Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

surge protector

Vizitator allecsxx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• puriu

3

• gauss

2

• Marian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema reprezinta patru linii de semnal 1,2,3,6 cu protectie la supratensiune intre linii (D1-D9) si intre linii si pamant (eclatorul J3). Cand tensiunea intre oricare doua linii atinge valoarea de strapungere a D5 (dioda Thyrector) este limitata la aceasta valoare. Celelalte 8 diode realizeaza functia logica de comparare.

Link spre comentariu
Vizitator allecsxx

sau sa folosesc gas tube discharger ?... am un drac de switch afara si mereu cand tuna se ard porturile... un surge protector e destul de scump ...

Link spre comentariu

Merge un tub cu gaz de la "creioanele de control" ale electricienilor. Cele pentru reteaua noastra se aprind la 130-140 V. Cele pentru reteaua de 120 V se aprind la 70 V. Pentru tensiuni mai mari se pot scoate eclatori din televizoare mai vechi, dar astea se descarca la 2000 V.

Link spre comentariu

Protectia nu merge decat cu masuri serioase ... nu cu un bec cu neon . Nu poate prelua eficient si rapid supratensiunea si excesul de energie de pe linie . Retelistii stiu ... de aceea surge arrestor e scump , e eficient 80 % , combinat si cu alte masuri ... Se ajunge la protectia industriala , si nu e nici universala , nici simpla , nici ieftina .

Link spre comentariu
Vizitator allecsxx

ce raspunsuri ... gauss ... ceea ce ai zis tu stiam si eu ... dar schema de acolo e de la un surge arestor APC care e fffffffffffffffffffffff scump nu scump ... deci daca nu stii taci oleak. astept alte raspunsuri la nelamurirea mea.

Link spre comentariu

N - am comentat ce spuneai tu . Nu ti - am oferit raspunsuri fiindca nu am decat pe cele care le stiu . Inteleg ca le stii si tu . Asta declari , desi initiezi topicul cerand explicatii asupra schemei ... . " daca nu stii taci oleak. " . In regula . Daca n -ai stiut , exprimarea pe forum e libera . Regulile le fac altii , si sant vegheate de moderatori . Crezi ca postarea mea te - a impiedicat sa primesti raspunsurile pe care le asteptai ? Exista un buton de raportare , nu vad de ce nu l - ai folosi . Bafta !

Link spre comentariu
Vizitator UNaudio

scuze.................era sa spun o prostie.gasesti divaisurile astea in centrale telefonice vechi siemens, panasonic, alcatel dezafectate si pe o groaza de modem-uri de asemenea mai vechi...

Link spre comentariu

@Victor -sa n-o dam in offtopic. Pana acum toate mesajele au fost argumentate si decente, in afara de cand allecsxx si-a iesit din pepeni.Dar l-am avertizat sa nu mai faca asa si nu a mai facut. Deci subiectul e inca pe linia cea bunaMesajul tau nu contribuia cu nimic util la discutie, ba chiar era nitel cam rautacios, d-aia l-am sters

Link spre comentariu

La protectiile MGE, in loc de eclator, e o legatura directa la impamantare

Erata: M-am uitat eu aiurea pe placuta. De fapt eclatorul e integrat in cablaj (traseu intrerupt)!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări