Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolarea fonica a masinii cu bani putini

dividivus

Postări Recomandate

frate o mica recomadare... incearca sa bagi folie si in interior (foaia de use exterioare) se vezi diferenta + incearca sa astupi toate gaurile mai ales gurile de acces in interior..pierzi multe pe acolo.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dividivus

17

• Swat Cat

7

• Bogdi16

2

• ionut20

2

Top autori în acest subiect

Pe fotografii nu se vede dar am pus aluband si pe panoul de usa in locul unde se aliniaza cu gaurile de service. Panuol este facut din materialul care se pune pe fata posterioara a dulapurilor (cred ca se numeste carton presat), deci este mult mai rigid decat cartonul obisnuit care era din fabricatie, si pe deasupra este melaminat -- nu trebuie folie pentru umezeala.

In interior nu am mai pus aluband pt ca am cumparat doar o rola care era destul doar pt asta (a mai ramas apx. 1,5m), iar pe tabla exterioara care este deja antifonat cu antifon caucicat o sa pun dynamat.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Chiar ca este prieten bun. Ieri a venit la mine, astazi impreuna am montat dynamatul. Am pus dynamat original pe toata suprafata panoului exterior la portierele din fata plus cate o bucatica de 25x25 cm de dynamat extreme in spatele difuzorului sub dynamatul original. Din pacate nu am avut la mine aparatul video dar maine o sa fac un filmulet despre cat de mult s-a schimbat sunetul portierei la percutie (fata de portierele din spate care nu sunt antifonate). Sunetul in masina s-a schimbat in bine, nu mult, dar si pana acum se auzea destul de bine.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mai bine cumpara 2 role de 10cmx10m, asta va ajunge intr-un strat la cele doua portiere (poti antifona ori tabla exterioara ori cea interioara, iti propun cea exterioara) si daca-ti place atunci poti antifona si cealalta tabla. Rola de 10 cm latime este mai usor de folosit si poti lipii si pe suprafete mai putin plate si cele doua role o sa coste aproximativ 90 RON. La Praktiker am vazut si un alt material, se numeste Flashband, costa cu 10% mai mult, este fara folie de aluminiu dar pare mai gros.

http://www.andek.com/H%20FLASHBBAND.htm

http://www.blanchford.co.uk/acatalog/Tape.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări