Octavian95 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Buna! De curand m-am hotarat sa-mi creez un alimentator de 5Vdintr-un incarcator de Nokia pe care nu il mai folosesc... Am masurat traful incarcatorului sa vad cat scoate (fara puntea redresoare din el) si am ramas socat sa vad un 9,4V !!! Cu tot cu punte scoate in jur de 10V!! si culmea pe incarcator scrie ca scoate 3,7V Eu as vrea sa modific incarcatorul sa imi scoata 5V dar nu vreau o schema complicata... trebuie sa incapa totul in carcasa incarcatorului si sa nu dea asa mari batai de cap in construire... Poate cineva sa-mi dea ceva sfaturi sau o schema? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Ce anume doresti a alimenta cu el apoi? tre sa stii ca nu te poti astepta la prea mult curent, probabil cam 1A, poate mai putin. In principiu cea mai simpla varianta este folosirea LM7805, daca esti interesat, si nu te descurci cu el, vin si cu o schema. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 pe incarcator scrie ca scoate 3,7Vprobabil ca , masurat in sarcina, ar fi ajuns la valorile inscriptionale pe alimentator ... Link spre comentariu
Octavian95 Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Ce anume doresti a alimenta cu el apoi? tre sa stii ca nu te poti astepta la prea mult curent, probabil cam 1A, poate mai putin. In principiu cea mai simpla varianta este folosirea LM7805, daca esti interesat, si nu te descurci cu el, vin si cu o schema.Eu vreau sa alimentez cu el un mic transmitator in FM, iar din cate stiu eu transmitatorul meu consuma foarte putini miliamperi (In nici un caz un 1A) Link spre comentariu
iuli09 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 ceva simplu : http://freedatasheets.com/blog/uploaded ... 730100.gif si dispunerea pinilor : http://www.ventor.co.in/images/categori ... ackage.jpg Link spre comentariu
Octavian95 Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Merci pt. schema. Chiar acum caut sa vad daca am acel LM7805.Am gasit acel 7805! Dar au aparut 2 intrebari in capul meu: nu cumva acea schema e PREA usoara pt. a face din cei aprox. 10V pe care ii scoate transformatorul cu tot cu puntea formata din 4 buc. 1N4001 in 5V? Eu inteleg ca acel 7805 e un stabilizator dar nu mai trebuia ceva piese pe acolo in afara de cei 2 condensatori ca sa il faca sa scoata fix 5V? Si a doua intrebare e daca nu e ceva in neregula cu incarcatorul....Urmarind circuitul pe cablaj am constatat ca in serie cu transformatorul si diodele e o piesa care seamana cu un cond. ceramic dar pe cablaj piesa e notata cu "R1"...masurand piesa am descoperit ca are 3ohmi si mai e ceva: nu exista nici un condensator de filtraj pe iesirea din punte... Nu trebuia sa fie unul gen 100uF/16V etc. cumva pe acolo? Ma poate lamuri cineva ce se intampla aici? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 De acord cu acea schema, cu completarea ca intre puntea redresoare si aceasta schema trebuie sa ai un electrolitic mai mare de filtraj, transmitatoarele in FM sunt destul de sensibile si deci alimentarea trebuie foarte bine decuplata si filtrata, as sugera un cond de minim 4700uF imediat dupa puntea redresoare ( cat mai aproape de ea ), stabilizatorul asta cat mai aproape fizic posibil de transmitator ( preferabil iesirea stabilizatorului legata direct de traseul de alimentare al emitatorului ) urmata imediat de un cond de 100n, conexiunea dintre condensatorul ala mare si intrarea stabilizatorului cu un cablu nu foarte lung si decuplata cu un alt electrolitic de 47-100u plus 100n in paralel cu el, ambele cat mai aproape fizic de pinul de intrare al stabilizatorului. Link spre comentariu
Octavian95 Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Daca ai putea sa-mi arati o schema cu ce ai scris mai sus ar fi perfect Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Cam asa ceva: http://img59.imageshack.us/img59/5857/ndb2.png Da click pe link si vei putea vizualiza imaginea ( pe tot ecranul ). Am pus o oarecare distanta intre cele 2 blocuri ( alimentare si stabilizare+emitator ) pentru a ilustra cele descrise de mine anterior. Link spre comentariu
Octavian95 Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Schema e OK dar in cazul meu acel 7805 trebuie neaparat sa se afle in alimentator nu langa transmitator pt. ca as prefera sa folosesc alimentatorul cu 7805 si la alte montaje ce necesita 5V... In cazul meu intre alimentator si transmitator va fi un cablu de jumatate de metru iar la capatul cablului dinspre alimentator voi pune o mufa cu care fac legatura cu transmitatorul.PS: Transmitatorul este un modulator din acela pe bricheta la masina cu stick modificat sa functioneze la 5V. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 si cam ce mare modificare i s-a facut? i s-a scos regulatorul de 5v ? Link spre comentariu
Octavian95 Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Da adicontakt i-am scos acel montaj care reducea cei 12V in 5V. Acum merge direct de la 5V. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 pai atunci nici nu mai trebuia sa postezi , de la traf faceai exact ce ai scos din montaj Link spre comentariu
Octavian95 Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Adi, traful meu singurel fara punte scoate numai 9,4V iar cu puntea ce o are acolo scoate in jur de 10V. Iar reducatorul de 12-5V l-am pus la alt montaj definitiv deci... Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Fa atunci montajul in carcasa incarcatorului si penca nu ai spatiu prea mult cred ca poti folosi si electrolitic de 1000 sau 2200uF in locul celui de 4700, vezi si tu ce ai loc, preferabil cat mai mare. Mai pui apoi la acel modulator chiar pe firele de alimentare de la placuta macar un cond de 100n, preferabil si unul de 100u in paralel cu el daca ai spatiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum