Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

de la usb la priza

Vizitator angelod

Postări Recomandate

Vizitator angelod

Salutare

Am cumparat un mini-ventilator care are ca sursa de alimentare USB-ul. Cu ajutorul unui prelungitor usb http://bit.ly/15CypEL si a unui transformator la 5V(incarcator de telefon) vreau sa fac sa mearga ventilatorul si la priza. Este totul in regula si este posibil acest lucru? adica ma refer se poate intampla ceva cu ventilatorul? Si daca se poate face ceea ce vreau mai am nevoie de putin ajutor, cate fire are cablul USB in interior?(nu am desfacut niciodata unul) si cum se leaga cu cel de la transformator?

multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• jokerul verde

2

• geomx

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator angelod

poti sa imi explici te rog mai pe romaneste ceea ce vad in a doua imagine? de ce este acolo baterie de masina(nu am zis eu nimic de 12V, si ce este cu cei 2 condensatori? adica trebuie un circuit care sa contina ceea ce vad pe schema sau la ce se refera mai exact imaginea? nu ajunge sa leg firele din cablul usb cu firele de la transformator?

Link spre comentariu

poti sa imi explici te rog mai pe romaneste ceea ce vad in a doua imagine? de ce este acolo baterie de masina(nu am zis eu nimic de 12V, si ce este cu cei 2 condensatori? adica trebuie un circuit care sa contina ceea ce vad pe schema sau la ce se refera mai exact imaginea? nu ajunge sa leg firele din cablul usb cu firele de la transformator?

.....in a doua poza este o schema cum sa alimentezi ventilatorul de la masina...probabil s-a gandit ca vrei sa alimentezi cumva si de acolo...sau poate ca a gasit intamplator schema si a pus-o si pe aia ...poate iti foloseste...acolo este un integrat gen LM7805 (stabilizator de tensiune care iti face 5v din cei 12) si doi condensatori; preferabil sa nu folosesti varianta cu M la mijloc adica 7805 in loc de 78M05 prima varianta suporta 1A maxim iar cea cu M e de doar 0,5A.........vezi ce consum are ventilatorul si pe alimentatorul de telefon sa scrie 5v si amperajul sa fie cel putin egal desi preferabil mai mare decat cel scris pe ventilator...nu invers!!!uite aici daca nu-ti este clara prima poza: https://www.google.ro/search?q=usb+pino ... 66&bih=562
Link spre comentariu
Vizitator angelod

vezi ce consum are ventilatorul si pe alimentatorul de telefon sa scrie 5v si amperajul sa fie cel putin egal desi preferabil mai mare decat cel scris pe ventilator...nu invers!!!

pe chinezaria asta de ventilator sau pe cutia lui nu scrie nimic legat de consum doar alte prostiidar la usb-ul de la calculator ce amperaj este? si in functie de acesta sa caut eu un alimentator(am mai multe pe acasa) care sa corespunda celor spuse de tine si anume: "pe alimentatorul de telefon sa scrie 5v si amperajul sa fie cel putin egal desi preferabil mai mare decat cel scris pe ventilator...nu invers!
Link spre comentariu

La un laptop curentul maxim e undeva cam la 0,5A pe usb........daca a un alimentator de minim 0,5A io zic ca ar fi ok. Daca ai si mai mare cu atat mai bine..... Eventual ai putea masura ce curent consuma ventilatorul daca ai vreun aparat de masura. Sau scrie ceva de putere pe el sau cutie?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări