IsBlacks Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 buna seara! exista vreo metoda de a-mi da seama daca in transformator toroidal mai este bun fara a-l baga in priza? si care ar fii intrarea de la priza? cele 2 fire rosii groase? si inca o rugaminte: puteti sa imi spuneti va rog ce reprezinta fiecare fir ? atasez mai jos o pozele Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 le identifici foarte usor cu un aparat de masura .pt inceput identifici infasurarile ,in cazul tau cred ca sunt pe culori.pt primar o sa ai o'' rezistenta'' mai mare iar pt secundar o sa ai o'' rezistenta'' mai mica Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 PrimarBl-bleu albastruNE negruMA maroA... alb presupun0-200-230--240albastru-negru-maro-albDeci :albastru-negru-200v:albastru-maro 230v:albastru-alb 240 Astea sunt tensiunile pt alimentare primar,se poate verifica daca e asa cu ohmetrul,rezistenta trebuie sa creasca odata cu cresterea tensiuniiSecundar: Gl-Gl adica galben -galben=22 v-40 VaRo-Ro (rosu-rosu)=52V 600Vadaca alimentezi intre rosu si rosu o sa tragi o bubuitura de toata frumusetea,ca idee primarul are aproape totdeauna la transformatoare coboratoare rezistenta cea mai mare. Link spre comentariu
K1nderu Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Primar:0-200-230-240 Teoretic vine legat albastru cu maro pentru 230VSecundar:0-22V,40VA->firele galbene....0-52v 600VA->firele rosii Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iunie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2013 si cum as putea sa calculez cati amperi scoate?daca pun multimetrul pe continuitate si pun testerele pe maro si albastru si imi intra in continuitate (piuie) este ars? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 mai tata maiiiii,vorba cantecului..... P=UxI iti spune ceva? Link spre comentariu
K1nderu Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Nu se pune multimetru pe continuitate,il treci frumos pe rezistenta si masori... Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iunie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2013 cu multimetrul pus pe 200ohm imi masoara 00.4 Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 ai aparat de masura .invata mai intai sa lucrezi cu el si dupa treci la altele Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Ia pune o poza cu multimetrul pus pe 200 ohmi. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 @IsBlacks conform semnaturii tale esti incepator si ceri sa ti se tolereze orice intrebare, oricat de desteapta ar parea... si totusi, cam de mult timp esti incepator si cam de mult timp pui astfel de intrebari... departe de mine gandul de a te denigra insa ar trebui sa intelegi ca: 1.-Teoria se invata/asimileaza studiind, adicatelea invatand, citind carti si documentatie de specialitate, macar asa pentru incepatori, ca se gaseste pe internet... slava cerului, trebuie doar sa lasi lenea la o parte si sa cauti. 2.-Experienta se castiga... experimentand evident, tocesti teoretic cat mai bine un domeniu de interes si apoi te apuci si pui in practica, doar cerand explicatii la nesfarsit de la altii nu inveti mare lucru, sau oricum nu iti ramane mare lucru in cap, mult mai bine intiparita este chestiunea patita/descoperita de tine. Acuma, traful ala prezinta pe el scris pe eticheta aia absolut toate informatiile necesare care te-ar interesa, nu trebuie decat sa citesti ( de cateva ori la rand daca din prima nu pricepi, pana la urma te prinzi ). Daca este sau nu functional te poti dumiri cu multimetrul la multe trafuri, la trafuri mai mari insa unde sarma este mai groasa si numarul de spire mai mic, e mai greu sa te dumiresti cu multimetrul obisnuit, un miliohmetru sau si mai indicat, o punte de masura a inductantelor, daca nu ai nici una nici alta atunci pui manuta si cumperi una bucata bec cu filament de una bucata suta de vaci, si il inseriezi cu primarul, apoi alimentezi direct de la retea, ce se poate intampla in cel mai rau caz? pai primarul este in scurt, asa si? pai becul se aprinde, maaare branza, il poti tine asa pana te plictisesti... daca becu nu se aprinde sau se aprinde putin si apoi se stinge, trafu e ok, si te apuci si masori tensiunile din secundare si te asiguri ca sunt in regula, adica la fel cum scrie pe eticheta. Ce faci daca nu stii care este primarul? nimic mai simplu, intai grupezi firele pe infasurari pe care le gasesti cu multimetrul evident, apoi iei alt traf mai mic, de 12Vca sa zicem si il conectezi pe oricare infasurare ai tu chef, masori cu multimetrul pe celelalte, care prezanteaza a mai mare tensiune, ala e primarul, asta in conditiile in care nu ai conectat traful mic chiar pe primar, situatiune in care alelalte infasurari prezinta tensiune mica ( mult mai mica ) restul e rutina. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iunie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2013 Poza este atasata:) Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Rosu si negru sunt testerele,albastru si maro de la trafo,alea doua fire cu crocodili prinse acolo de la ce-s?Sper ca nu de la ce imi inchipui eu)))) Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iunie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2013 firele cu crocodili sunt puse ca sa tina testerele prinse de firele de la trafo Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Ma gandeam eu ca de asta ai pus crocodilii aia... Am si eu un multimetru din ala si 0,2-0,3 Ohm reprezinta rezolutia sa, deci daca ala chiar este primarul atunci pare a fi in scurt, ma indoiesc ca ar prezenta o rezistenta ohmica atat de mica... insa depinde si de traf.PS: Ai citit ce am scris eu mai sus? daca da atunci fa cum am zis acolo ca sa te lamuresti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum