Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schimbare potentiometre joase si inalte electronica 3220

Vizitator cageroO1

Postări Recomandate

Vizitator cageroO1

salut baiati, ma ajutati si pe mine cu un sfat ceva o parere va rog!! ce potentiometre as putea sa pun in locul celor 2 de joase si inalte ?am vazut k sunt de 100k dar da cati volti sau cum sunt ??ajutati_ma va rog tin sa mentionez ca vreau sa le schimb deoarece am desfacut un potentiometru ca mergea foarte greu si anume cel de joase, lam pus inapoi dar cand am dat sa fac proba am constatat ca,canalul drept se aude mult mai incet si numai inalte .sa fie din cauza potentiometrului???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator cageroO1

multumesc pentru raspuns,asa este am desfacut potentiometru si lam uns dar se pare ca lam uns de tot.:dse pare ca acel potentiometru este de vina,ca am facut masa intre R206si la firul care este lipit la 205 si se aude , dar se aude de 2 ori mai tare asa dar nu mai functioneaza balansul .am sa cumpar maine un potentiometru liniar de 100k cum mi_ati spus mai sus ,sper sa rezolv;)

Link spre comentariu

Potentiometrul de volum nu este ``cu tot`` cu balans, este dublu pentru ca este stereo, adica volum canalul stanga si volum pentru canalul dreapta. Este un potentiometru cu priza, pentru loudness. Acesta este logaritmic si este mai greu de gasit nou. Incearca sa il cureti cu spirt sau cu spray de contacte. Daca tii neaparat sa il schimbi, fa-ti un desen pe care sa iti notezi culorile firelor si locul unde sunt lipite. Sau pune etichete. Atasez si schema, poate te ajuta. Succes!

electronica 3220 doc.doc

Link spre comentariu
Vizitator cageroO1

ms. pentru raspuns ,tin sa il scimb deoarece potentiometrul de volum se invarte contiuna nu mai are opritorul acela si se aude un fasit la volum mai mic..sper sa ma descurc multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări