Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif stereo în contratimp cu EL34

zal

Postări Recomandate

Citesc cu placere acest forum de o vreme si mereu am gasit teme placute.Asa si cu amplificatorul cu EL34, care a fost candva un mare vis. Realizat acumdupa foarte multi ani pe o schema modesta (jolida) pa masa de bucatarie -:)Postez si eu cateva poze cu primele masuratori. Ramane sa-l mai bibilesc cand amtimp printre picaturi. Pana atunci ascult muzica pe el, tot printre picaturi de pe magurile mele, care fac partetot din hobby-ul meu.Iata pozele:

Foarte frumos,asa trebuie sa fie prezentat un amplificator,dar ar fi trebuit si cateva poze cu realizarea practica,schema cu eventualele modificari facute si daca ati intampinat ceva probleme la punerea in functiune. Oricum,cu prezentarea dv. ne apropiem si noi de o normalitate tehnica,daca pot spune asa.Felicitari! :da :aplauze P.S Daca Dl.Vali, nu a avut obiectii,inseamna ca totul este OK!
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

30

• Untold

6

• carageae

4

• hpavictor

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...

P.S Daca Dl.Vali, nu a avut obiectii,inseamna ca totul este OK!

Toate oscilogramele prezentate Joc0 sunt la locul lor , reprezintă clar/sigur/neîndoielnic realitatea fizică-materială.

probabil un pic de "efort" la aranjarea buclei de reacţie negativă pentru 16khz-sqw

Link spre comentariu
Vizitator Joc0

...

P.S Daca Dl.Vali, nu a avut obiectii,inseamna ca totul este OK!

Toate oscilogramele prezentate Joc0 sunt la locul lor , reprezintă clar/sigur/neîndoielnic realitatea fizică-materială.

probabil un pic de "efort" la aranjarea buclei de reacţie negativă pentru 16khz-sqw

Initial nu am dorit NFB, am pus si un comutator ca sa-l decuplez.

Fara reactie negativa insa are o mica crestere de amplitudine pana la 45-50kHz, dar

nu oscileaza. Acum in RN am 15k || 56p. In catodul SRPP am 510 Ohmi.

La schema jolida nu am facut practic nici-o modificare, am adaptat doar tuburile rusesti 6n3p la intrare si 6n1p

in defazor. In final EL34 Tung-Sol. Dificultati nu am intampinat la punerea in functiune, schama fiind una minimala.

Cat despre cutie/carcasa mai bine nu discutam, ca arata ca dracu'. Interiorul arata ca si cum piesele ar fi fost

aruncate de la distanta-:)))

Daca totusi cineva este curios de o asemenea dezordine pot sa fac si cateva poze.....

Link spre comentariu
Vizitator Joc0

Citesc cu placere acest forum de o vreme si mereu am gasit teme placute.Asa si cu amplificatorul cu EL34, care a fost candva un mare vis. Realizat acumdupa foarte multi ani pe o schema modesta (jolida) pa masa de bucatarie -:)Postez si eu cateva poze cu primele masuratori. Ramane sa-l mai bibilesc cand amtimp printre picaturi. Pana atunci ascult muzica pe el, tot printre picaturi de pe magurile mele, care fac partetot din hobby-ul meu.Iata pozele:

Foarte frumos,asa trebuie sa fie prezentat un amplificator,dar ar fi trebuit si cateva poze cu realizarea practica,schema cu eventualele modificari facute si daca ati intampinat ceva probleme la punerea in functiune. Oricum,cu prezentarea dv. ne apropiem si noi de o normalitate tehnica,daca pot spune asa.Felicitari! :da :aplauze P.S Daca Dl.Vali, nu a avut obiectii,inseamna ca totul este OK!
Multumesc pentru aprecieri. Nu am dorit sa fac prea multe discutii pe amplificatorul meu, ca practic nu este "al meu" ci este o reconstructie. Schema arhicunoscuta, trafuri facute de altii, traful de alimentare tot facut de altcineva. Eu practic am lipit sarmele intre ele. Eu sunt un hobbyst la acest capitol.Totusi ca observatie personala pot sa spun ca wima de 0.22 (g1. EL34)nu prea mi-a placut. Nu am avut bani pt. altceva. Dar am gasit niste condensatori de IPRS din seria IPEE, care suna mai bine ca wima, cu certitudine. Wima are un sunet de plastic pe fecvente inalte insa dupa ce le-am inlocuit cu ale noastre -> mare mi-a fost surpriza/ placuta.
Link spre comentariu

Io mă bucur că v-aţi adunat tot mai mulţi şi v-aţi făcut un club aici, văd că am invitaţi de seamă, dar poate era mai bine să vă deschideţi un subiect separat, fiind vorba de un alt amplif.

Link spre comentariu

Ce "probleme" ai zal ?!, se discută un "Amplif stereo în contratimp cu EL34"(uneori însoţit de oscilograme) vrei să vedem numai imagini de aranjare a componentelor... sau schemă sursă LM317 cu "revenire" , dacă ai impresia că ceva ar fi off ai buton în dreapta.

Link spre comentariu
Vizitator Joc0

Io mă bucur că v-aţi adunat tot mai mulţi şi v-aţi făcut un club aici, văd că am invitaţi de seamă, dar poate era mai bine să vă deschideţi un subiect separat, fiind vorba de un alt amplif.

Scuze daca am ofensat topicul. Nu a fost specificat in titlul topicului un anume tip de amplificator sau schema, si de aceea mi-am permis sa postez aici. Cer un admin sa mute posturile undeva unde nu deranjeaza.Multumesc, si scuze inca odata.
Link spre comentariu

Ce "probleme" ai zal ?!, se discută un "Amplif stereo în contratimp cu EL34" dacă ai impresia că ceva ar fi off ai buton în dreapta.

Io n-am nici o problemă, cred că pot să-mi iau jucăriile şi să plec, nu-i aşa?

Dacă asta e o nouă modă, voi avea grijă să intru cu alte teme peste subiectele oricui.

Scuze daca am ofensat topicul. Nu a fost specificat in titlul topicului un anume tip de amplificator sau schema, si de aceea mi-am permis sa postez aici. Cer un admin sa mute posturile undeva unde nu deranjeaza.

Multumesc, si scuze inca odata.

Nu e bai, ampliful e prezentat începînd cu prima pagină şi fiind amplifuri/scheme diferite, cînd voi continua dezvoltarea lui, va ieşi o varză.
Link spre comentariu

Azi m-am ocupat de adăugarea unui circuit de corecţie fiziologică (aşa numitul ''loudness'').Puţometrul de volum trebuie să aibă priza în jur de 20% din valoarea rez pistei.

Super tare treaba asta cu loudness. Erau prin revistele Tehnium scheme de compensatoare fiziologice.Insa marea intrebare e unde gasim putometri cu priza ? Tot intr-un Tehnium vazusem cum se poate face o priza la o pista din grafit a unui potentiometru cu multa migala prin gaurirea pistei in acel punct si aplicarea unei capse metalice in asa fel incat cursorul sa nu dea cu capu' de ea...Ai confectionat asa ceva, Zal? Nu m-ar mira...
Link spre comentariu

Untold, doamne fereşte să faci chirurgie pe un puţometru de volum, stereo.

Am recuperat unul motorizat dintr-un amplif, producţie Matsushita, i-am scos motorul. Atenţie că trebuie lăsate toate tablele, altfel axul bălăngăne şi nu mai are acea opunere la mişcare, specifică.

Pe de altă parte, dacă ai răbdare de chinez bătrîn, poţi confecţiona unul în trepte şi-ţi alegi unde vrei priza.

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=42993

Link spre comentariu
Vizitator Joc0

Foarte frumos Joc0, mă bucur că mai lucrează şi alţii în loc să simuleze sau să emită teorii.

Totuşi, puteai să-ţi deschizi un subiect propriu, unde să-ţi fie discutat ampliful.

Inteleg, nu am reactionat la acest post. Crede-ma, nu am dorit in nici-un fel sa mazgalesc topicul.

Am vazut titlul si am postat, atat.

Inca odata cer scuze si chiar rog un admin, daca este posibil sa mute posturile oriunde, unde nu deranjeaza.

Multumesc!

Link spre comentariu

Untold, doamne fereşte să faci chirurgie pe un puţometru de volum, stereo.

................................................................................................................................

Pe de altă parte, dacă ai răbdare de chinez bătrîn, poţi confecţiona unul în trepte şi-ţi alegi unde vrei priza.

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=42993

M-as distra cu o trepanatie, am vreo 2 pot liniare de 1Mohm din Rubin sau ceva Temp, le-am desfacut, curatat pista, uns cu vaselina neutra (pentru sublere) si montat la loc. Merg brici, fara zgomot, desi au 40 de ani cred..sa ma gandesc din ce sa fac capsele...macar de experiment.

Am insa si 2 log de 100K din aceeasi sursa, la fel curatate, unse si remontate.

Rabdare si oarece indemanare as avea, dar mai am inca o intrebare: daca din putometrul ala pt loudness reglam volumul, ar trebui sa fie logaritmic, dar pentru corectia loudness ar trebui cu caracteristica liniara...cum il combinam atunci? Punem log sau lin?

Link spre comentariu

Logaritmic în acest caz, cînd e folosit solo. Se poate folosi şi liniar, dar în combinaţie cu unul ptr balans, tot liniar, direct pe cursoarele celui de volum, sper că se înţelege ce am scris, nu găsesc acum o poză.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări