Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cristal de galena

shark020

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

4

• Yo4You

1

• validae

1

• shark020

1

Top autori în acest subiect

Acest cristal se gaseste in stare naturala dar se poate si prepara. Mi-amintesc ca am facut galena intr-o eprubeta (furata de la scoala!) cu praf de sulf si pilitura de plumb la flacara aragazului. Din pacate nu-mi amintesc proportiile dar un chimist poate sa-ti spuna!

Link spre comentariu

"imi poate spune cineva unde as putea gasi cristal de galena" Dupa cum se vede userul a facut o cerere incompleta! Asa este, detectorul cuprinde si acul de otel si suportul. Acul de otel (un fir subtire de aprox. 0.1 mm in diametru; mustata de pisica!) poate fi de la o perie, de la o sufa (cablu).Deasemenea suportul de fixare trebuie sa permita miscarea acului pe acel cristal pentru a gasi punctul de detectie. Succes!

Link spre comentariu

Am acas o carte ,,Prietenii tehnicii" din 1958 unde explica constructia unui receptor cu galena, cu grafit sau cu cuproxid. Daca mai este nevoie duminica pot scana cele trei pagini si sa le pun pe forum. Obtinere galenei se obtine din 20-30 g pilitura de plumb si 5-8 grame sulf. Se pune emestecul intr-o eprubeta se topeste ( atentie nu introduceti eprubeta direct in flacara ci o apropiati treptat) amestecanduse pana se topeste. Dupa aceeea se sparge eprubeta si se scoate cristalul de galena.

Link spre comentariu

"Am acasa o carte ,,Prietenii tehnicii" din 1958 unde explica constructia unui receptor cu galena, cu grafit sau cu cuproxid."Am construit pe vremuri un astfel de detector cu o mina de creion si o bucata lama de barbierit si a functionat; trebuie ca mina de creion (parca HB) sa fie plimbata pe suprafata lamei pt. a gasi punctul optim de detectie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări