vlad_2770 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Exact site-ul ala eu zic ca trebuie sa-l evite. Am cumparat o pereche de boxe de pe acel site si am avut surpriza sa vad ca la un tweeter era umblat. Ei au preturi mici dar cred ca se datoreaza faptului ca marea majoritate a boxelor sunt cumparate cu un defect, ei le repara si apoi le vand. La woofere schimba la greu suspensiile. Nu ar fi o problema daca ar si specifica in anunt: schimbat suspensii la wofer, reparat tweeter, dar ei de multe ori omit sa scrie interventiile ce le-au facut asupra boxelor.In general site-urile de acest gen nu-ti ofera chilipiruri pentru ca ei sunt GRADINARI SI NU ARE SENS SA VINZI CASTRAVETI GRADINARULUI. Ei cu asta se ocupa si stiu bine sa aprecieze valoarea marfii expusa la vanzare. Doar sa ai bafta sa gasesti ceva mai rar si fara multe referinte pe net. Link spre comentariu
ahegyes Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Hmmm, sculele la mana 2-a in proportie de 80-90% sunt reparate, modificate, etc. Am un amic care se ocupa cu asta, adica aduce aparate stricate din .de, le repara si apoi le vinde. Pai de unde crezi ca sunt preturile astea asa atractive? Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 E ok magazinul respectiv daca te duci sa cumperi pe viu.Oamenii sunt intelegatori si te lasa sa testezi marfa. Cam 90% din chestii is slabiste daca ai cat de cat standarde, dar poti gasi si ceva decent printre ele.Oricum, s-au mai cizelat, intr-o vreme vindeau intr-o taraba vai de ea din cart Grigorescu, unde nu se punea problema unei auditii.Tzepe la modul serios n-am auzit sa dea pana acum.Sa cumperi online e ca si orice alta tranzactie. S-ar putea ca o boxa neumblata sa sune mai prost ca una umblata din greu. La preturile alea oricum nu poti avea mari pretentii. Si nu tot ce e scump e bun.De exemplu un priten si-a cumparat niste monitoare yamaha ns1000 sau asa ceva. Sunet relativ decent, bas cam cu lipsuri, dar echilibru tonal destul de bun. Le-a luat cu vreo400-500 lei, oricum o suma decenta.De vanzare mai era si o pereche de cazane traforate cu dibeisi de 15 si ceva driver + piezo, la vanzare cu 600 lei. Deci preturile sunt dupa cum cere piata, nu neaparat dupa calitate. Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 nu iti dai seama nici pe viu,trebuie sa fii prea meserias,ca doar nu stai sa desfaci fiecare difuzor si filtru in parte sau sa masori ceva am si eu in oras cateva cazuri de semi-tepe,boxele merg la o adica,dar nu seamana una cu alta.este f riscant sa cumperi si modele mai de varf dar foarte vechi(15-20 de ani),pt ca nu stii cum au fost folosite sau in ce conditii au fost depozitate si multe sunt coapte,iar la primul abuz se duce ce se ducenici eu nu recomand achizitionarea fara teste pe viu in avans cu cineva care se pricepecosturile si experienta necesare reparatiilor ulterioare(schimbare difuzoare,refacere filtre,cutii) se incadreza in zicala 'nu face daraua cat ocaua' Link spre comentariu
ahegyes Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 De exemplu un priten si-a cumparat niste monitoare yamaha ns1000 sau asa ceva. Sunet relativ decent, bas cam cu lipsuri, dar echilibru tonal destul de bun. Le-a luat cu vreo400-500 lei, oricum o suma decenta.ohooooo, le-a luat mega ieftin. Stiu oameni care au platit pe boxele alea pe la 1000euro - anul trecut!!! si luate de pe Ebay, nu din RO. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 nu iti dai seama nici pe viu,trebuie sa fii prea meserias,ca doar nu stai sa desfaci fiecare difuzor si filtru in parte sau sa masori cevaEvident ca nu iti dai seama, dar faci un test simplu. Le asculti. Daca nu suna, nu le iei. Posibil ca boxa sa nu fi sunat pe placul tau nici cand a iesit pe poarta fabricii. In rest testezi ce se poate testa, sa nu grohaie la volum mare si sa nu aiba defecte evidente.Adi, Legat de yamaha, da, m-am interesat, ns1000 e vorba, dar fara figuri, membrane metalice de Al, cred. PAreau neatinse, iar testate cu semnal mono sunau identic. Sunet relativ decent, dar nu de 1000E, aia e clar. Posibil ca sa fi fost vorba de alt model, alta varianta. A, si lipsa pe bas, nu-s eu mare fan bas, dar in cazul acestor boxe se putea mai bine. Link spre comentariu
ahegyes Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Membranele sunt mai mult decat metalice - sunt din ceva aliaj de Beryliu. De aici si interesul si pretul mare al acestor boxe.Nu comentez sunetul, dar e clar ca se poate si mai bine - mai ales daca scoti 1000euro pt. boxe. Link spre comentariu
Luca Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Eu am cumparat de la powerzone la greu, peste 10 produse, in special boxe si toate au fost in regula cu mici exceptii: calota putin indoita, colt putin lovit, autocolant zgariat - lucru tipic produselor SH.Ultimele 2 perechi de boxe au fost niste Arcus TS-25 si niste Yamaha ns-g150 ambele sunt in regula , nu au fost nici macar desfacute, doar o calota la medie era putin infundata. Legat de Yamaha NS-1000 este acuma la vanzare pe okazii miodelu NS-1000M la 2000 euro si mai sunt modele mai slabe decat ele NS-670 , NS-690 cu preturi de peste 500 euro. Link spre comentariu
Vizitator audio1984 Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Va multumesc tuturor de sfaturile calde si indrumari,cred ca am sa incerc pana la urma powerzone sa vad ce o iesi ! Link spre comentariu
Vizitator audio1984 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Mai am o intrebare,existau parca prin ceva carti , dar nu mai stiu prin care, niste formule relativ empirice prin care ti se dadea dimensiunea incintelor si ""gaurilor de aer"" f-tie de diametru difuzoarelor , ce spuneti de ideea asta ... pt. difuzoare mai putin calitative ar merge ? Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Nu. Conform legii porcariei universale in mod cert erorile se vor suma in cel mai defavorabil mod, totul aplicat la difuzoare mediocre .In plus, poti primi cat de cat ajutor pe forum, unii au mai vazut /expermentat difuzoare vechi. Link spre comentariu
VTP Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Mai am o intrebare,existau parca prin ceva carti , dar nu mai stiu prin care, niste formule relativ empirice prin care ti se dadea dimensiunea incintelor si ""gaurilor de aer"" f-tie de diametru difuzoarelor , ce spuneti de ideea asta ... pt. difuzoare mai putin calitative ar merge ?Exista, sunt diagramele Novikov! Doar ca sunt elaborate cu mult timp in urma si nu se mai aplica difuzoarelor actuale!Erau utilizate inainte de aparitia lucrarilor lui Thiele, Small, Bullock si altii (si chiar erau destul de precise!). Link spre comentariu
Vizitator audio1984 Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Mai am o intrebare,existau parca prin ceva carti , dar nu mai stiu prin care, niste formule relativ empirice prin care ti se dadea dimensiunea incintelor si ""gaurilor de aer"" f-tie de diametru difuzoarelor , ce spuneti de ideea asta ... pt. difuzoare mai putin calitative ar merge ?Exista, sunt diagramele Novikov! Doar ca sunt elaborate cu mult timp in urma si nu se mai aplica difuzoarelor actuale!Erau utilizate inainte de aparitia lucrarilor lui Thiele, Small, Bullock si altii (si chiar erau destul de precise!).Aha...cred ca le-am vazut prin ceva carti vechi , la fel si cu bass reflex erau date dimensiunile incintei si a portului de aer , ca sa-l numesc asa , prin ceva carti romanest "comuniste"......dar nu-mi aduc aminte ! Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Ar merge ISC 165 de la Focal auto in VTP-uri de mici dimensiuni?Eu le-am agatat la o lichidare de stocuri cu 50 de euro. Link spre comentariu
VTP Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Ar merge ISC 165 de la Focal auto in VTP-uri de mici dimensiuni?Eu le-am agatat la o lichidare de stocuri cu 50 de euro.Difuzoarele auto au, in cele mai multe cazuri un Qts mare si "merg" in incinte Voigt.Chestia cu "mici dimensiuni" e tare: cat de mici??? Cat o cutie de pantofi sau una de chibrituri????Vreti incinte sau lazi cu difuzoare? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum