Vizitator theionutzradu Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Treaba sta in felul urmator.Prin anumite targuri se vand statii audio multe si nu stiu care si cum ar merita si care ar fi mai bune.Intrebari sunt multe!1 Daca de exemplu pe o statie scrie 220V 50hz 100W atunci teoretic care ar fi puterea audio a acesteia?2 Le pot aproxima puterea dupa... greutate? ca de exemplu am vazut statii Pioneer care se incredeau cu ceva wati dar imi pareau cam usoare si eu din cate stiu o putere mare audio necesita un traf mare care ar rezulta in mai multa greutate.3 Daca as putea arunca o privire inauntrul lor dupa ce sa ma uit? De exemplu condensatorii de filtraj de x uF , integrate etc etc.4 Ca si firme o mica clasificare daca imi puteti da! Eu am vazut multe pioneer dar nu stiu ce e de ele, mai vazusem odata Yamaha, Denon etc etc.5 La iesirile din spate la ce sa ma interesez? Daca suporta iesire bridged etc etcSariti cu indumari. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 ...Daca de exemplu pe o statie scrie 220V 50hz 100W atunci teoretic care ar fi puterea audio a acesteia?... Daca cei 100W reprezinta consumul de la retea atunci puterea audio utila totala se calculeaza tinand cont de clasa de functionare a amplificatorului si randamentul estimat, rezultatul se imparte la numarul de canale disponibil si se afla estimativ cam cat ai la dispozitie pe fiecare canal. Spre exemplu clasa de functionare AB si un randament de aproximativ 70%, 100W*0,7=70W, si pentru configuratuie stereo cu 2 canale vei avea 35W pe canal, evident este doar o estimare. ...Le pot aproxima puterea dupa... greutate?... Da, si... nu prea, penca se poate ca spre exemplu alimentarea sa fie cu sursa in comutatie, situatie in care greutatea este mult redusa chiar si pentru puteri mari. ...Daca as putea arunca o privire inauntrul lor dupa ce sa ma uit?... Ca sa iti dai seama cam ce putere ar avea ( spre exemplu ) examenul vizual intern ar trebui sa analizeze condensatorii principali de filtrare - Capacitatile si tensiunile lor; Tipul si numarul de tranzistoare finale in paralel pe fiecare canal; dimensiunile radiatoarelor pentru finali, etc... astea iti pot sugera macar aproximativ unele lucruri despre putere. Poti analiza deasemeni finisajele, configuratiile folosite ( macar asa superficial ) tranzistorii folositi... etc, asta pentru a denota si performantele si/sau nivelul de calitate al executiei. ...Ca si firme o mica clasificare daca imi puteti da!... Bugetul limitat nu mi-a permis niciodata comparatii intre diversi producatori, ce am avut nevoie mi-am facut singur, asadar aici las pe alti colegi sa te lamureasca. ...La iesirile din spate la ce sa ma interesez?... Te poti uita ce tip de conexiuni are ( atat pentru intrare cat mai ales pentru iesiri ), ce fel de configuratii de lucru suporta, ce tip de sarcini etc... Nush daca ti-am fost de ajutor da, multa bafta in alegerea unui produs satisfacator. Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Treaba e ca trecusem recent printr-un targ de genu si vazusem urmatoarele (nu prea am avut mare interes atunci).1 O statie Denon model vechi oricum. nu avea LCD sau dracii de genu, era simpla , 3 potentiometre daca imi aduc bine aminte unul de volum altul de bass si altul de inalte.Pe ea scria 220V 50Hz 100w.Nu era prea mare dar era grea ,vazusem 4 condensatori mai mari si un heatsink generos.Avea vreo 5 kg2 Mai vazusem o statie Pioneer, asta se vedea a fi generatie mai noua ,avea LCD (un fel de vumeter cred) multe butoane, dracii dar era foarte usoara cu toate ca are mai mare, avea vreo 3 kg.3 Mai vazusem incao o statie pioneer dar asta era si mai noua, avea USB, radio , etc etc dar era mica si foarte usoara.si scria pe ea 100w RMS.Nustiu ce sa zic, ofertele sunt multe dar parca m-ar atrage ceva mai vechi.in caz sa zic ca se strica ar trebui sa fie mai usor de reparat.Inca ceva, dpdv al calitatii audio (nu al puterii) care sunt mai bune, astea vechi sau astea mai noi? Link spre comentariu
Vizitator theionutzradu Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Later EditTocmai ce am facut rost azi de o statie Technics SH-AV500.La prima parere ce parere aveti despre ea?Oricum e prea puternica pentru boxele actuale dar calitatea e de vis. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum