Vizitator dan_labo Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Salut, Am primit un radio vechi (rusesc) si inca functioneaza. Prinde rusii, indienii, etc. Chestia e ca nu stiu nimic despre acest radio... mi s-a spus doar ca "e pe lampi" Stie cineva care e denumirea lui, anul de fabricatie si alte chestii interesante despre el? V-as fi foarte recunoscator. Merci mult, Dan Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 E usor de gasit. http://www.radiomuseum.org/r/kijevr_meridian_210.html http://oldradio.cqham.ru/radio70.html. Link spre comentariu
marconi Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Salut, Am primit un radio vechi (rusesc) si inca functioneaza. Prinde rusii, indienii, etc. Chestia e ca nu stiu nimic despre acest radio... mi s-a spus doar ca "e pe lampi" Stie cineva care e denumirea lui, anul de fabricatie si alte chestii interesante despre el? V-as fi foarte recunoscator. Merci mult, Dan MERIDIAN 210 si este echipat cu tranzistori,fabricat in 1978.http://oldradio.cqham.ru/70s/mer210in.jpg Link spre comentariu
marianjoita Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 La aceasta adresa gasesti schema si detaliile tehnice ale acestui aparat. atentie fisierele sunt in djvu care se poate dscarca free de pe net:http://rw6ase.narod.ru/000/rprl_p1/meridian210.html Link spre comentariu
Vizitator dan_labo Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Se vede ca aici este o comunitate de profesionisti. Sunteti super!Multumesc, Dan Link spre comentariu
jorj2010 Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Salut, am gasit si eu un Meridian 210, care nu este complet, si din pacate lipseste si capacul din spate de la baterii. Daca mai ai acest aparat, ai putea sa pozezi acel capac? Are si suportul de baterii inglobat in capac sau e separat acest suport, pentru ca vin acolo doar 2 fire cu o priza ca de baterie de 9v patrata? Inca nu i-am facut poze ca am de lucru sa-l scot din paianjeni si alte mizerii, pe care le-a adunat din cauza depozitarii in locuri improprii. Multumesc anticipat, si daca nu vrei sa poluam aceasta pagina de forum, poti sa-mi dai mesaj privat. Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 Aparatul nu este de loc necunoscut... si este un rr foarte sensibil folosind circuite integrate speciale pentru inalta frecventa... Link spre comentariu
jorj2010 Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 Apropo se sensibilitate nu m-am uitat la cat ar trebui sa fie el de "sensibil", da am reusit sa-l fac sa vorbeasca, prinde cate ceva pe toate butoanele, pe toate benzile de frecventa, dar nu mi se pare sensibil nici pe departe. In el nu e schimbat nimic, nici o piesa, totu-i original. Chiar m-am minunat de ce tranzistori au pus "oarecum vechinii nostrii" in acest aparat, niste bombe aproape cat degetul meu cel mic, alaturi de .. integrate. O sa fac niste poze inainte de a mai schimba ceva condensatori, deocamdata nu am schimbat decat 3 bucati la alimentare. Cautand scheme si informatii, am aflat si raspunsul la intrebarea mea anterioara, bateriile vin pe un suport special, eu nu il am, trebuie sa-l caut la "dezmembrari", alaturi de capacul pentru baterii, un buton de schimbat benzile, din sirul din stanga, si un buton de reglat inaltele. Si siguranga aceea speciala cin spate, care lipseste deasemenea. Link spre comentariu
jorj2010 Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 Pun poza cu etajul final audio, se vad tranzistorii cu dimensiuni apreciabile, in spate sunt renumitii MP-urile rusesti! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 Salutare, Incerc de o vreme sa identific aparatul din poza atasata.Estimativ dateaza din anii 50...52 si nu am detalii mai clare decat ce se poate vedea in poza.Poate cineva recunoaste modelul. Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Interesanta poza... Stiti cumva din ce zona provine poza si din ce an e? Poate ne ajuta sa gasim si aparatul... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Știți măcar dacă era un radio românesc sau străin? Fiindcă printre cele românești nu l-am găsit....http://www.proradioantic.ro/?x=colectie&ordine=an&filtru=&ordine2=&id_colectie=248&&pag=1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Poza e facuta in Timisoara.Ca an nu se stie sigur,insa plaja 1950...1952 e cat se poate de precisa(mai devreme de '48 nu are cum sa fie,avand in vedere varsta actuala a persoanei).Nu stiu daca e romanesc sau strain si nici nu are cine sa ma lamureasca,persoanele care au "pozat" in acea incapere cu acel decor nu detin date tehnice de nici un fel.Mai am o poza din acea incapere,insa nu e la fel de clara ca prima,de asta nici n-am mai pus-o de la inceput.Probabil aparatul e de prin 1945 sau mai vechi...oricum nu arata ca cele din anii 50.Ma gandeam ca intamplator il stie cineva din colectia personala sau a intalnit intamplator modelul prin alte colectii.Pe Pro Radio Antic m-am uitat si eu inainte de a posta,si n-am gasit nimic care sa semene. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Greu de spus,caseta pare a fi manufacturata.Din ce se poate distinge in desenul scalei,pare a fi un Philips la interior,e doar o presupunere. Editat Decembrie 2, 2015 de nicolae57 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Si mie mi-a sarit in ochi nesimetria butoanelor,dar n-am mers pana acolo incat sa banuiesc sa fie manufacturata,insa experienta mea in materie de aparate de inainte de anii 50 e cumva limitata.Posibil sa fie asa,si atunci chiar slaba nadejde sa se poata face o identificare corecta,daca au fost aduse modificari ale aspectului initial. Multumesc pt opinii....poate totusi in timp sa apara ceva amanunte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum