Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

termostat combina frigorifica Bosch

augustin87r

Postări Recomandate

Ai mei au o combina frigorifica Bosch cu un singur motor. Am inteles ca nu prea raceste frigiderul. Am desfacut in zona termostatului si am gasit urmatoarea `aeroterma`. Seamana cu o aeroterma auto: aerul rece din congelator coboara prin `aeroterma` in frigider. Initial, am crezut ca butonul regleaza niste voleti, exact ca la masina. De fapt e un fel de termostat: in fata are o sonda destul de groasa (cam 8 mm diametru). Nu e legat nicaieri cu nici un fel de fire...Cum functioneaza?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valyvis10

4

• augustin87r

3

• q_acdc

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vezi ca nu este termostatul cauza.Acum: termostatul ce l-ai desfacut inchide sau deschide mai mult un volet, (o paleta) care obtureaza mai mult sau mai putin canalul de ventilatie central(in nici un caz nu etanseaza pe inchis total) catre partea superioara a frigiderului.Ventilatorul impinge aerul rece din congelator catre frigider pe canalul central dar si prin doua canale laterale(necontrolate de termostat) aflate in stanga si dreapta, jos in frigider.

Link spre comentariu

Asa m-am gandit si eu ca e o paleta,dar pare a fi acolo un corp de termistat clasic cu conducta... De asta eram mirat. In fine, nu mai conteaza. Eram doar curios.Ventilatorul e in congelator. Se desfac niste suruburi din congelator..

Link spre comentariu

Ventilatorul e in congelator. Se desfac niste suruburi din congelator..Da, asa este. Accesul la ventilator este prin congelator.La mine doar dupa a 5 a interventie cei care asigura garantia au schimbat sonda de pe vaporizatorul aflat in congelator. :sparge: Simptomul intotdeauna era: congelator bocna/frigider nu raceste.

Link spre comentariu

Eu n-am mai desfacut in congelator. Credeam totusi ca daca congelatorul merge continuu inseamna ca si frigiderul e bocna, pe principiul ca aerul rece coboara. Poate ca sonda respectiva actioneaza ventilatorul. Altfel nu stiu de ce ar fi probleme..

Link spre comentariu
post-57731-139829657128_thumb.jpg

ai defect sistemu de degivrare care optureza curenti de aer

Asa este. Vezi ca se formeaza gheata pe canalul de aer catre frigider. Gheata obtureaza canalul si nu mai circula aer.Lasa-l la dezghetat cca. 2 zile. La mine dupa 24 de ore inca mai avea gheata lipita(depusa) de a cam fortat atunci cand a scos vaporizatorul.Restul este simplu daca ai piesa. Se taie 2 fire si se inlocuieste, sonda prinzand-o de vaporizator cu 2 coliere de plastic.Mie mi-a mancat zilele in garantie deoarece au ghicit defectul dupa a 4 incercare (1. incarcat freon, 2. schimbat compreso Danfoss, 3. reincarcat freon, 4. schimbat sonda de pe vaporizator ) :sparge: Daca nici acum nu mergea dna de la Bosch Romania a promis ca-l inlocuieste.Bineinteles totul cu nervi si alimente aruncate sau duse pe la cunostinte(alimentele din congelator).Nu-ti mai spun cat am cautat pe net defectul.O sa-ti pun si niste poze (da mi-am facut folder cu Bosch) :nebunrau:Ai ventilatorul din 2 pozitii :aplauze , placa electronica si bineinteles sonda buclucasa.PS. daca mai gasesti gheata pe vaporizator topeste-o cu aer cald de la distanta (uscator de par).

post-57731-139829657124_thumb.jpg

post-57731-139829657134_thumb.jpg

post-57731-139829657138_thumb.jpg

post-57731-13982965714_thumb.jpg

Link spre comentariu
post-57731-139829657153_thumb.jpgDeoarece nu mai pot atasa adaug singura schema gasita:Pentru a ajunge la ventilator si implicit la vaporizator ai de desfacut 4 suruburi (holtzsuruburi).Primele 2 din spatele congelatorului pe interior-iese partea de plastic ce canalizeaza apa scursa in perioada de degivrare iar urmatoarele 2 sus pe muchie in interiorul congelatorului care sustin tava cu vaporizatorul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări