Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino Uni

webmaester

Postări Recomandate

Salut, doresc si eu sa achizitionez o platforma Arduino Uno, si intrebarea mea este daca este vreo diferenta intre cele cumparate de la chinezi (http://www.aliexpress.com/item/Best-pri ... 50710.html) si cele cumparate de pe siturile de la noi (http://www.robofun.ro/arduino?gclid=CO7 ... 3gody3QA2Q). A cumparat cineva de la chinezi? Si daca da cum se misca? Sper sa nu se considere reclama....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• webmaester

5

• mastodontu

3

• bercioiu

2

• suirammarius

2

Eu am avut o experienta cu un arduino chinezesc, in primul rand sunt componente mult mai proaste. Si daca te uiti bine, nici macar nu este Arduino cu Funduino. Nu stiu ce doresti sa faci cu el, eu de exemplu am ars chinezaria folosind iesirile PWM; cu unul "original" lucrez si acuma fara probleme.

Link spre comentariu

Poate programarea microcontrollerelor doresti sa spui.

Aia o gasesti in vreun curs de anul 3 la microcontrollere pe la baietii de la politehnica.

Cu arduino e ca si cum ai invata sa conduci masina, dar intr-un joc pe calculator.

Link spre comentariu

Din contra, colegul iti sugereaza ca nu vei invata programare cu Arduino. Parerea mea este ca ceva sintaxa de C vei deprinde si cu Arduino. Dai bice! :da

Link spre comentariu

Depinde ce doresti matale sa faci. Ce familie de microcontrollere prezina pentru tine interes? Atmega, care se afla pe arduino este una doar, mai exista multe altele si intre ele se programeaza diferit.Ori vrei de fapt sa inveti sa programezi un automat programabil? Sau asa, pur si simplu de hobby?

Link spre comentariu

As vrea sa invat programarea microcontrollerelor in general, stiu ca sunt mai multe familii de micro.c dar cineva m-a indreptat catre Atmega, ca cica sunt mai simplu de programat, asta dupa spusele lui.

Link spre comentariu

Cel mai ok ar fi daca ai incepe cu un STK500 (sau 600, dar e mai scump) si Atmel Studio 6 daca vrei sa inveti programare de uC Atmel.Spor la invatat! :)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator andrianu

Cumpără arduino. Arduino este o platformă hardware, care are inclus un microcontroller, ceva leduri, regulatoare de tensiune. Limbajul de programare îl alegi tu, fie asm, C, C++ cu bibliotecile arduino, fie basic. Cu avrdude încarci programul compilat pe microcontroller. Dezavantajul față de stk500, e că nu ai debugger, dar te descurci pentru început și fără el. Și poți cumpăra și o chinezerie, să salvezi bani, în final e același microcontroller pe el, doar placa e fabricată în china.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări