna. Link spre comentariu
Vizitator valentin19 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Cam la asta ma gandeam si eu dar nu prea ma pricep la electronica ...daca ai venii cu detalii ...adica ce si cum sa cumpar si sa confectionez ar fi mai simplu Link spre comentariu
Vizitator valentin19 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Stupina este la cativa km...serviciul ma impiedica sa stau non-stop..".cainele" m ar ajuta daca ar stii sa vorbeasca..sa imi spuna cine este hotul dar asa as putea sa ii surprind. Stupina este in camp deschis , cainele e ca si cum nu ar fi daca nu esti acolo.. Un fir stiu sa lipesc mai intrb mai mai ma dau cu capul de prag ..pana reusesc...ma refeream la ce relee sa cumpar ....etc. Link spre comentariu
cheluakame Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 In anul 2013 improvizam cu sarme cand exista senzor de prezenta foarte ieftini ... Sincer, eu as reveni in fiecare seara doar pentru a face "caterinca" si sa rup lita respectiva, sa vad cum o iei de la capat in fiecare zi ... Luati un senzor de prezenta de 360*C (uitati aici ieftin http://www.dedeman.ro/ro/senzor-prezenta-360grd.html ). Luati un telefon ieftin caruia ii tine bateria mult sau il tineti mereu conectat la incarcator. Setati apelare rapida pe tasta 1-2-3, etc, desfaceti telefonul si conectati cele doua contacte la un releu, care la randul lui este conectat la senzor. Rezultatul? Detectorul sesizeaza prezenta, cupleaza releul care la randul sau activeza tasta astfel initiaza apel catre telefonul tau. Cronometrati durata pana se initiaza apelul si apoi setati durata senzorului cel putin egala cu aceasta. QED Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 va mai trebuie o baterie si un invertor,senzorul ala e la 220v,sau modificati senzorul pt alimentare la 24v,parca aia e tensiunea dupa redresare... Link spre comentariu
cheluakame Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Exista si senzori cu alimentare la 12 volti, dupa cum spuneam suntem in 2013 ...In plus, in cazul unui astfel de montaj, exista posibilitatea apelarii repetate, astfel se poate sti cu siguranta de cate ori s-a umblat la albine. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 nu cred ca se poate realiza varianta cu senzori de miscare pentru ca suprafata care trebuie supravegheata presupun ca este suficient de mare pentru a nu fi suficient un singur senzor ci va fi nevoie de mai multi senzori , poate 6-7 bucati sau mai multe pentru a acoperi eficient suprafata ; la costul acestor senzori se adauga cel al cablurilor de alimentare (presupunand ca se poate aduce alimentarea pana la stupina) si asa ajungem la niste costuri care nu mai sunt neglijabile ; unde mai pui ca senzorii de miscare nu se simt foarte bine in caldura din camp .desi "primitiva" , varianta cu sarma de bobinaj intinsa de-a lungul perimetrului cred ca este mai eficienta , mai ieftina si mai usor de implementat . Link spre comentariu
Vizitator valentin19 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Varianta primitiva este eficienta , stupina este situata in cam deschis si mutata dupa cultura florilor poliflore deci alimentare cu energie electrica nu exista .Senzorii ar detecta noaptea toate animalele ca misuna deci ar fi o nebunie ....sarma de bobinaj as vrea sa o leg de fiecare stup daca l fura automat se rupe sarma...... Link spre comentariu
Vizitator valentin19 Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 ce releu as putea folosi ? Link spre comentariu
Taraxacus Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 nu stiu daca e nevoie de asa ceva... stupii se pazesc singuri. Exista situatii in care vine ursul sau vreun alt animal mare in zona. Pt asta se poate improviza un gard electric cu impulsuri la 10 kV pe pari din teava de PVC. daca vin oameni nu au nicio sansa.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum