Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte de calitate medie

Vizitator audio1984

Postări Recomandate

Era o intrebare. Nu inteleg de ce bati toaca cu cutia de pantofi?Vorbim de un buget redus. Nu?Cat de greu este sa dai un raspuns civilizat?Cat de tare e?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

6

• VTP

6

• kablu

4

• Sharky

3

Top autori în acest subiect

Vizitator audio1984

Ar merge ISC 165 de la Focal auto in VTP-uri de mici dimensiuni?Eu le-am agatat la o lichidare de stocuri cu 50 de euro.

De exemplu am 2 difuzoare de auto Ford...10 inch...
Link spre comentariu
Vizitator audio1984

Ar merge ISC 165 de la Focal auto in VTP-uri de mici dimensiuni?Eu le-am agatat la o lichidare de stocuri cu 50 de euro.

De exemplu am 2 difuzoare de auto Ford...10 inch...
Am gresit , deci am asa 2 difuzoare ford noi,intacte de 11 cm...sant de joase caci au si twitere pereche ...ce cutie imi recomandati ? Va multumesc !
Link spre comentariu

De exemplu am 2 difuzoare de auto Ford...10 inch...Am gresit , deci am asa 2 difuzoare ford noi,intacte de 11 cm...sant de joase caci au si twitere pereche ...ce cutie imi recomandati ? Va multumesc !@audio1984,Nu specifici daca tweeterele sunt coaxiale (montate in fata wooferului) sau sunt separate. In primul caz, reteaua de separare este un condensator montat pe unul din cele doua difuzoare.Ca sa ajute wooferul, incinta trebuie sa aiba o lungime egala cu 1/4 din lungimea de unda corespunzatoare frecventei de acord. Pliata, inaltimea incintei este redusa la jumatatea acestei valori, si, in orice caz, nu va fi un bookshelf.Pentru o valoare a frecventei de acord de 40 Hz, si, un difuzor de 4" (cazul dvs.), dimensiunile interioare ale incintei sunt 1.100 x 150 x 250 mm. Deschiderea de jos este de 50 mm.@mircea crisan,In principiu, ma astept ca cel care vrea sa se apuce de un lucru, sa se documenteze, ca sa stie de ce anume are nevoie si ce anume vrea sa obtina! Atunci nu ati dori sa faceti VTP-uri de mici dimensiuni pentru un dfuzor oarecare! Incinta VTP va avea inaltimea (cel putin!) corelata cu frecventa de acord necesara ( raportata la Fs a difuzorului!).Decenta ar fi bine sa o pastrati dvs.! :da

Link spre comentariu

De exemplu am 2 difuzoare de auto Ford...10 inch..

Posted Image

Asa arata insa poza nu e originala,conul din mijloc nu e asa ci ca cel de jos , la forma ma refer , nu are forma acea "ciudata"

http://www.freeimageslive.co.uk/files/i ... r_cone.jpg

Nimeni nimic ? !
Daca difuzorul are el singur, 10", fara ciudatenia din jur, poti sa il utilizezi in VTP. La fel si daca are 8" (mai probabil!)

La 8" utilizezi incinta acordata la 40 Hz, cu inaltimea interioara de 1.100 mm.

Pentru cazul ca difuzorul are 10", aceiasi incinta cu marirea latimii (la interior) la 250 mm.

Materialul fono, functie de rezultate.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am vazut si eu topicul acesta si nu mai vreau sa deschid altul pe o tema asemanatoare . Deci vreau si eu sa construiesc ceva ieftin si un pic peste medie . Am rasfoit un pic forumul , am citit pagina web a lui ahegyes , dar neavand un echipament adecvat am hotarat sa incerc doar "marea cu degetul" si pe urma o sa vad daca va fi mai departe sau nu . Deocamdata doar cer o parere despre o pereche de posibile difuzoare Visaton TW70 + Mission Cp-164 , fara pretentii de Hi-end .

Link spre comentariu

Mission Cp-164 este un difuzor interesant cu potential sa zic asa. Cu siguranta sunt sanse sa cante bine. In schimb Visaton TW70 e din alta poveste. Eu iti recomand sa cauti alt TW.

Link spre comentariu

Adrian , multumesc mult pentru raspuns . Sincer si eu ma cam indoiesc de performantele acustice a TW in cauza , dar a contat pretul deosebit de atractiv . Oricum , inca nu am luat decizia finala si nu am inceput cumparaturile , doar tatonarile.Totusi , daca se poate , recomanadrea ta care ar fi ? Boxele ( daca se vor materializa ) vor fi "alimentate" de la LM3886 sau ceva asemanator + DAC extern ( inca nu m-am hotarat ce model sa folosesc ) si un PC cu net ( sunt cateva posturi care mai emit si muzica mai de doamne-ajuta ) si cateva FLAC-uri . Thorens-ul mai asteapta :) .Deci cam tot ce intra in lantul de generare/amplificare semnal este un pic mai low end , deci nu are rost sa investesc intr-un Thiel sau Morel chiar acum.Din pacate cel mai mare minus ce-l am este lipsa de echipament de masurare pe partea de audio freacventa precum si lipsa de experienta la frecvente atat de joase dar se compenseaza cu mult entuziasm , recitirea colectiei RADIOTECHNIKA si reamintirea unor principii uitate in cei cativa ani de experienta la frecvente de peste 1GHz .

Link spre comentariu

Pai eu as recomanda un TW ieftin si bun, ceva care sa coste in jur de 20-30 euro bucata. Tw care se califica aici ar fi:- Vifa DX25TG09- Usher UA025-10- SB Acoustics SB26STC-C000-4- Dayton DC28F-8

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Multumesc pentru raspuns . Voi incerca una din variantele mentionate de Adrian . Momentan cel mai nasol lucru este ca in orice magazin unde gasesc Mission nu gasesc tweetere sau cel mai nasol preturile la transport sunt in crestere , iar proiectul se vrea unul de buget redus . ( nu vrea sa dau pe transport pretul unui set de difuzoare ) .Cand ma apuc de proiect voi deschide un topic separat !

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am cam invartit si pe fata si pe dos problema Mission-ului si nefiind convins de sansele de finalizare a proiectului le-am pus deoparte momentan . La un moment dat am cochetat cu ideea "senzatiilor de peste noapte" , dar pretul exagerat al HiVi in europa , m-a descurajat . Am cautat cate ceva si am gasit un proiect cu un Peerless SDS 134 si un Vifa XT25SC90-04 . Ma rog , despre Vifa am mai auzit pareri poate l-am si auzit , dar nu mi-am dat seama la momentul respectiv ca este difuzorul acesta ( mie mi-a placut atunci ), dar Peerless SDS 134 poate suna decent ? Ma refer la decent fata de un difuzor din aceeasi categorie de pret ( 20 -25 eur ) sau poate comparat cu B4N ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări