enafelice Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Saunier Duval Thema classic F24E.Afiseaza presiune zero desi este presiune in instalatie.Apare eroare F9-eroare senzor de presiune.S-a inlocuit de service senzorul de presiune si se comporta la fel.Cei de la service au spus ca este defecta placa electronica, ca nu ar comunica cu senzorul.Are cineva o idee ce asi mai putea verifica pina la inlocuirea placii sau cum asi putea repara placa?.Va multumesc. Link spre comentariu
leoncris Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Urmareste traseele din pinii 1,2,3 , conector J1 PCB. http://diplo-best.com/314.php?k=70f5fb4 ... 24E%20PLUS Link spre comentariu
enafelice Postat Iunie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2013 am verificat circuitul ,un pin comanda un LM317,unul la masa si unul prinntr-o rez de 1k intr-un pin la procesor M374818M8 329SP; nu pare nimic defect.Multumesc leoncris de ajutor. Link spre comentariu
obywan Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Daca este varianta cu butoane rotative atunci pe codul de avarie F9 sunt aproape toate dispozitivele centralei. Primul suspect este intr-adevar senzorul de presiune, dar mai trebuie verificat senzorul de supratemperatura, senzorul de temperatura (tip NTC), vana de gaz (principalul suspect in cazul de fata la motorul pas cu pas) si abia apoi placa electronica. Link spre comentariu
mihion Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Vezi ca are traductor piezo pt masurarea presinii, amplasat undeva pe langa pompa. Verifica legatura dintre el si placa electronica, sunt trei fire. Deasemeni traductorul are un orificiu cu diam 2mm care se poate infunda cumizerie. Eu am patit asa ceva si nu se mai modifica valoarea afisata. Daca te pricepi cat de cat se poate demonta si curata eventual cu un detartrant dar cu mare atentie sa nu-i strici membrana.Atentie trebuie s-o decuplezi de la retea si s-o golesti de apa numai centrala nu toata instalatia. Link spre comentariu
mihion Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Imi cer scuze n-am citit postarea ta pana la capat si m-am apucat sa-ti spun bazaconii (lucruri dealfel adevarate). Dar poti sa verifici singur daca este senzorul sau procesorul.Senzorul are trei fire din care :doua pt alimentare si unul pt semnal. Firul care merge la LM317 si masa reprezinta alimentarea, pe care o poti masura.Ar trebui sa fie 12V sau 24V cc. Pe al treilea fir si masa vine semnal de tensiune proportional cu presiunea apei. In general aceste traductoare sunt facute sa furnizeze la iesire : 0...10Vcc, iar la intrare sunt facute pt :6bar,10bar sau 16bar. Eu cred ca asta este pt 6bar.Atunci , daca alimentarea este buna trebuie sa masori intre masa si firul al treilea o tensiune cam de 2,5V corespunzatoare unei presiuni de cca 1,5bar. (daca poti citi, pe traductor trebuie sa scrie domeniul de intrare si domeniul semnalului de iesire). Link spre comentariu
TITI Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Imi cer scuze n-am citit postarea ta pana la capat si m-am apucat sa-ti spun bazaconii (lucruri dealfel adevarate). Dar poti sa verifici singur daca este senzorul sau procesorul.Senzorul are trei fire din care :doua pt alimentare si unul pt semnal. Firul care merge la LM317 si masa reprezinta alimentarea, pe care o poti masura.Ar trebui sa fie 12V sau 24V cc. Pe al treilea fir si masa vine semnal de tensiune proportional cu presiunea apei. In general aceste traductoare sunt facute sa furnizeze la iesire : 0...10Vcc, iar la intrare sunt facute pt :6bar,10bar sau 16bar. Eu cred ca asta este pt 6bar.Atunci , daca alimentarea este buna trebuie sa masori intre masa si firul al treilea o tensiune cam de 2,5V corespunzatoare unei presiuni de cca 1,5bar. (daca poti citi, pe traductor trebuie sa scrie domeniul de intrare si domeniul semnalului de iesire). Stiu ca a trecut deja foarte mult timp de la ultima postare dar imi puteti spune si mie niste valori ale unor componente de pe placa aia? Ma intereseaza :U2, T35, U11, C2 si C1. Am o asemenea placa de la aceeasi centrala insa imi lipsesc componentele enumerate mai sus .Daca nu ma insel le-am scos tot eu acum ceva ani , placa avand-o din targ luata si atunci nu m-a interesat de la ce este . Eu am luat-o doar pentru relele si transformator si dupa asta am avut nevoie cred de niste LM317 daca mai retin si cred ca tot eu am umblat pe ea numai ca nu imi mai aduc aminte exact ce si cum. Acum as vrea sa ajut un prieten. Conectorul J1 duce si la T35 si banui ca ala a fost un LM317 dar nu sunt sigur. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum