tranc3d Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Buna ziua, Am un ventilator de camera pe care incerc sa i-l repar unui cunoscut. Ventilatorul este cu picior, are 3 viteze de functionare si are motorul ars. Respectivul cunoscut mi-a adus un alt motor foarte asemanator cu cel ars, de la alt ventilator, pe care am reusit sa il montez in locul celui ars fara probleme. Problema este ca are un numar de fire diferit si nu pot masura complet rezistenta dintre ele din cauza ca bobinajul este afectat. Motorul ars are 5 fire: Alb (conectat la treapta 1 de viteza)Galben (conectat la treapta 2 de viteza)Verde (conectat la treapta 3 de viteza)Gri (conectat la o borna a condensatorului)Roz (conectat la cealalta borna a condensatorului) Cele doua fire ale cablului de alimentare de la retea se conectau asa: unul la selectorul de viteza si altul la o borna a condensatorului (unde se leaga si firul gri de la motor). Doua fire imi dau intrerupt cu oricare dintre celelalte, celelalte 3 imi dau diferite valori intre ele, nu stiu daca ma pot baza pe valori pentru ca in bobinajul motorului sunt sarme lipite unele de altele iar altele intrerupte. Motorul schimbat are 4 fire: Alb Galben Maro Gri si rezistenta dintre ele: Alb-Galben: 517 ohmAlb-Maro: 706 ohmAlb-Gri: 612 ohmGalben-Gri: 94 ohmGalben-Maro: 189 ohmMaro-Gri: 94 ohm Motorul schimbat are 4 fire fata de 5 fire la cel ars, asta inseamna ca are 2 viteze? Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa leg firele la condensator si la viteze. Link spre comentariu
tranc3d Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Nici o recomandare de unde sa incep? Link spre comentariu
Electronicserver Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Incepe prin a posta cateva poze . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum