Jamaicanu Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Am luat o surubelnita electrica de 12v fara acumulator si incarcator. Am facut rost de un alimentator de 18v, dar vreau sa il reduc la la 12-13v. De cat sa folosesc o rezistenta, ce valoare si ce vataj sa aiba ? Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Poti folosi un stabilizator de tensiune(12V)! Uite un filmulet : Dar incarcatorul are si amperajul necesar surubelnitei? Degeaba ai tensiune daca nu este si amperaj suficient . Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Ce putere are motorul şurubelniţei? Link spre comentariu
vera Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Am masurat consumul acestor surubelnite (12, 16,8 si 18V), la cuplu max. trag aprox. 3 A. Daca ai un alimentator care poate debita peste 3 A il poti folosi. Daca ai alimentatorul lor original, acesta debiteaza doar 0,4 A, pt. incarcarea acumulatorilor, la tensiune mai mare decat tensiunea nominala a motorului.Cum ti-au sugerat si colegii, trebuie sa utilizezi un stabilizator de la 18V la 12 V care sa suporte un curent mai mare de 3 A-nu merge cu rezistenta deoarece caderea de tensiune pe ea este functie de curent (la cuplu mic, curent mic, cadere de tensiune mica, deci supraalimentarea motorului si invers). Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Daca alimentatorul rezista la curentul cerut de surubelnita atunci cu 10 diode sau 5 punti inseriate, la curentul respectiv (3A, 5A, etc), se obtine acea cadere de tensiune.Totusi, 12V la acumulator ma duce cu gandul la o "filetanta" care are motor de 240W instantaneu sau 20A absorbiti (am gasit inscriptia de 20A pe butonul unei "filetante de firma"). Recomandarea in acest caz este o sursa de calculator AT (acelea vechi, fara 3,3V) de pe care se foloseste alimentarea de 12V/8A suficienta pentru uz obisnuit (s-a mai discutat pe forum). Sursele ATX sunt prea pretentioase si fiecare are particularitatea ei si la unele trebuie adaugata rezistenta de nichelina in serie cu "filetanta" pentru a nu intra in protectie. Ca exemplu, o sursa cu integratul "2005Z" chiar daca ii scoti pinul 5 (protectia) tot se blocheaza la curent mare din cauza integratului. Se poate ocoli usor daca se face punte intre alimentarea IC si bara de 12V iar prima apasare pe butonul surubelnitei "reseteaza" integratul. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Iunie 29, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2013 Multumesc frumos, am rezolvat, folosesc un alimentator de 12v 5A si merge bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum