Vizitator tehnic1 Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 As dori daca ma poate sfatui/ajuta cineva ,in legatura cu limbajul de programare , programe de programare al picurilor. Am cautat pe google informatii despre cele mentionate mai sus , dar mai rau am ametit in discutii contradictorii ale celor "iluminati in software"! Ca sa "nu mai bat campii" m-ar interesa urmatoarele informatii cu posibilitate de link:-limbaj cu metoda de explicatie a parametrilor introdusi,eventual un link de unde sa pot invata-ce programe de simulare aferente limbajului de programare-carti,pdf-uri etc de unde as putea sa invat -metode aplicative-etc - orice imi poate fi de ajutor1 Mentionez ca sunt zero barat pe aceasta sectiune si nu doresc sa ma invete cineva pas cu pas doar informatii "concrete". Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator tehnic1 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Va multumesc inca o data anticipat, am inteles tot ,sau cred ca am grasit sectiunea de postare sau am cerut niste informatii clasificate ,foarte frumos sau sectiunea incepatorilor trebuie neglijata , trebuie o programare pentru un raspuns , dar nu mai este necesar ,tot ce am cerut am avut raspuns pe rch forum . Ma scuzati ca v-am rapit din timpul dumneavoastra pretios , cu debutarea mea in aceasta sectiune. MULTUMESC ANTICIPAT Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Nu trebuie sa fii atat de dezamagit si nici acuzator, trebuie sa intelegi ca nimeni nu-ti garanteaza faptul ca vei gasi raspunsul cautat doar intreband, uneori cei in masura sa o faca nu sunt disponibili, alteori domeniul de interes prezinta o lipsa de... interes, se mai poate intampla ca pur si simplu ( asa cum mi-a fost replicat mie sec prin alta parte fix despre programarea PIC ), citez ( cu aproximatie ): Cei care stiu si au experienta in ceea ce te intereseaza pe tine, sunt oameni extrem de ocupati, n-au timp de incepatori ca tine, pune mana si invata... Multa bafta... si rabdare si mai multa, e nevoie. Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Pentru inceput partea teoretica: manualul de utilizare a unui PIC simplu (12F675, 16F628, etc.) care se descarca de pe pagina Microchip si manualul in limba romana "Introducere in microcontrolere cu PIC 16F84 editia 31" al lui Bigonoff care se descarca de pe pagina autorului (http://www.abcelectronique.com/bigonoff ... ?par=d6387). Partea practica necesita procurarea unui microcontroler simplu cu memorie flash (ca cele de mai sus), a unui programator cu soft-ul aferent si descarcarea programului MPLAB 7.50 pentru editarea si testarea programelor. Pentru testarea microcontrolerului programat sunt mai multe solutii, inclusiv construirea unei placi de testare. Pentru inceput se vor invata instructiunile si directivele microcontrolerului procurat (nu sunt multe) si se vor scrie programe simple in limbaj de asamblare. Mult succes! Link spre comentariu
Vizitator tehnic1 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Multumesc si imi cer scuze daca am fost arogant! Link spre comentariu
salsa Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Iti recomand "Circuit Wizard Student Edition"E genial de simplu si spectaculos, foarte bun pentru incepatori si nu numai.Se pot realiza proiecte destul de complexe. Singura limitare, pe partea de microcontrolere, e ca "stie" doar PIC-uri pe 8 biti. Dar, cu cat incepi mai "de jos" cu atat iti va fi mai usor pe urma. Ca sa fac o analogie, orice masina are volan, pedale si schimbator de viteze. Daca ai facut scoala pe "o coapta de Dacie" vei putea conduce orice masina. Invers e mai greu...In rest, e foarte usor de desenat o schema, se poate face si cablajul si se poate simula in timp real.Nu te frigi la degete, nu distrugi componente, surse etc.Singura problema este ca nu mai exista oficial, s-a transformat in "demo" Nici macar "astia" nu mai vor sa ne ajute :(Daca te intereseaza, pot sa-ti trimit versiunea mea, pe care am copiat-o de pe un CD. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 http://www.abcelectronique.com/bigonoff/ de pe site-ul de mai sus se poate descarca un curs tradus in romana despre programarea PIC-urilor ; este cursul care pleaca cel mai de jos in ceea ce priveste cunostiintele celui ce-l citeste dintre toate variantele pe care le-am gasit eu . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum