cristi10 Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Stau la 30Km de un oras mai mare si as vrea sa imbunatatesc receptia FM cumparand o asemenea antena de 28 db din comert. Dupa parerea voastra s-ar merita asa ceva sa instalez la un receptor radio? Si daca da, cum se va monta? Link spre comentariu
globaldj Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 In primul rand, ar trebui sa ne spui ce fel de radioreceptor/tuner folosesti si ce fel de intrari are (75/300Ohmi , etc). In al doi-lea rand, nu te mai lua dupa cifrele "fantasmagorice" pe care le vezi pe internet. Acel castig, de 28db (fie el in putere sau in tensiune) este probabil obtinut de un amplificator de semnal, care de cele mai multe ori, are darul de a face mai mult rau decat bine. Cea mai buna solutie, este o antena Yagi de 3 sau 5 elementi, indreptata direct catre emitatorul/emitaroarele pe care vrei sa le receptionezi (gasesti destule oferte pe net). Daca foloseti un cablu mai lung, atunci poti utiliza si un mic amplificator de semnal, pentru a compensa pierderile prin neadaptare si atenuarea fiderului. Nu uita totusi ca singurul castig eficient si curat, vine din antena si nu din amplificator. Doar ca fapt divers, o antena Yagi cu 3 elemente bine dimensionata, are un castig de aproximativ 5db iar una de 5 elementi are cam 7db. Daca antena e bine degajata si bine orientata, nu ar trebui sa ai probleme. De asemenea, atentie la polarizarea emitatorului ! Link spre comentariu
cristi10 Postat Iunie 24, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2013 Nu am mufa de 75 ohm pentru ca nu este un radioreceptor profesional, este un simplu radiocaasetofon cu CD Sony CFD S07CP cu tunner digital ce il folosesc in camera, dar la prinderea posturilor FM la unele posturi se aude foarte prost si am zis sa cumpar aceasta antena pentru aspect si poate eficienta mai mare. Daca as intinde un cablu la un metru fara izolatie s-ar auzi mult mai bine dar nici cu tevile si cablurile de cupru nu pot sta. Am vrut sa nu cheltui niste bani aiurea sa va intreb pe voi. Ati face investitia in locul meu. Nu prea ma pricep la radioreceptie Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Antenele nu se cumpara pentru aspect. Daca merge bine cu un fir de un metru, atunci foloseste-l. Daca vrei ceva omnidirectional, fa un j-pole (se gasesc calculele pe net, iti trebuie doar niste teava de cupru). Yagi e sfant, daca vrei sa receptionezi pe o anumita directie si o anume frecventa. Link spre comentariu
radu42 Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Daca receptorul nu are o mufa speciala la spate pentru antena cred ca varianta cu fir este cea mai buna.Un Yagi pe care nu ai cum sa-l conectezi e un lucru inutil.Solutii s-ar gasi dar nu fac obiectul postarii de fata. Link spre comentariu
C.D. Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Mai corect era spus "Antena VHF/FM" sau antena pentru UKW. Vedeti aici in aceasta carte daca gasiti ceea ce va intereseaza : https://www.box.com/s/5ip8blgc572xd85yqhf3 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum