Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconstructie amplificator,piese recuperate.

Postări Recomandate

Aia 50v de dupa punte si condensatori ar trebui sa fie tensiune continua.Tu ai scris Vca(tensiune alternativa),pana la urma de care-i?

Tensiune continua,scz deci sunt ~50Vcc.

Se pare ca AM REUSIT!!!Multumesc zal pentru ajutor..

e cam dezordonat ,important este ca am reusit ,dupa 2 zile de stat Non-Stop cu burta pe schema,documentari mai intense despre notiunile de baza,timpul petrecut cu voi..:

http://dl.fisier.ro/files/e73hhngr43oop ... 2.AVI.html.

Sursa-Laptop cu onboard,Boxe-1 buc Radiotehnik S30-B.

Am probat si pe 4 ohm,merge la fel de bine,nu se incinge,nu apare distors.Super.

Sunetul este foarte clar,fara gram de distorsiuni,fara brum,fara coloratiuni,zumzete si alte balarii.

O schema EXCELENTA!!.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Reglajele din cele 2 semireglabili, asa cum sunt ele indicate in acel almanah, le-ai facut?

Nu le-am facut ca nu stiu unde sa masor,la primul canal a mers fara sa refac vreun reglaj,merge ff mine si clar.Totusi am invartit putin de nebun ambele semireglabile pe canalul defect insa nu vad nici o schimbare...Sa fie de vina finalii ?sau alte piese?
Link spre comentariu

Rezolvat!!.Era dus un trz din etajul de defazare BD140,l-am schimbat si merge uns!..Fara sa mai fac reglaje..Nu credeam acum cativa ani,ca mai pot pune pe roate istoria asta de amplif,am vazut ca nu mai merge ,l-am aruncat intr-o cutie..dar iata ca azi cu mare pofta de a cunoaste si de a invata,am realizat si eu ceva.Va multumesc la toti.

Link spre comentariu

Intradevar,a fost un amplificator de tip "scoala",cu un sunet bun,comparabil cu YAMAHA AX700 si Kenwood ka-9x ca si claritate si naturalete,amplifele care le-am avut pe maini..si asta fara sa-i mai implementez etajul de pre si corectii sau mixer..As vrea sa gasesc o schema f simpla,capabila de urmatoarele performante:-La volum maxim sa nu apara distorsiuni audibile.-Sa nu se incalzeasca mai deloc!!-Sa cuprinda protectiile la scurt,temperatura,curent continuu,protectie boxe.Sa fie clasa A cu putere 150w in 8 OHM.Ceva idei de scheme? :daAs mai avea 2 intrebari:1)Ce montaj trebuie realizat pt a punea pune etajele finale in punte?2)Traful mai are o iesire de 38Vca ,pot cumva printr-o schema ceva,sa folosesc ambele iesiri de 38vca din traf sa obtin dublu,adica 76Vca?

Link spre comentariu

david alin nu cunoaste clasele de functionare ale amplificatoarelor.a citit in manualul de la kenwood_ka-9x si a ramas calat pe primul rand din text; nu a vrut sa rezulte ce a iesit...

Doar asta sa fie explicatia. "sa nu sa se incalzeasca" - clasa D (la fel si pentru puterea pe care o vrei sau 2 amplificatoare in punte, pentru siguranta ta, ma refer la tensiunile de alimentare). Oricum pentru proiectul tau cred ca e mai bine un amplificator in clasa AB (pentru inceput)"La volum maxim sa nu apara distorsiuni audibile" - orice amplificator introduce distorsiuni la limita maxima a puterii. Exista artificii de limitare a puterii amplificatorului pana la limita maxima ca sa nu apara "distorsiuni audibile". La fel si cu restul - protectii de tot felul. Presupun ca o sa te mai ajute si colegii. Spor la mesterit.Mihai.
Link spre comentariu

Stau linistit in patratica mea..Din reviste si carti stiu de clasele de functionare,ma gandeam ca a mai avansat tehnica si o fi posibil o realizare cu pretentiile mai sus mentionate de mine..Totusi un lucru este cert pt mine,ca sunetul cu adevarat HI-FI se regaseste in amplifcatoare clasa A,A-B..dupa care isi pierde din caracteristici SUNETUL..altfel nu ar mai fi atata "crima" pt vintage-uri de 30+ de ani,cu clasa A sau A-B..Si tot la fel de cert este si faptul ca abia fac primii pasi in electronica.App de acel Kenwood shambala,suna ca lacrima la putere aproape maxima si fara sa se incalzeasca etajul final..Personal nu am mai vazut sunet asa bogat si sa nu se incalzeasca mai deloc,punand 2 boxe pe el de sonorizari afara ,dand "blana"..mai degraba se incalzea un amplif dedicat sonorizarilor cu 800w la bord..Nu ma atacati,stiu ca nu pt asa ceva este facut un amplif vechi de 30 de ani dedicat HI-FI..insa am zis ca nu strica si un test de anduranta.

Link spre comentariu

Clasă A la semiconductori e o noţiune trasă de păr, dar să o admitem ca atare. Textul arătat mai sus se referă nu la etajul final, care e în clasă B sau AB (diferenţa e minoră), ci la etajele pilot dinaintea lui. De aia etajul final e rece, că nu funcţionează în clasa A, însă dacă cauţi prin amplif, vei găsi trz mici care merg fierbinţi, în etajele celelalte.

Link spre comentariu

Zal,pune punctul pe I ,ca de fiecare data..pai chiar asta se si intampla in kenwood,finalii erau reci insa alti trz mai mici isi faceau de cap pe acolo,lucrau f fierbinti..Iar tot in acea zona fierbinte indiferent ca era sau nu sursa,boxe,semnal conectate,era si afumata..probabil lunga functionare la temp ridicate sau poate totusi ceva nu mergea bine pe acolo.L-am trimis la investigari kenwood-ul..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări