Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconstructie amplificator,piese recuperate.

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Salut,cautand pe net o schema de amplificator cu 2n3055 am dat de subiectul acesta si m-am gandit sa fac si eu amplificatorul respectiv.Am gasit schema si l-am facut in "aer" si a mers foarte bine.Problema a aparut dupa ce l-am pus pe placa de test.Cand il alimentez(la 50v)se incing imediat rezistentele de 0.33ohm si tranzistorii finali la fel si am incercat sa conectez difuzorul pe iesire si e ca si cum ar scoate curent alternativ.Am incercat sa modific pozitia potentiometrelor dar nici-un rezultat.Stie cineva ce poate avea?

Link spre comentariu

Dacă ai folosit semireglabili de calitate şi problema nu e de la ei, adică să fie superdioda închisă şi trz finali deschişi la maxim, înseamnă că oscilează. Nu am schema acum, dar poţi să pui cond ceramici de 100...220pF/250V între b-c la trz pilot şi cei prefinali. Dacă au în schemă cond, majorează-le valorile. Fă decuplări pe alimentare cît mai aproape de placa finalului, cu cond electrolitic de 100-1000uF/63V şi unul mkt în paralel cu el, de 0,1...1uF/63...250V. Atenţie şi la legăturile de masă.

Link spre comentariu

Aoleu! Asta-i schema? Păi, ar fi într-adevăr de pus cond antioscilaţii la trz prefinali şi de decuplat serios pe alimentare, dar aş mai verifica din nou şi diodele din superdiodă. Atenţie la calitatea cond de ieşire şi a celui din reţeaua boostrap.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Astfel de amplifuri se pot pune în punte, dar e migălos de reglat simetria. Presupunînd că se rezolvă asta, se poate renunţa la cond de ieşire ai ambelor amplifuri.-----------------------------Ar fi de preferat o altă schemă mai puternică şi nu mai e nevoie de improvizaţii ca legarea în punte.

Link spre comentariu
david alin, chiar cu 20-30 de piese pe canal nu faci o treabă serioasă. De experimentat poţi experimenta şi scheme cu sute de piese. Dacă te încumeţi, fă ampliful din semnătura mea în combinaţie cu corectorul de ton încorporat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări