feri.visky Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 ...si eu ma gandesc ca ar putea sa fie o constructie a unei firme locale. Data fiind perioada, probabil ca aparatul este printre ultimele constructii in regim privat. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Salutare, Incerc de o vreme sa identific aparatul din poza atasata.Estimativ dateaza din anii 50...52 si nu am detalii mai clare decat ce se poate vedea in poza.Poate cineva recunoaste modelul. Acum ca am vazut aparatul de radio, mi-am adus aminte ca parintii, mei au avut un astfel de aparat de radio. Imi aduc aminte ca inca nu eram la scoala(anii '59-'60). Stiu ca veneau vecinii sa asculte muzica populara si stiri. In partea stinga a aparatului,unde era difuzorul,era iesit ceva ca un virf de cuisor, pe care daca puneai mina, te curenta. A functionat cam pina la jumatatea anilor '60 cind tata la vindut cuiva si a cumparat un aparat de radio Concert,cu indicator de acord (ochi magic).Seara stateam cu ochii zgiti, la lampa cu lumina verzuie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Se pare ca amandoi am ramas numai cu imaginea,fara detalii tehnice...nici eu n-am prins acel aparat,m-am trezit cu Modern S626 in casa. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Eram prea mic sa ma gindesc la detalii tehnice. Oricum,atunci,pentru mine,era ceva greu de inteles faptul,ca se auzea muzica si stiri,fara sa-mi pot explica, cum se poate asa ceva. Dupa ce am mai crescut, am inceput sa pricep care este rolul antenei si impamintarii. Aparatele de radio aveau in spate doua borne,una cu semnul de antena si cealalta cu semnul de impamintare. Putini incercau sa-si explice, cum un aparat de radio poate sa transmita muzica si stiri. Pentru ei era suficient sa asculte ce se transmitea la radio si........ atit. Link spre comentariu
sandu2010 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 (editat) Buna ziua, Zilele trecute, am gasit la un centru de fier vechi un sasiu de radio pe lampi, dar care nu stiu de la care radio provine si apelez la bunavointa dvs pentru a-l identifica. Cu toate ca le-am mutat baietilor (care m-au inteles) aproape 100 kg de fier, nu am mai gasit nimic altceva care sa provina de la acest aparat! Pe placuta atasata sasiului, scrie urmatoarele: 07 Electronica 1962 06-09593 Iata si cateva poze: http://s20.postimg.org/vs5wgg3n1/IMGP7397.jpg http://s20.postimg.org/ktumy9f1p/IMGP7398.jpg http://s20.postimg.org/lxera7zot/IMGP7399.jpg http://s20.postimg.org/f887u7ect/IMGP7396.jpg http://s20.postimg.org/dul6cn4h9/IMGP7401.jpg http://s20.postimg.org/xdprm038t/IMGP7400.jpg Va multumesc! Editat Decembrie 23, 2015 de sandu2010 Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Seamnana cu unul din primele modele de Darclee....posibil sa fi fost cu pick-ap incorporat....de ce spun asta , potentiometrele din partea de jos a sasiului sunt specifice acestui aparat-primele modele.... 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Seamana,dar dupa numarul de clape pe claviatura n-am gasit nici un model cu 7...Darclee a avut doar US...asta se pare ca a avut US1 si US2,pe langa UUS si UL,UM.Celelalte doua fiind P/O si pikup. Link spre comentariu
sandu2010 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Ok, o sa mai fac si eu sapaturi, va multumesc ptr raspunsuri. O zi buna tuturor! Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 (editat) Nu pot sa bag mana in foc dar , parca au existat si modele care aveau intrerupatorul de retea pe claviatura....la acesta se observa clar ca a avut si pick-up....galetul cu cei 2 condensatori.... EDIT. Intre timp a postat colegul doru3160 ce am zis eu aici!..... Editat Decembrie 23, 2015 de flomar60 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 A avut cu siguranta,se vede pe spatele claviaturii,insa n-am gasit nici un Darclee cu 7 clape,cel putin printre modelele care le am eu...o sa intru pe proradioantic sa vad,poate e pe acolo un model.M-am uitat dupa modern si enescu,insa astea au avut mai multe clape si ochiul magic pe caseta,nu pe sasiu.Oricum,e cam demolat sasiul asta pt reconditionare,asa ca nu vad la ce ar ajuta o identificare,decat asa, ca fapt divers... Cel mai probabil,Orizont S620,asta se potriveste si la an,si la configuratie sasiu. Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Salut. Da,este radio Orizont S620A după cum arată șasiul.Nu știu să fi avut pick-up încorporat ci numai o intrare pentru el.(Am restaurat decurand un astfel de aparat) Link spre comentariu
nicolae57 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 domnule dinulica,intr-un alt topic ati solicitat o schema de Telefunken, n-am avut nici un raspuns de la dumneavoastra,a fost buna, n-a fost buna,ne-am straduit s-o cautam cu folos ori ba ?????? Link spre comentariu
sandu2010 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 (editat) A avut cu siguranta,se vede pe spatele claviaturii,insa n-am gasit nici un Darclee cu 7 clape,cel putin printre modelele care le am eu...o sa intru pe proradioantic sa vad,poate e pe acolo un model.M-am uitat dupa modern si enescu,insa astea au avut mai multe clape si ochiul magic pe caseta,nu pe sasiu.Oricum,e cam demolat sasiul asta pt reconditionare,asa ca nu vad la ce ar ajuta o identificare,decat asa, ca fapt divers... Cel mai probabil,Orizont S620,asta se potriveste si la an,si la configuratie sasiu. Vroiam o identificare pentru ca nu l-am gasit pe nicaieri, sa-l stiu si eu! Cat despre sasiu, intr-adevar este prea demolat, insa mai pot folosi cate ceva din el: un potentiometru (1Mohm) o sa il folosesc la un radio Istria, condensatorul variabil poate fi reparat, deci o sa mai am si piese de schimb. Va multumesc pentru raspunsuri, Sarbatori fericite! Editat Decembrie 23, 2015 de sandu2010 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Poate ceva socluri de lampa si cateva bobinute sa fi scapat neatinse...variabilul,cel putin din ce am putut observa in poze(axul indoit,carcasa lovita,lamele rotor botite),nu prea merita atentie si se poate gasi unul la nevoie cu pret destul de mic in comparatie cu efortul si timpul de a-l recupera.Dar fiecare stie mai bine ce si cum vrea sa faca.E bine ca un aspect privind originea,a fost rezolvat. Acum stiu si eu ce aparat romanesc a avut 7 clape, nici mai mult,nici mai putin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum