shark020 Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 imi poate spune cineva unde as putea gasi cristal de galena se foloseau in trecut la radiouri Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Acest cristal se gaseste in stare naturala dar se poate si prepara. Mi-amintesc ca am facut galena intr-o eprubeta (furata de la scoala!) cu praf de sulf si pilitura de plumb la flacara aragazului. Din pacate nu-mi amintesc proportiile dar un chimist poate sa-ti spuna! Link spre comentariu
Yo4You Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Omul doreste detectorul, aea dioda de epoca facuta industrial https://en.wikipedia.org/wiki/Cat's-whisker_detector Am vazut un astfel de detector in colectia lui d-lui Dunarenu. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Ce-l impiedica sa puna o dioda punctiforma cu germaniu ?, se mai gasesc inca prin radiouri vechi. Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 "imi poate spune cineva unde as putea gasi cristal de galena" Dupa cum se vede userul a facut o cerere incompleta! Asa este, detectorul cuprinde si acul de otel si suportul. Acul de otel (un fir subtire de aprox. 0.1 mm in diametru; mustata de pisica!) poate fi de la o perie, de la o sufa (cablu).Deasemenea suportul de fixare trebuie sa permita miscarea acului pe acel cristal pentru a gasi punctul de detectie. Succes! Link spre comentariu
tiovidiu Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Am acas o carte ,,Prietenii tehnicii" din 1958 unde explica constructia unui receptor cu galena, cu grafit sau cu cuproxid. Daca mai este nevoie duminica pot scana cele trei pagini si sa le pun pe forum. Obtinere galenei se obtine din 20-30 g pilitura de plumb si 5-8 grame sulf. Se pune emestecul intr-o eprubeta se topeste ( atentie nu introduceti eprubeta direct in flacara ci o apropiati treptat) amestecanduse pana se topeste. Dupa aceeea se sparge eprubeta si se scoate cristalul de galena. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 "Am acasa o carte ,,Prietenii tehnicii" din 1958 unde explica constructia unui receptor cu galena, cu grafit sau cu cuproxid."Am construit pe vremuri un astfel de detector cu o mina de creion si o bucata lama de barbierit si a functionat; trebuie ca mina de creion (parca HB) sa fie plimbata pe suprafata lamei pt. a gasi punctul optim de detectie. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Nu cumva lama trebuia arsa in foc, sa faca un strat de oxid? Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Nu, chestia cu oxidu' e la cupru. Aici avem carbon si fier (otel) iar celalalt cuplu este cupru si oxid de cupru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum